Cengiz Sarıbay’dan sert tepki
Gündem, 05 Ocak 2018 03:18Diyanet’in çocuk yaşta evliliklerin önünü açan fetvasına ve CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve iki Meclis üyesinin İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmasına CHP İl Başkanı Sarıbay’dan sert tepki geldi.
“SAPIKÇA DÜŞÜNCEDİR”
Anayasaya dikkat çeken Sarıbay, “Laik hukuk devleti kurallarına göre, Anasayasamız gençlerimizin 18 yaşında reşit olduğunu hükmeder. Diyanet'in fetvası Anayasamıza da aykırılık teşkil etmektedir. Yasalara aykırı olmasının yanı sıra bu uygulama çocuklarımızın elinden çocukluğunu alan sapıkça bir düzenlemedir. 9 ve 12 yaş çocuklar için anne babasıyla yaşayacakları bir yaştır. Çocuklarımızın anne babasının güvenli kollarından koparılarak sürekli devam edecek olan bir tecavüze mahkum bırakılması kabul edilemez. Devlete ait bir kurum eliyle yapılan bu düzenleme zinayı engelleme amacından sapmış, cinsel istismarın resmileştirilmiş ve onaylanmış halidir ” ifadelerini kullandı.
;
“YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR”
“YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR”
Çocukların bu fetvayı veren anlayıştan koruması gerektiğine vurgu yapan Sarıbay; “Reşit olmamış çocuklarımızın evlendirilmesi ahlaka ve insanlığa aykırıdır. Toplumun en hassas noktalarından biri olan çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi için çalışma yapması gereken Diyanet İşleri bu yanlıştan dönmelidir. Aksi takdirde çocuklarımızın cinsel istismara uğramasının vebali fetva verenlerin boynunadır. Bu fetvalar toplum ahlakına zarar vermekte ve açıkça cinsel istismara izin vererek teşvik etmektedir” dedi.
“SALDIRILARI CESARETLE GÖĞÜSLEYECEĞİZ”
CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve iki Meclis üyesinin İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmasına da sert ifadelerle tepki gösteren Sarıbay, yaptığı açıklamada; “Sayın Hazinedar haksız biçimde görevden uzaklaştırılmıştır. Bakanlığın bu kararında hukuk yoktur, adalet yoktur; haksız bir karardır. Hukuk devleti ve ahlak sınırları içerisinde kabul edilebilecek bir tutum değildir. Bizim belediyelerimizde aradıklarını bulamayanlar, gerekçe yaratma peşine düşmüştür. Halkın iradesi gasp edilmiştir. Varsa bir hesap, hukuk yoluyla sorarsınız. Beşiktaş Belediye başkanının suçlu olduğunu gösteren delil ve belge bulamamışlardır, meczupların şikayeti üzerine yapılan incelemelerden sonuç çıkmamıştır. Soruşturmayı gerektiren bir suç yoktur Yargıtay onaylamıştır. Haksız kararlarla insanlar görevden alınıyor. Kararlı biçimde mücadele edeceğiz; haksız, adaletsiz, hukuksuz saldırıları cesaretle göğüsleyeceğiz” şeklinde konuştu.
Gündem, 05 Ocak 2018 03:18
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gölcüklü Ahmet Eren döne döne bir hal oldu!
Dört asgari ücretli bir aile bile yoksulluk sınırının altında
Körfezli ragbiciler milli takımla Avrupa sahnesine çıkacak!
Vali Aktaş’tan TCG Fırtına Hücumbotu’na ziyaret
BTP üye sayısını 6 ayda yüzde 263,49 artırdı
BBP lideri Destici, Deniz Göktaş'ı tehdit etti
Çayırova’da 250 öğrenci kitaplarla buluştu
Bankalar emekli maaş promosyonlarını güncelledi
Başkan Büyükakın şampiyonları kutladı
Kocaeli vekili Kanko TBMM'de isyan etti!
Derince’deki mahalle şenliklerinde renkli görüntüler
Gölcük Belediyespor yağlı güreş takımı Kırkpınar’a uğurlandı
Kocaeli’nde çiftçilerin yüzü gülüyor! Kekik hasadına başlandı
İmamoğlu: Akılalmaz bir yalan, iftira ve saldırıyı organize şekilde yürütüyorlar
Aile Hekimlerine yeni çalışma modeli!
Fuar Park’taki dev akvaryum yeni buluşma noktası
Dilovası'ndaki facia ile ilgili şok sözler!
Köprü ve otoyollara Yap-İşlet-Devret zammı!
Hürriyet: Bu bahçe hepimizin, üretmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz
Gebze Ticaret Odası’ndan bir uluslararası işbirliği toplantısı daha
SEDAŞ, orman yangın riskini böyle azaltmaya çalışıyor
DER-MEK kursları için kayıt zamanı
Bugün yaşananlar acziyettir, bir şakadan korkmaktır
İzmit Belediyesi, çocukları bilim ve teknoloji ile buluşturacak
Zeytinoğlu mayıs ayı işgücü verilerini değerlendirdi
Alışveriş Festivali’nin Gebze ayağı başlıyor
Yandaşlara milyarlar, vatandaşa haciz ve yoksulluk!
Büyükakın’dan Kabotaj Bayramı mesajı
Elektrik kesildi, esnaf kepengi açamadı
KOTO, önemli bir istişare toplantısına ev sahipliği yaptı
Bu bir beka meselesidir! Askeri hastaneler açılmalı
TÜİK, bunu hep yapıyor!
Sahillerde 66 vatandaş daha boğulmak üzereyken kurtarıldı
Saadet Partisi Körfez’de her bir sokağının çözüm haritasını çıkarıyor!
Emekli maaş zammına yeni formül!
Belediyeye sokak hayvanları soruşturması
Kocaeli’nde 7 yılda amatör spora 425 milyon lirayı aşan destek
Cübbeli Ahmet o altınlara kafayı taktı!
Güneş altında 50 dereceleri bulabilir
