Erzurumlular Tanıtım Günü'ne yoğun ilgi
Gündem, 03 Şubat 2018 15:06Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Erzurumlular Tanıtım Günü'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-5 Şubat tarihleri arasında Erzurum Tanıtım Günleri gerçekleştiriliyor. Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri Kocaeli’nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Tanıtım Günleri’ne sadece Erzurumlular değil kentte yaşayan farklı illerden gelmiş vatandaşlarda geliyor. İlk kez düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri’ Erzurum’un yöresel ürünlerinin ve kültürünü sergiliyor. Vatandaşlar tanıtım günlerini 5 Şubat Pazartesi akşamına kadar ziyaret edilebilecek.
KOCAELİ’DE ERZURUM’U YAŞIYORUZ
Ailesiyle birlikte Erzurum Tanıtım Günleri ziyarete gelen Ahmet Aydın “Erzurum coğrafi ve iklim şartları nedeniyle batıya çok fazla göç veren bir şehir. Dolayısıyla nüfusunun yarısı il dışında. Bu gibi tanıtım günleri bizim için çok iyi oluyor. Erzurumumuzu burada yaşamış oluyoruz. Bu organizasyona vesile olanlara teşekkür ediyoruz. Her şey çok güzel. Kocaeli’de Erzurum’u yaşıyoruz. Burada bir tek Erzurum soğuğu yok” diyerek memnuniyetini ifade etti.
VATANDAŞLAR MUTLU OLUYOR
Aslen Rizeli olduğunu belirten Hatice Şen ise “Güzel bir etkinlik. Beğendim, epey de alışveriş yaptım. Burada Anadolu’yu gördüm. Memleketimin insanlarını, farklı ürünlerini görmeye geldim. Alışveriş yapalım canlılık olsun, bir katkımız olsun” dedi. Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularından Hanefi Koç da “Kocaeli Erzurumlular Derneği Yönetim Kulu Üyesi ve oyuncu kimliğimle buradayım. 6 aylık bir çalışma sonucu bu organizasyonu gerçekleştirdik. Burada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük katkıları var. Buradaki görselliğe baktığımda kafamda Erzurum canlanıyor. Burada yıllarca Erzurum’a gidememiş insanları duygulandıkları için ağlarken gördüm. Vatandaşlarımız burada mutlu oluyor” şeklinde konuştu.
ERGANİ’DEN AFRİN DEYİŞİ
Erzurumlu ozan Erol Ergani’nin tanıtım günlerinde söylediği Afrin deyişi vatandaşlardan alkış aldı. Erzurum Tanıtım günleri 1-5 Şubat tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenleniyor. 5 gün boyunca Kocaeli’de adeta Erzurum yaşatılacak. Erzurum Tanıtım Günleri’nde, Kocaeli’de yaşayan vatandaşlara Erzurum’a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, oltu taşı, ayran aşı, geleneksel el sanatları ilginç etkinliklerle beraber tanıtılıyor. Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi kurumların destek verdiği programda Erzurum ilçe belediyeleri de stantları ile yöresel ürünlerini ve kültürel öğelerini tanıtma fırsatı buluyor.
Gündem, 03 Şubat 2018 15:06
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ulaşımı rahatlatan 25 milyonluk yatırım
Karamürsel’deki camiye binlerce tonluk inşaat malzemesi desteği
PKK lideri için yapılan konutla ilgili Uçum'dan al haberi!
Kocaeli’nin havası, toprağı ve suyu rant politikalarına kurban edilemez!
Başkanvekili Lütfü Obuz namaz çıkışı cemaate ikramlarda bulundu
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Bu düzenden sen bile kendini koru
Erdoğan hayatını kaybeden başkanvekilinin tabutuna omuz verdi
Vefat eden Kıbrıs gazisi Mustafa Nayır toprağa verildi
Evinden deste deste para çıkmıştı! Bakın sonra ne olmuş
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin tüm kurumlara teşekkür etti
MHP Dilovası İlçe Başkanı Turhan: Atatürk ve Türk milletine yönelik hakaretleri en sert şekilde kınıyorum
Sel suları ne bulursa denize taşıdı
Kocaeli’de ralli heyecanı
Başkan Büyükakın: Kimseyi mağdur etmeyeceğiz
İmamoğlu'ndan duruşma salonunda tokat gibi sözler!
Eski muhtarın sel sularında can verdiği Başiskele’de yaralar sarılıyor
Gölcük Halıdere’de 65 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi
Şirketlerin sermaye artırımı ile ilgili yeni karar
Sadece okullarda eğitime değil kurs ve sınavlara da ara verildi
Motokuryelerin trafiğe çıkma yasağı kaldırılmadı!
Yine gök gürültülü yağmur yağacak
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı! Fırtınaya dikkat
Ücretsiz tren yolculuğunda T.C. kimlik numarası yeterli olacak!
İzmitliler bu seminere davetli! Konu prostat kanseri
Vali Aktaş’tan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yerinde inceleme
Başkan Bulut, Bakan Yardımcılığı görevine atanan Kocaelili Bayrakdar’ı tebrik etti
Başiskele’de sel mesaisi
Darıca’da MHP’li başkandan yağmur altında esnaf ziyareti
Seçim için DEM parti ile anlaşma mı yapıldı?
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Korkmaz: Kadın emeği güvence altına alınmalı!
Kocaeli’nin turizm potansiyeli masaya yatırıldı
Çayırova’da Kitap Günleri 7’inci kez kapılarını açıyor
Patlayan Ak Parti foseptik çukurudur!
Kocaeli GÜDEF, Gümüşhaneli 100 gence burs verecek
Dilovası’nda yağmur nöbeti
Körfez Gençlerbirliği’nden potada 5’inci galibiyet
Bazı bölgelerde aylık yağış ortalaması aşıldı
Kocaeli’de çevre yönetiminde teknoloji odaklı yeni adım
Körfez’de sağanak yağışa karşı ekipler sahada
