Kimseden görmediğim yardımı Büyükşehir’den gördüm
Gündem, 01 Temmuz 2019 19:27Büyükşehir Belediyesi’nin yardım elini uzattığı 65 yaşındaki Mümin Karaaslan; “Kimseden görmediğim yardımı büyükşehir belediyesinden gördüm” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal projeler ile devletin şefkat elini vatandaşlara uzatıyor. Bu kapsamda hayata geçirilen projelerden yararlanan Mümin Karaaslan; “Kimseden görmediğim yardımı belediyemizden gördüm” dedi.
MÜMİN AMCA’YA YENİ EV
İzmit ilçesi Kaynarca Köyü’nde yaşayan 65 yaşındaki Mümin Karaaslan’ın evi çeşitli nedenlerden dolayı hasar gördü. Mümin Amca oturulamayacak bir durumda olan evi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Büyükşehir Belediyesi Mümin Amcanın talebini karşılıksız bırakmadı. Devletin şefkat elini Mümin Amcaya uzatan Büyükşehir Belediyesi kendisi için yeni prefabrik bir ev inşa ediyor.
REFAKAT HİZMETİ
Mümin Amca, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne yaptığı prefabrik yardım talebinin onaylanmasıyla beraber yeni evi bitene kadar Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezinde misafir edilecek. Kalp ve akciğer hastalığı bulunan Mümin Amca, düzenli olarak Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde kontrole gidiyor. Kimsesi bulunmayan Mümin Amca’ya Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Geniş Ailem” projesiyle yardım edilerek refakat hizmeti veriliyor.
“EVİM PERİŞAN DURUMDAYDI”
Büyükşehir Belediyesi’ne ev için yardım istediğini ifade eden Mümin Karaaslan; “Köydeki evim çok perişan durumdaydı. Yatılacak bir durum yoktu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine müracaat ettim. Allah razı olsun bana sahip çıktılar. Şimdi harap haldeki eski evim yıkılacak, yerine yeni bir ev yapılacak”
“KALACAK YERİM YOKTU”
“Evim yıkılacağı için kalacak yerim yoktu. Beni de bu süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi’ne yerleştirdiler. Buradan çok memnunum. Bir ev ortamında. Bizimle güzel ilgileniyorlar”
“BANA AİLE ŞEFKATİ GÖSTERDİLER”
“Belediye’nin bana yaptığı yardımları ben kimseden görmedim. Kalp ve akciğer hastasıyım. Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyorum. Okuma yazmam çok iyi değil. Bu süreçte bana yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli refakat etti. Beni Barınma Merkezi’nden alıp hastaneye götürdüler. Belediye personelinin bana yardım etmesi çok güzel bir hizmet. Hastaneye refakat sırasında bana kendi ailesinden biriymişim gibi muamele ediliyor. Gördüğüm hizmeti kendi ailemden görmedim. Başta Belediye başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmak üzere tüm Büyükşehir personeline teşekkür ediyorum” dedi.
Gündem, 01 Temmuz 2019 19:27
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gölcüklü çocuklara iyi haber!
Altında yön ne olacak?
Büyükakın’dan Ramazan mesajı: Özümüze dönüşün vaktidir
KO-MEK kursiyerleri 40 yıllık tiyatroculara taş çıkarttı
Kocaeli Saadet Partisi’nden kayıp çocuklar çağrısı
Ramazanda Darıca’da her gün ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek
Derince Yelken Kafe Restoran’da iftar menülerinin fiyatı açıklandı
MHP Dilovası İlçe Başkanı Turhan’dan Türkiye ikincisi Boz’u tebrik etti
Ekonomideki kötü gidişat bir firmayı daha iflasa sürükledi
İzmit’te yeni sahne kapılarını açıyor
Beyaz unlu ekmek tamamen tarihe karışıyor
144 konutluk Kartepe Kent Konut Evleri’nde durum ne?
KOTO ve KOSAD’dan kredi süreçlerinde sigorta dayatmalarına karşı ortak duruş
Erbakan, İYİ Parti ile ittifak sinyali verdi
Büyükakın: Toplumda iyiliğin rengi hakim olsun
Paranın itibarı kalmadıysa sorumlusu millet değildir
Söyle bakalım Lozan'la, Atatürk'le barışık mısın?
Erdoğan’ın tutmadığı seyyanen zam sözüne tepki
Son 4 ayda binlerce kişi işsiz kaldı
Körfez RAM’dan BDT eğitimi
Saadet’in Kartepe kongresinde dikkat çeken sözler
Körfez’de denizden 50 araç lastiği çıktı
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
Kartepe’deki o cami ilk teravihle açılıyor
Gölcük’te çocukların yüzlerini güldüren gösteriler
Danışmanlık Sektörü KOTO’da buluştu
Tren bilet fiyatları çok yüksek! Yaparsa kim yapar?
