İşsizlik rekora koşuyor!
Ekonomi, 11 Mart 2019 19:42İşsizliği azaltmak için açılan istihdam paketleri yeterli olmadı. 2018’in son ayında işsizlik oranının yüzde 13’e yükselmesi bekleniyor. Veriler istihdamda da daralmaya işaret ediyor.
İşsizliği azaltıp istihdamı artırmak için birbiri ardına istihdam paketleri açıklanırken TOBB'un araştırma kuruluşu SPM'den işsizlik verilerine ilişkin bir kötü haber daha geldi. SPM, işsizliğin Aralık 2018 itibarıyla 0.7 puan daha artarak yüzde 12.3'den yüzde 13'e yükseleceğini hesapladı. Veriler, işsizlik artarken istihdamda önemli daralma olduğunu da ortaya koydu.
KENTLERDE ARTIYORTOBB
Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM), Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 15 Mart Cuma günü açıklayacağı Aralık dönemi işsizlik verilerini önceden hesapladı. SPM'nin yaptığı teknik hesaplamalara göre, Aralık 2018 dönemi işsizlik oranı, 2018'in Kasım ayına göre 0.7 puan artarak yüzde 13'e yükselecek. SPM'nin tahminine göre aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı ise 0.8 puan birden artarak yüzde 15.1'e fırlayacak.
Bu veri, şehirlerdeki işsizlik oranının giderek daha da yükseldiğini işaret ediyor. SPM, 2018 yılı genelinde işsizlik oranının ise yüzde 10.9 olacağı tahmininde bulundu.SPM, aralık dönemi işsizlik verilerinde mevsimsellikten arındırılmış tarım dışı işsizlik oranının 0.4 puan artarak yüzde 14.5'e, istihdam oranının ise 0.6 puan azalarak yüzde 45.9 seviyesine düşeceğini hesapladı. SPM araştırmasında, sanayi istihdamının ise ufak bir artışla 5 milyon 661 bin kişi seviyesine çıkacağına dikkat çekildi.
SPM araştırma notunda, 15 Şubat tarihinde ilan edilen Kasım 2018 dönemi işsizlik verilerinin tahminlerin de üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Çalışmada Aralık 2018 dönemine ilişkin tahminlerle birlikte 2018 yıllık işsizlik oranlarını hesaplamanın da mümkün olduğu belirtildi. Aralık dönemi tahminlerine bağlı olarak, 2018 yılı itibariyle yıllık işsizlik oranını yüzde 10.9 olarak tahmin edildiği belirtilen SPM notunda “Tarım dışı işsiz oranının yüzde 12.9, mevsimsellikten arındırılmış tarım dışı işsizlik oranının yüzde 12.9 ve istihdam oranının yüzde 47.4 olmasını bekliyoruz” denildi.
Ekonomi, 11 Mart 2019 19:42
Yorumlar (0)
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
