YRP İl Başkanı Aydın’dan Fatma Kaplan Hürriyet’in tutuklanmasına tepki
Siyaset, 25 Temmuz 2026 18:16Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ahmet Emre Aydın, İzmit Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı. Aydın, ‘Tutuklama son çaredir’ diyerek Fatma Başkanı suçlarken tek bir kanıt gösteremeyen sözde tanıkların ifadeleri ile hapse atıldığına da dikkat çekti.
HUKUK, HERKESE EŞİT MESAFEDEDİR
Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ahmet Emre Aydın şöyle konuştu:
“İzmit Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet ve beraberindeki 19 şüphelinin tutuklanması, hukuk devleti ilkeleri açısından ciddi endişeler doğurmuştur.
Öncelikle ifade etmek isterim ki, hiçbir makam ve mevki, yargı denetiminin ve hukukun üzerinde değildir. Yürütülen soruşturmanın adil ve şeffaf bir şekilde sonuçlandırılması elbette herkesin beklentisidir.
Ancak bu noktada, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun tutuklamaya ilişkin hükümleri ile masumiyet karinesine dikkat çekmek mecburiyetindeyiz. Tutuklama, bir ceza değil, koruma tedbiridir ve son çare olarak uygulanmalıdır.
Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre tutuklama kararı verilebilmesi için yalnızca kuvvetli suç şüphesini değil, aynı zamanda kaçma şüphesi veya delilleri karartma gibi ek bir tutuklama nedeninin varlığını da aranmaktadır. Bu şartlar oluşmadan verilen bir tutuklama kararı, hukuka aykırı olacağı açıktır.
Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre soruşturma dosyasında yer alan delillerin ne kadarının somut ve kuvvetli olduğu hususu, tarafımızca ciddi bir endişe kaynağıdır.
Ceza Muhakemesi Kanunun tutuklamaya ilişkin hükümlerinde aranan kuvvetli suç şüphesi için, sadece isnat veya beyanlar değil, doğrudan ve maddi delillerin varlığı gereklidir. Mevcut durumda, iddiaların büyük bir kısmının gizli tanık beyanları ve etkin pişmanlık ifadeleri gibi sübjektif ve soyut unsurlara dayandığı kamuoyunda tartışılmaktadır.
Geçmişte ve günümüzde, başka siyasi partilere mensup belediye başkanları hakkında da ciddi iddialar gündeme gelmiş, ancak bu denli kapsamlı ve kamuoyuna yansıyan operasyonların aynı kararlılıkta uygulanmadığı açık bir gerçektir.
Hukuk herkes için eşit işlemeli ve her siyasi görüşe aynı mesafede durmalıdır. Bu operasyonun sadece İzmit ile sınırlı kalmaması, varsa benzer usulsüzlük iddialarının ilimizdeki diğer belediyelerde kararlılıkla araştırılması gerekmektedir.
Yeniden Refah Partisi olarak, yargı bağımsızlığına ve hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır. Ancak bu sürecin, siyasi bir malzeme haline getirilmeden, dosya üzerinden ve tarafların savunma hakları korunarak yürütülmesi en büyük temennimizdir.
Partimiz, bu soruşturmayı yakından takip edecek, sürecin her aşamasında adaletin tecellisi için gereken hassasiyeti gösterecek ve hukuki süreçlerin kamuoyuyla şeffaflıkla paylaşılmasını beklemektedir.
Kamu vicdanında adalet duygusunun zedelenmemesi, hiçbir suçlamanın toplumsal infiale dönüşmemesi ve hukukun her koşulda hakim kılınması temennisiyle kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Siyaset, 25 Temmuz 2026 18:16
Yorumlar (0)
MHP’lilerden Kızılay Körfez Şubesi’ne teşekkür
İzmitliler hastalıkla ilgili bilgi verilecek bu organizasyona davetli
Erken seçim isteyenlerin oranında artış
Erdoğan, tıbbi cihaz ve sağlık teknolojilerinde yerli üretim hamlesine dikkat çekti
Başiskele’de kasım ayı etkinlikleri başlıyor!
Muhtarlık kaldırılsın teklifi mi hazırlandı?
Mezarlıklarda da altyapı yenileniyor
Borç ve icra kıskacı büyüyor
Asırlık Çınarlar Topluluğu bu gösterisi ile büyük beğeni topladı
Kademeli emeklilik açıklaması
Sosyal medya yasağı 1 Kasım'da başlıyor
Körfez Gençlerbirliği’nden potada bir galibiyet daha
Lösemili çocuklar için bu yıl da bağış stantları kurulacak
Bedelli askerlikle ilgili yeni bir gelişme
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi’nde Cumhuriyeti anlattı
Atları dörtnala koşturdular!
Tarla ile market arasında uçurum var
Yağmur çamur demeden beslenme saati uygulamasına devam
CHP Kadın Kolları MYK üyelerinden Kocaeli İl Başkanlığı’na ziyaret
Vali Aktaş, AKP İl Başkanı Talus’u ağırladı
Bir belediye başkanı daha tutuklandı
Müteahhitlerin servetine servet katılıyor
Elektrik faturalarına gizli zam yapıldı
Kocaeli Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkan adayı Nur Yiğit Uyanık ekibini de açıkladı
Emlakçıdaki silahlı kavga cinayetle bitti
Başkan Hürriyet evlilik yıl dönümünde eşi ile görüşemedi
Kocaeli Şehir Tiyatroları oyuncuları İstanbul’da sahne alacak
Dilovası’nda MHP’liler önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı
Bir kişi daha kendisini trenin önüne attı
İzmit’te Cuma namazından sonra Cumhuriyet mevlidi
KOTO’nun yapı denetiminde bölge seçimi talebi resmiyet kazandı
Araç sahiplerine bir kötü haber daha!
Antalya’daki dev zirvenin ulaşım yükü UlaşımPark’ta
Bahçeli'nin koluna giren ve şimşekleri üzerine çeken Dervişoğlu'ndan açıklama!
Vali Aktaş şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi
Çayırova’da kulakların pasını silen konser
Başkanvekili Lütfü Obuz, Sunay Akın’ı Bıçkıdere Göleti’ndeki tesiste ağırladı
Aylık geliriniz 123 bin TL'nin altındaysa yoksulsunuz
Yeşilova meydan kavşağında ortak akıl
