Nevzat Doğan’da Posco’yu sıkıştırıyor!
Gündem, 29 Kasım 2017 21:51İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Posco Assan’da ki iş akdi feshedilen işçilerin konuşulduğu ziyarette Başkan Doğan, İŞKUR çalışanlarına da kolaylıklar diledi.
Tüm kurumlarla olduğu gibi İŞKUR ile de son derece uyum ve iş birlik içerisinde bir süreç yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “ Belediye olarak sık sık kurumlar arası bu tür ziyaretlerde bulunuyor, neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. İŞKUR olunca konu iş ve istihdam oluyor. Bu anlamda şehrimiz bir cazibe merkezi. Bu şehrin iş yükü, istihdam yükü her zaman var olacak. Bu potansiyeldeki şehrimizde İŞKUR çok güzel çalışmalar yapıyor.
AVRUPA’DA İŞSİZLİK BİZİM İKİ KATIMIZ
Bizimde İŞKUR ile başta engelliler olmak üzere istihdama yönelttiğimiz kişilerle ilgili iş birliği yaptığımız çok sayıda projemiz var. Yine istihdam merkezi projemizle de İŞKUR ile birlikte önemli çalışmalar yapacağız. İşsizlik ülkemizde belli oranda var ancak Avrupa’nın bazı ülkelerine baktığımızda onlardaki işsizlik oranı bizim oranımızın iki katı. Özellikle Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği ve sonrasında yaşanan gelişmeler işsizlik oranında belli bir düşüşü getirdi.
GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ
Şehrimizde POSCO ile ilgili bazı sorunlar yaşanıyor. Bu anlamda bizler de ilgililerle görüşmeler yapıyoruz. Tabi ki özel işletmeler, fabrikalar, kendi istekleri ve hukukun içerisinde kararlar alabilirler buna diyecek bir şey yok. Ama toplu olarak insanların işten çıkarılması farklı sonuçlar doğuran bir olay. Umut ediyorum ki bu süreç işçilerimizi de, işvereni de mağdur etmeden orta bir çözüm yoluyla hallolur. Bu sonuç için bizde elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
GÜZEL İŞLER YAPTIK
Başkan Doğan’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz da “ başkanımızın kurum ilişkilerine verdiği önemi hepimiz çok iyi biliyoruz. Kurumumuza yaptığı ziyaretler rutin bir şekilde devam ediyor. Bugüne kadar birlikte çok güzel işler yaptık. POSCO’da işveren ve işçiler arasında yaşanan durumun ne aşamada olduğu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk” şeklinde konuştu. .
Gündem, 29 Kasım 2017 21:51
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
