Çayırova Belediyesi’nde neler oluyor?
Siyaset, 31 Temmuz 2018 11:43Çayırova Belediye meclis toplantısı öncesi Belediye meclis üyeleri ile basının karşısına geçen CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya; Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci , yazı işleri ve muhasebe müdürleri, denetim komisyonu üyeleri hakkında , denetim yapma görevini engellemekten savcılığa yapmış oldukları suç duyurusu ile ilgili ve görevden alınan Belediye Başkan yardımcısı Refik Tartar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
FARKLI BİR SONUÇ BEKLEMİYORDUK, DAVA AÇACAĞIZ
İlçe Başkanı Kaya açıklamasında, Çayırova Belediye başkanı Şevki Demirci, yazı işleri müdürü, mali hizmetler müdürü ve denetim komisyonun AKP’li üyeleri hakkında, Denetim komisyonu üyemiz Halis Koç’un denetim görevini yerine getirmesine istenilen bilgi ve evraklar verilmeyerek engel olunması ile ilgili Cumhuriyet Baş savcılığına suç duyurusunda bulunmuştuk.
Yapılan suç duyurusunun evrakların verilmesi ile ilgili gerekli talep dilekçeleri ve Başkan imzalı evrakların verilmediğini kanıtlayan yazı sunulmuştur. Bütün bu delillere rağmen yapmış olduğumuz suç duyurusu sonucu Cumhuriyet Baş Savcılığı tarafından soruşturma açılması talebine İçişleri Bakanlığı izin vermemiştir.Farklı bir sonuç beklemiyorduk konuyu yargıya taşıyarak idari mahkemede dava açacağız.
REFİK TARTAR’LA İLGİLİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AYNI SONUCU BEKLİYORUZ.
Şekerpınar’da adına çok sayıda tapu kaydı bulunan ve Belediye hisselerini düşük bedelle usulsüz olarak satın alan yaptığımız açıklama üzerine Belediye Başkanı Şevki Demirci tarafından, yapılan işlemin etik olmadığı ve Tartar’ın yanlış yaptığı gerekçe gösterilerek görevden alınan İmardan sorumlu Belediye Başkan yardımcısı Refik Tartar’la ilgili geçtiğimiz günlerde önemli gelişme yaşanmış ve Belediye’ye Mülkiye Müfettişleri gelerek incelemede bulunmuştu. Ancak görünen o ki Belediye encümeninde yapılan hisse satışlarında Başkan Şevki Demircinin imzası olduğu, bütün işlemlerin Belediye Başkanının bilgisi ile yapıldığı için soruşturma izni verilmemesi için Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulduğunu biliyoruz.
REFİK TARTAR AKLANMAYA ÇALIŞILACAK
Şevki Demirci’nin usulsüzlüklerdeve encümen kararlarında imzası olduğu için İçişleri Bakanlığı’nın göndermiş olduğu müfettişler üzerinde Ankara’da bulunan siyasi büyükleri aracılığıyla İçişleri Bakanlığında yoğun çalışma içerisinde olduklarının bilgisini edinmiş bulunmaktayız. Refik Tartar’ı aklamak için rapor hazırlatmaya çalışanlar sıranın kendilerine geleceğini düşündükleri için yoğun gayret içinde oldukları gözükmektedir. Bu etik olmayan işlerin içerisinde sadece Şevki Demirci, Cengiz Gürkan, Refik Tartar yoktur.
Tüm saydığımız bu nedenlerden dolayı müfettiş raporunun bu doğrultuda geleceğinden, tıpkı denetim komisyonunda olduğu gibi soruşturma izni verilmeyeceğinden adımız gibi eminiz. Ancak sonuç ne olursa olsun yargıda konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz dedi.
Siyaset, 31 Temmuz 2018 11:43
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
