Binler Sarıkamış şehitleri için yürüdü
Gündem, 06 Ocak 2019 04:45104 yıl önce donarak şehit olan 90 bin asker için binlerce vatandaş, yağan kara ve soğuğa aldırış etmeden kilometrelerce yürüdü
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği ortaklığında düzenlenen “Gençlik Şüheda’nın İzinde” şehitleri anma yürüyüşü, Yuvacık Barajı çevresinde bulunan Sarıkamış Şehitleri Parkuru’nda gerçekleşti. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Suat Yılmaz, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık ve İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, büyükşehir yöneticileri il ve ilçe protokolü ve binlerce vatandaş katıldı.
SOĞUK HAVA ENGEL OLMADI
Binlerce vatandaş, 104 yıl önce Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit olan askerleri unutmadı. Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit olan 90 bin asker için binlerce vatandaş, yağan kara ve soğuğa aldırış etmeden “Gençlik Şüheda’nın İzinde” anma yürüyüşü ile kilometrelerce yürüdü.
GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ
Anma yürüyüşü öncesi vatandaşlara seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sarıkamış’ta bundan 104 yıl önce canlarını seve seve feda eden atalarımızı minnet ve şükranla yad ediyoruz. Gönülleri müsterih olsun. Biz bu bayrağı devraldık. Nöbet bizde, hepimizde. Anadolu zor bir coğrafya. Burada güçlü olamazsak bize yaşam hakkı tanımazlar. Onun için millet olarak çok güçlü olmamız gerekir. Her yönümüzle güçlü olmak zorundayız” dedi.
TARİH ŞUURU AŞILANIYOR
Daha sonra konuşan Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ise "Geçmişten ders çıkartmak, aynı hataları gelecekte tekrarlamamak gerekir. Tarihimizde çok şanlı başarılarımız var. Pek çok zaferimiz, zaman zaman ise yenilgilerimiz var. Sarıkamış’ın bize öğrettiği en önemli gerçek, kararlılık ve cesaret önemlidir. Fakat strateji de çok önemlidir. Tarihimizi unutmayacağız. Büyük ve önemli olan bir tarih şuuruna sahip olmaktır. Bu organizasyon ile çocuklarımıza tarih şuuru aşılanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.
7’DEN 70’E KATILIM
Konuşmaların ardından yürüyüş öncesi dua okundu. Kocaeli’nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaş, elde bayrak, dillerde marşlarla genç yaşlı demeden 8 kilometrelik parkuru şehitler için yürüdü.
.gif)
Gündem, 06 Ocak 2019 04:45
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
