Kent taş ocağından geçilmiyor
Gündem, 14 Haziran 2019 04:06CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kandıra Babaköy’deki taş ocağını sorununu Meclis gündemine getirdi. Kocaeli’de yıllardır açılan taş ocaklarının kenti tehdit ettiğini belirten Akar, son olarak Kandıra Babaköy’de Kuzey Marmara Otoyolu için açılmaya çalışan taş ocağını sert sözlerle eleştirdi.
Bugüne kadar Kocaeli’deDilovasında, Halıdere de birçok taş ocağı açılırken tüm tepkilere rağmen yeni taş ocakları açılmaya devam ediyor. Son olarak Kuzey Marmara otoyolu projesi nedeni ile Kandıra Babaköy de açılması istenen taş ocağına ilişkin Mecliste söz alan Akar, bu uygulamanın sadece firmaların işini kolaylaştırmak için yapıldığını söyledi.
TARİHİ, DOĞAYI KATLETMEYE DOYAMADILAR
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kandıra da tarihsel birikimi ve doğal güzelliğiyle öne çıkan bir bölge de taş ocağının açılmasının yanlış olduğunu belirterek şunları söyledi; ‘Sayın Başkan, bugünlerde Kocaeli'nin şirin bir ilçesi olan Kandıra, bu sefer de Karadeniz'e kıyıları bulunan Kandıra -hem tarihsel birikimi nedeniyle hem de güzel doğasıyla- bugünlerde bir uygulamayla karşı karşıya kaldı. Kuzey Marmara Otoyolu nedeniyle bir taş ocağı açılmaya çalışılmaktadır, hatta çalışmaları başlamıştır. Yaklaşık 2.159 meşe ağacının kesileceği 130 dönümlük bir alanda taş ocağı yapma çalışmaları sürüyor ancak bölgede de çok önemli, iki bin yıllık tarihî mezarlar çıkmıştır, kayalara oyulmuş mezarlar çıkmıştır. Bu taş ocağı niçin gereklidir, bunu iyice konuşmak lazım. Özellikle, Kuzey Marmara Otoyolu ve diğer otoyolları yapan şirketlerle ihaleye girdiği sözleşme şartlarında gösterilen hafriyat ocaklarındaki birim fiyat üzerinden sözleşme yapılmasına rağmen, bunlara bir imkân daha tanınıyor, en yakındaki -talan etseler de fark etmez, doğayı yok etseler de fark etmez- kazanç sağlayacağı noktalardan ÇED raporu olmaksızın, hiçbir kamu zararı gözetilmeksizin taş ocağı yapma, taş çıkarma yetkileri verilmektedir.’ dedi. Yetkili kurumlara Meclisten seslenen Akar, bu çevre katliamına sessiz kalınmaması gerektiğini, derhal bu taş ocağı projesinin durdurulmasını istedi.
Gündem, 14 Haziran 2019 04:06
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
