Ucuzluk panayırı Körfez esnafını bitirir!
Gündem, 25 Mayıs 2019 09:39Körfez'de 31 Mayıs 4 Haziran arasında düzenlenmesi planlanan 'Ucuzluk Panayırı' için tepkisini dile getiren Körfez'de yıllardır esnaflık yapan Çağrı Giyim'in sahibi Sebahattin Yiğit; resmi makamlara müracaat ederek; bu panayırın esnaflara büyük zarar verdiğini belirterek iptalini istedi.
Körfez Kaymakamlığı; Körfez belediyesi Başkanlığı, Körfez Ticaret Odası'na dilekçe ile başvurarak panayırın iptalini isteyen Sebahattin Yiğit; resmi makamlara verdiği dilekçede şu bilgilere yer verdi: "Körfez İlçe'de Körfez Belediyesi, Körfez Ticaret Odası ve Körfez Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından organize edilen ve adına 'Ucuzluk Panayırı' denilen etkinlik tarihleri arasında Körfez İlçe Ağadere Caddesi'nde düzenleneceği ifade edilmektedir.
Bu panayırın belirli esnaflar haricinde hiç bir kimseye fayda sağlamayacaktır. Aksine bu panayır, Körfez'de ki esnafları zor durumda bırakacaktır. Şöyle ki; burada Ticaret Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifine kayıtlı 7 bin esnaf bulunmaktadır. Panayırın düzenleneceği alanda ise sadece 118 esnafımız yer almaktadır. Burada bulunan 118 esnafımız faydalansın diye geri kalan 7 bin esnaf yok sayılmakta, esnaflarımızın ticaretine zarar verilmektedir.
Bu nedenle, yapılan bu panayır, Ağadere Caddesi'nde yapılmasını isteyen 4-5 esnafın isteği üzerine yapılmış; topluma ve millete zarar vermekten başka bir şey değildir. Bu yüzden Anayasamızın ilgili kanun maddeleri gereğince, haksız rekabete yol açan bu panayırın acilen engellenmesini, yapılacaksa bile tarafsız ve herkesin katılımın sağlanacağı bir alanda yapılmasını talep ediyorum. Esnafımızı korumak, haksız rekabeti önlemek, haksız kazanç elde edenlere engel olunmalı; panayır bir an önce iptal edilmelidir."dedi.
Gündem, 25 Mayıs 2019 09:39
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
