Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Gündem, 07 Ağustos 2026 06:13AKP MKYK’sında konuşan Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni yasal düzenlemenin sadece PKK'yı kapsadığını belirtti. Gürlek; Öcalan, Selahattin Demirtaş ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in mevcut düzenleme kapsamı dışında kaldığını ve yasadan yararlanamayacaklarını vurguladı.
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, çerçeve yasa teklifinin TBMM’ye sunulduğu saatlerde gerçekleştirilen AKP MKYK toplantısının perde arkasını kaleme aldı. Selvi’nin aktardığı bilgilere göre Adalet Bakanı Akın Gürlek, MKYK üyelerine yeni yasal düzenleme ve kayyım atanan belediyelerin hukuki durumuna ilişkin detaylı bir sunum yaptı.
"ÖCALAN VE DEMİRTAŞ KAPSAM DIŞI"
Bakan Gürlek, hazırlanan kanun teklifinin PKK'nın tasfiyesine yönelik özel ve geçici bir düzenleme olduğunun altını çizdi. Gürlek, diğer terör örgütlerinin bu yasadan yararlanamayacağını vurgulayarak "Başka terör örgütlerinin yasadan yararlanması söz konusu değil. Anayasa Mahkemesi'ne götürmelerinde bundan istifade edemezler." ifadelerini kullandı.
Gürlek ayrıca, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mevcut yasal düzenlemenin kapsamı dışında kaldığını ve yasadan yararlanamayacaklarını ifade etti.
KAYYUM ATAMALARINDA ESENYURT AYRINTISI
Toplantıda gündeme gelen bir diğer kritik başlık ise görevden almalar ve kayyum atanan belediyelerin geleceği oldu. Bakan Gürlek, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) alacağı kararlara işaret ederek, PKK’nın MGK tarafından "münfesih örgüt" olarak kabul edilmesinin ardından bazı belediyelerde kayyumların yerine yeni atamaların önünün açılabileceğini belirtti.
Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in durumunun farklı değerlendirildiğini kaydetti. Gürlek, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:
"MGK'da PKK münfesih örgüt olarak kabul edildiğinde kayyımların yerine atamalar olabilir. Çünkü onlar terör örgütü bağlantısı nedeniyle görevden alınmışlardı. Ama Esenyurt farklı. Çünkü Esenyurt farklı bir gerekçeyle görevden alınmıştı."
Bakan Gürlek’in bu açıklamaları doğrultusunda, soruşturma süreci ve görevden alınma gerekçesindeki farklılık nedeniyle Ahmet Özer’in göreve dönmesinin söz konusu olmadığı ifade edildi.
Gündem, 07 Ağustos 2026 06:13
Yorumlar (0)
KOÜ’de lojman yüzsüzü Sezer’e konutu boşalt denildi!
Hidro-Gen Enerji, GTO üyeleriyle Tedarikçi Günleri’nde buluştu
Bu bir erken seçim sinyali değil
Zeytinoğlu: Ağustos ayında bütçenin fazla vermesini olumlu buluyoruz
Büyükakın, Kartepe’ye de giden tramvayda iddialı konuştu
Gölcük’te dev spor kompleksi inşaatında durum ne?
Kartepe’de Ulus Pazarı yoluna el atıldı
MHP Dilovası’ndan Çolakoğlu’na teşekkür
Başiskele’de 1963 öğrenciye kırtasiye seti
Gölcük’ten yetkililere bir çağrı daha
Patronların ucuz emek dayatmasına karşı işçilerin birliğini büyüteceğiz
İzmit’teki 3 okulda öğrencilere ücretsiz yiyecek dağıtıldı
Yarım asırlık 3 şirket daha iflas etti
Zabıta ekipleri okul önlerinde yerlerini aldı
Kocaeli vekilinden 136 soru önergesi, 32 insan hakları başvurusu
Tehdit edildim demişti, koruma talebini geri çekti
SEDAŞ Genel Müdürü Danacı ve bölge müdürleri Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Körfezim Eğitim Kurumları’nda mezunlar buluştu
Terbiyesizce açıklamaları Allah'a havale ediyorum
Körfez Belediyesi adına ortaya atılan o iddia yalanlandı
Yürüyen merdivenler duracak!
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı’nda yeni görevlendirme
Saadet Partisi Kocaeli’den dikkat çeken açıklama
Emeklilere yönelik yeni planlar
Başkan Ömeroğlu: Eğitim camiasına başarılar diliyorum
Kocaeli’nin çocukları COP31 sahnesinde
KSO’dan öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi
Kartepe Evleri’nde 144 aile yeni yuvalarının anahtarlarını teslim aldı
İlk ders zilinde Başkan Bıyık’tan öğrencilere destek
Büyükakın’a davullu karşılama
İzmit’teki o festival renkli etkinlerle tamamlandı
Kocaeli’nde çiftçiye yüzde 50 hibeli tohum desteği
Nikâh törenini siyaset kürsüsüne çevirmek ne nezaketle bağdaşır ne de devlet adamlığıyla
Körfez’de şehit aileleriyle anlamlı buluşma
Çayırova’ya yakışmıyor!
Öğretmene önlük, velilere randevu şartı!
Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Yüz binlerce çocuk eğitimden koptu
Körfezli yazarın o kitabının ikinci baskısı yapıldı
