KOTO’dan Panama’ya davet
Gündem, 02 Ocak 2017 10:13Deniz Ticaret Odası’nın ‘Panama- Türkiye Denizcilik ve Ekonomik İlişkiler’ konulu paneli için KOTO’ya gelen Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez’i ağırlayan KOTO Başkanı Bulut, iki ülkenin özellikle deniz ticaretinde daha çok işbirliği yapması gerektiğine vurgu yaparak Nunez’i İDEV Fuarı’na davet etti
Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin, ‘Panama- Türkiye Denizcilik ve Ekonomik İlişkiler’ konulu paneli Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. ‘Panama- Türkiye ilişkileri, Panama’da gemi sicilleri ve Panama Kanalı’ndaki güncel gelişmelerin’ detaylarıyla ele alındığı panele, Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Av. Vedat Doğusel, Şube Müdürü Osman Tekin, İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Görevlisi Onur Sabri Durak, KOÜ Denizcilik Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Bamyacı, KOTO Meclis Üyesi İbrahim Atalay ve denizcilik firmalarının temsilcileri katıldı.
YILMAZ: KOCAELİ 1. SIRADA
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, ilimizin dünya deniz ticaretine önemli katkısına vurgu yaparak, “Türkiye deniz ticareti açısından Kocaeli’ye bakıldığında 35 liman ve iskelesi ile önemli bir yere sahiptir. 2017 yılı kasım sonu itibariyle limanlara göre elleçleme miktarına bakıldığında Türkiye’nin tüm limanlarından gerçekleşen elleçleme miktarı 430 milyon 240 bin ton iken, Kocaeli limanlarından gerçekleştirilen elleçleme miktarı 60 milyon tondur. Kocaeli, ülkemizde gerçekleşen elleçleme listesinde 1. sıradadır. Öte yandan, deniz ticareti dünya da çok önemli bir noktadadır. Dolayısıyla deniz ticaretini ve Kocaeli’nin kapasitesini düşündüğümüzde sektörün ilerlemesine daha çok katkı sağlamalıyız” dedi. Akabinde katılımcılara Kocaeli’nin sektörel tanıtım filmi izletildi.
NUNEZ: 223 MİLYON TON YÜK
PANAMA BAYRAĞI ALTINDA YER DEĞİŞTİRİYOR
“Panama, Atlas Okyanusu ve Büyük Okyanusu birbirine bağlayan 77 kilometre uzunluğundaki kanalı ile dünya denizcilik tarihine geçen ülkelerden biri” diyerek sözlerine başlayan Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez, dünyada yaklaşık 223 milyon ton yükün panama bayrağı altında yer değiştirdiğini vurguladı. Armatörlerin vergi muafiyeti nedeniyle Panama bayrağını tercih ettiğini ifade eden Nunez, “Panama bandırasına sahip armatörlere ve gemi sahiplerine milliyet sınırlaması getirilmez. Güvenilir ipotek karşılığı ile bankalardan kredi alınabilir. Vergi muafiyeti sunulur” dedi.
BULUT’TAN PANAMALI YATIRIMCILARA DAVET
Panelin devamında Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez ve Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi heyeti, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’u ziyaret etti. Başkonsolos Nunez ve heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Bulut, Panama’nın coğrafi konumunun Türkiye ile benzerlikler taşıdığını ifade ederek, iki ülke arasında özellikle deniz ticareti konusundaki işbirliğinin daha da artmasını arzu ettiklerini belirtti. KOTO olarak, Türkiye-Panama arasındaki ilişkilerin daha da ileri götürülmesi amacıyla girişimde bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını söyleyen Başkan Bulut, bu ilişkilerin ilk adımı olarak Panamalı yatırımcıları 21-25 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’na davet etti.
Gündem, 02 Ocak 2017 10:13
Yorumlar (0)
Kocaeli’nin önünü açacak bir politika setine ihtiyaç var
Büyükşehir bu konuda sınıfta kaldı!
Başkan Büyükakın başarılı öğrenci ve sporcuları kutladı
Altında yeni rekorlar kapıda mı?
Kocaeli Büyükşehir Ahlat’ta çadır kurdu
Okullar açılmadan bunlar yapılacak mı?
Terör örgütü liderinden müzakere eden bir siyasetçi çıkardılar
Asgari ücrete yüzde 50 zam mı yapılacak?
Av. Görkem Bora Taner, Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine adayım dedi
Yemek kartından o ücreti almak yasak!
Erdoğan'ın övdüğü marketin 30 şubesi kapandı!
Gölcük’te intihar şoku! 19 yaşındaki genç canına kıydı
Başiskele Kavşağı Projesi’nde sona gelindi
Başkan Hürriyet’e iftira mı atıldı?
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan şimşekleri üzerine çekiyor!
TBMM’nin artık hiçbir kıymeti harbiyesi kalmadı
Körfez’de doğalgazlı mangal ünitelerinin sayısı artacak
Seçim barajı yüzde 5'e mi inecek?
Akaryakıtta 4 liralık indirim
OYAK Çimento’da kadın çalışanlara yönelik o programın ilk dönemi tamamlandı
Büyükakın’a dengeli yatırım çağrısı
Türkiye’nin serveti yüzde 1’in elinde
Elden ödeme yapanlara ceza
Gürcistan heyeti Gölcük’te ağırlandı
Büyükakın’dan Kocaelispor’a tam destek
Sahillerde 3 haftada 201 hayat kurtardılar
Şikayetler bir ayda yüzde 168 arttı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi anlamlı bir iş birliği protokolüne daha imza attı
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Darıcalı aileye Muğla’da ölüm şoku
İzmit’te dolu mağduru çiftçilere destek
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’dan iki ayrı spor kulübüne moral ziyareti
AİHM'den Kavala derhal serbest bırakılsın kararı
Kandıra sahillerinde bugünde yasak var
Başiskele’de ulaşım güvenliği artırıldı
O sektörlerde güven azaldı
Kandıra sahillerde izinsiz su sporları faaliyetlerine sıkı denetim
Tarım arazilerinden Aşevi’ne un desteği
İktidara yakın yazar erken seçim için tarih verdi
