İzmit Belediyesi kahvehane kültürüyle mi yönetiliyor?
Siyaset, 05 Ocak 2018 11:57Saadet Partisi İzmit Mahalli İdareler Başkanı Ahmet Gökmen ‘İzmit Belediyesi kahve kültürüyle mi yönetiliyor?’ dedi ve bu soruyu sormasının nedenini de yazılı bir açıklama ile izah etti.
İşte o açıklamanın içeriği: Saadet Partisi olarak İzmit Belediyesi’nin Nisan 2016 yılında yapılan büfe çay bahçesi ihalesini, ihale bittikten sonra çalışır hale geldikten sonra yerinde yaptığımız keşiflerde ihale şartnamesine uygun işletilmediğini tespit ettik. İhale şartnamesinde 25m2 kapalı alan büfe, 27m2 açık sundurma çay bahçesi olarak gözükmekte, yerinde yaptığımız tespitlerde ise işletme büfe olarak değil, aile restaurantı olarak kullanılmaktadır. 27m2 olması gereken çay bahçesi yaklaşık 300m2 olarak işgal edilmiş durumda bu işyerinin ihale şartnamelerine göre büfe ve çay ocağı olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Ayrıca işgal ettiği alanın da küçültmesi gerekmektedir. İzmit Belediyesi’ne bu durumu ilettik, peki İzmit Belediyesi’nden gelen yazı nasıl oldu? Dersiniz İZMİT BELEDİYESİ’NİN YAZISI ….
Bahse konu yerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık, büfede ekmek arası ürün satılmasında bir sakınca yoktur. Verilen cevap sorumsuzca ve belediyecilik anlayışıyla değil kahvehane kültürüyle verilmiş bir cevap
1- Cevapta büfede ekmek arası ürün satılmasında sakınca yoktur diyor. Burası bir büfe değil restoran işletmesi gibi işletiliyor.
2- Bahse konu yerde herhangi olumsuzluğa rastlamadık deniyor. Yani 27m2 alan işgal etmesi gerekirken 300 m2 alanı işgal etmesi sorun olarak gözükmüyor.
Sonuç olarak bakıldığında öncelikle bir liyakatsizlik ve sorumsuzluk kişi ve kurumlara göre değişkenlik gösterdiği ortada. İhale şartnamesine göre bunu yapan kişi veya kurum arzu etmedikleri birileri olduğunda her türlü sıkıntı ve problem çıkarmada sonuna kadar gidilmekte. Amaç birilerine rant sağlamaksa bu konuda arzu ettikleri gibi davranmaktalar. Biz Saadet Partisi olarak tüm bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Siyaset, 05 Ocak 2018 11:57
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kurban Bayramı öncesi fahiş fiyat denetimi
Her 10 kişiden 3'ü işsiz
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
Kocaeli vekili Yargıtay önünde fenerle adalet aradı!
Başkan Sezer: Kutlu bir gündür 19 Mayıs
Emekli ve memur maaşında yeni rakamlar
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
Miniklere uygulamalı trafik güvenliği eğitimi
Gebze’ye yakışmayan manzara!
Fatma Başkan Çin’den döner dönmez yeniden sahaya indi
Kocaeli’deki müzenin bahçesinde sanatseverleri bir araya getiren organizasyon
Otobüs firmaları artık yolcuya böyle davranamayacak!
SEDAŞ’ın Mutlu Yarınlar etkinliği konsept değiştirdi!
Kocaeli Büyükşehir’in o projesi İstanbul’a taşındı
Kızılay saraya bağlanıyor tepkisi
O vekil eşine de sahte sigorta yaptırmış
