Yerli otomobil Kocaeli’de üretilmelidir
İş Dünyası, 15 Kasım 2017 09:40MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı Celal Ayvaz, yerli otomobil üretiminin Kocaeli’de yapılmasını istediklerini söyledi.
Herkesin merakla beklediği yerli otomobil ile ilgili en merak edilen konulardan biri olan üretimin hangi şehirde yapılacağı konusuna MÜSİAD Kocaeli Başkanı Celal Ayvaz’dan açıklama geldi. Projenin ülke ekonomisine olacak katkısının tartışılamayacağını belirten Ayvaz, Kocaeli’nin gerek insan gücü gerekse kalifiye eleman konusunda diğer bölgelerden daha avantajlı olduğunu belirterek yerli otomobil fabrikasının ilimizde kurulması için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini söyledi.
Ayvaz açıklamasında; ‘ Ülkemizin sanayideki lokomotif şehri olan Kocaeli bu projede başı çekmelidir. İlimizdeki oda ve iş adamları dernekleriyle beraber kurulacak bir komisyonla yeni kurulacak yerli otomobil fabrikasını Kocaeli’ye kazandırmalıyız. Aldığımız haberlere göre bazı şehirlerde komisyonlar kurulmakta ve Ankara’da projeyi kendi illerine kazandırmak için yoğun lobi faaliyetlerinde yürütülmekte.’
Kocaeli’ye baktığınızda fabrikaya doymuş gibi görünebilir fakatkaybedecek vaktimiz yok. Diğer illerde faaliyet gösteren sanayici arkadaşlarla görüştüğümüzde hepsi kendi ilinde bu yatırımın yapılmasını istiyor fakat nereden başlayacağını bilemiyorlar. İşinalışılagelmişin dışında sadece montaj olmadığını tekrar hatırlatmak istiyorum. Yaklaşık olarak 20 milyar dolara yakın bir hacimden bahsedersek projenin ne kadar büyük olduğunu anlayabiliriz. Kocaeli benzer yerli ve yabancı kuruluşları bünyesinde zaten barındırıyor, o yüzden ilimiz ustalığını bu milli fabrikada gösterebilir.
Her üyemiz bu araca binecek.
Millet olarak bu çalışmaya halkın tam destek verdiğini düşünüyoruz. Herkesin, her kesimin hem daha kaliteli hem daha ucuz hem de milli olan bu araçlara bineceğine inanıyoruz. Şahsım ve MÜSİAD üyesi tüm arkadaşlarımızın kendi milli aracımıza binmek için sabırsızlandığımızı memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Alman, Japon, Amerikan, Fransız, İtalyan araçlara binmek yerine kendi milli aracımızla direksiyonunda ay yıldızlı bir logo ile seyahat etmekten daha lüks bir konfor tanımıyorum.
Müteşebbis gençlerimize de buradan seslenmek istiyorum.
Proje ile birlikte birçok yeni otomotiv kolunun da ihtiyacının doğacağını belirten Ayvaz, ‘Bu konuda teknolojik gelişimleri takip eden müteşebbis gençlere çok önemli avantajlar doğuyor. Pırıl pırıl genç sanayici kardeşlerimiz bu projeyle birlikte iş hayatında göreceğimize inanıyorum. Ülkemize dinamik iş insanları da kazandıracak bu proje ile 2023 yılı hedeflerine biraz daha yaklaştığımızı memnuniyetle ifade etmek istiyorum.’ dedi.
İş Dünyası, 15 Kasım 2017 09:40
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
KOTO Başkanı Bulut, Belediye Başkanvekili Lütfü Obuz’u ağırladı
Tarladaki fiyat ile market arasındaki fark büyüdü
Dün Erdoğan'ın danışmanı aba altından sopa gösterdi, bugün gözaltına alındı
Gökhan Ercan: Hayatım boyunca uyuşturucu kullanmadım
Japon deprem uzmanı Moriwaki GEBKİM’de sanayicilere seslendi
Gölcük Tersanesi’ndeki TEKNOFEST Mavi Vatan’a Erdoğan katılacak mı?
Milleti kıyma kuyruğuna soktular
İzmit soruşturmasında uyuşturucu testi şoku!
Deprem felaketini hatırlatan sergi
Gözler Körfezli futbolcu Zümra Gencer’de
Kaynaklar üretime değil, faiz lobilerine aktarılıyor
Gölcük’te kan bağışı kampanyası
KOTO’da firmalara uluslararası fırsatlar anlatıldı
İmamoğlu’ndan sert sözler
100 bin TL’nin altında maaşla dört kişilik bir ailenin geçinmesi imkânsız
Kefken’de doğa ve tarih aynı rotada
Adliye Lojmanları’nda çalışmalar sürüyor
Kaçak elektrik denetiminde şaşırtan anlar!
Derince’de de 17 Ağustos deprem şehitleri unutulmadı
17 bin gökyüzü tutkunu dağ başındaki bu şenlikte ağırlandı
İzmit’te deprem şehitleri anısına helva dağıtıldı
Erken seçim mi geliyor?
Kocaeli’nin kıyı şeritlerinden 10 ton atık çıktı
Sarıdoğan: Deprem önlemleri siyaset üstü bir insan hayatı meselesidir
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan bütçe gerçekleşmeleri yorumu
Darıca’da Körfezli karatecilerden madalya şov!
Emekli Amiral Türker Ertürk gözaltına alındı
İzmit’te cinayet: Önce öldürdü, sonra intihar etti
Bahçeli PKK lideri Öcalan'ı dilinden düşürmüyor!
Vatandaşa en büyük sorun nedir? diye soruldu
Körfez’de de deprem şehitleri anıldı
Dilovası Genç Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerinden iş insanı Yıldırım’a ziyaret
Dilovası’nda MHP’liler şehit ailesine Bahçeli’nin fotoğrafını götürdü
Vinsan’da 8 branşı buluşturacak dev kampüs yapılacak
Gebze’deki bu dereyi sanayi tesisleri mi kirletiyor?
Hızlı tren biletlerine bir zam daha
Deprem sonrası yapı stokunun yarısı yenilendi
PKK liderini her şeyin önüne koydular
Gölcük’te deprem şehitleri dualarla anıldı
