Toplu taşıma araçlarına sıkı denetim
Gündem, 20 Ocak 2018 17:09Büyükşehir Belediyesi denetim ekiplerininyaptığı toplu taşıma denetimlerinde 5 bin 945 araç denetlendi.
Toplu taşıma araçlarına sıkı denetim Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il sınırları içerisinde hizmet veren toplu taşıma araçlarının denetimlerini sürdürüyor. Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığına bağlı Ulaşım Denetim ekipleri, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile ortak denetimler yapıyor. Gölcük, İzmit ve Gebze bölgelerinde geçtiğimiz yıl içerisinde denetlenen 5 bin 945araçtan2 bin 327’sinecezai işlem uygulandı. 636 belediye otobüsüne de rapor tutuldu. Usulsüzlük tespit edilen araçlara toplamda 517 bin 773 TL para cezası kesildi.
5 BİN 945 ARAÇ DENETLENDİ
Kocaeli sınırları içerisinde toplu taşıma hizmeti veren otobüs, minibüs, servis türü araçların, uygunluk, evrak ve güzergâh yetki denetimleri yapılmaya devam ediyor.Büyükşehir denetim ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2017 yılı içerisinde yapılan denetimlerde 5bin 945araç denetimden geçti. Yapılan kontrollerde yönetmelik gereğince usulsüzlük tespit edilen 2 bin 327araca cezai işlem uygulandı. Toplamda 517 bin 773 TL para cezası kesildi. Denetimlerde muayene, sigorta, yetersiz ehliyet ve eksik evrak bulunan 29 araca bağlanma cezası verildi.
KORSAN SERVİSE GEÇİT YOK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü’ne bağlı Denetim Şefliği Ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Korsan Servis taşımacılığını engellemek için ortak denetim çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Kocaeli genelinde personel ve öğrenci servisi yapan P Plakalı araçların, uygunluğu, yol belgesi, ruhsat, rehber öğretmen, okul taşıtı yazısı ve koltuk emniyet kemerleri kontrolleri yapılıyor. Ayrıca kapsam dışı taşımacılık yapan korsan servis araçları için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Genelgesi kapsamında trafikten men ve idari maddi cezalar uygulayarak korsan taşımacılıkla mücadele ediliyor.
ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet veren Özel Halk Otobüslerinin denetimi, Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Denetim Şefliği Ekipleri tarafından uygulanan yönetmelik esaslarına göre yapılıyor. Denetim Ekipleri gerek araç içerisinde gizli yolcu uygulamalarına, gerekse resmi araçlarla güzergâh ve duraklarda denetimlerine devam ediyor. Araçlar elektronik ücret toplama ve araç takip sistemi ve araçların içinde bulunan kameralar aracılığı ile UKOM biriminden de takip ediliyor. Tüm bu denetimlere; yolculardan gelen geri bildirimler, araç içi ve dışında gizli ve açık yolcu anketleri de ışık tutuyor.
Gündem, 20 Ocak 2018 17:09
Yorumlar (0)
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
