Işık, Yeni Cuma Camii’nin restorasyon çalışmalarını inceledi
Gündem, 30 Aralık 2018 22:18Kocaeli programlarına ara vermeden devam eden milletvekili Fikri Işık, restorasyon çalışmaları devam eden Yeni Cuma Camii’nde incelemelerde bulundu.
AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu devam eden İzmit’in en eski camilerinden Pertev Paşa Camii’ (Yeni Cuma Camii)nde incelemelerde bulundu. Işık’a Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilisi Veysel Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel ve restorasyon çalışmalarını sürdüren firma yetkilileri eşlik etti. İncelemelerde bulunan Işık, “Restorasyon çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ecdadımızdan yadigar kalan bu eserlere dün olduğu gibi bugünde sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
II. ABDÜLHAMİD’TEN SONRA EN BÜYÜK RESTORASYON
Pertev Paşa Camii’nin tarihi hakkında Işık’a bilgi veren Vakıflar Bölge Müdürü Yetkilisi Yılmaz, “Sultan 2. Selim’in veziri Pertev Mehmet Paşa adına, ölümünden sonra Mimar Sinan’a 1579 yılında yaptırılan külliyenin bir parçasıdır. İzmit’teki en önemli Osmanlı eserlerinden biri olan cami, 2018 yılında restorasyona alındı. Cami statik açıdan güçlendiriliyor, sıva raspaları yapılıyor, zemini yenileniyor ve kalem işleri ortaya çıkarılıyor. 2. Abdülhamid döneminden sonra en büyük onarım ve yenileme çalışmalarını 2020 yılı başlarında tamamlanacak” dedi.
ECDADIMIZIN MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ
Vakıf ve firma yetkililerinden restorasyona alındığı ve bugüne kadar gerçekleşen çalışmalar hakkında bilgi alarak çalışma alanlarını inceleyen Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, “Daha önce bizzat takibimizle 2018 yatırım planlarına alınan Pertev Paşa Camii’nin restorasyon çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ecdadımızdan yadigar kalan bu eserlere dün olduğu gibi bugünde sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Gündem, 30 Aralık 2018 22:18
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İstanbul vekili Bayhan, Gebze’de grevdeki işçilerle bir araya geldi
İzmit Belediyesi’nden duyuru: Vezneler açık olacak
Derhal kurultay yapılmalıdır
Vali Aktaş, şehit aileleri ve gazilerin bayramlaşma programına katıldı
Kandıra’da yol konforunu artırmak için bir ihale daha yapılacak
AKP iktidarının planı CHP'nin kontrollü şekilde parçalanması
Özgür Özel nerede, Kocaeli’deki CHP’liler orada!
Büyükşehir heyeti Hollanda’da teknik temaslarda bulundu
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu itirafı!
Hain demişti, helallik istediği ortaya çıktı!
Aziz Yıldırım yarın Kocaeli’de
Buna bilimsel eğitim sistemini yok etmeye çalışmak denir!
KOÜ öğrencileri Kızılay ile örnek bir projeye imza attı
Antikkapı, karlı dağda unutulmaz bir kış deneyimi yaşattı!
Erdoğan isim vermeden İmamoğlu'na yürüdü!
Ekonomik kriz kurbanı da vurdu!
Kocaeli’de kütüphaneler haftanın 7 günü açık olacak
Çocuklar okul sıraları yerine çocuk işçiliğine ve açlığa mahkum ediliyor
Gölcük’te sel sularına kapılan anne ile oğlu boğularak öldü
Ekonomide karanlık bir döneme giriyoruz
Kocaeli’de sıfır atık için ortak koordinasyon
Yollar genişliyor, trafik rahatlıyor!
Emeklileri isyan ettiren karar!
Dilovası’nın tanınmış isminden acı haber
Karamürsel’den Güney Kore’ye gitti, hastalanarak öldü
Çayırova’da ulaşım konforu artıyor
Ağzı olan konuşuyor! Seçim yapılmayacakmış
Derince’de motosiklet tutkusu ölüme götürdü!
Gram altınla ilgili tarih verildi!
Korkutan tahmin! İnsanlık tarihinin en sıcak yılı
Kocaeli Şehir Hastanesi hemşiresi Filiz Öner Uyar’a anlamlı ödül
Burası buz pateni değil, Milli İrade Meydanı!
Yayaları ve sürücüleri düşünen yok!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
Ağır tonajlı araçlarla ilgili trafiğe çıkma yasağı
