O hastalığa dikkat çekmek için Çanakkale’den Kocaeli’ye pedal çevirerek geldiler
Gündem, 17 Temmuz 2026 20:38Çölyak ve Fenilketonüri (PKU) hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 6. Glütensiz Yaşam Turu, 4 gün süren 527 kilometrelik yolculuğun ardından Kocaeli’de tamamlandı.
GÜZERGAH BOYUNCA FARKINDALIK OLUŞTURULDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gönüllü bisikletçilerin konaklamasından misafirlerin ağırlanmasına kadar birçok alanda organizasyona katkı sağlarken, kapanış programına da Hassas Glütensiz Kafe’de ev sahipliği yaptı. Kocaeli Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü (KOBİDOS) ile Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği iş birliğinde düzenlenen organizasyonda 10 gönüllü bisikletçi, 9-12 Temmuz tarihleri arasında Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova güzergâhını takip ederek çölyak ve PKU hastalıklarına dikkat çekmek için pedal çevirdi. Yol boyunca gerçekleştirilen buluşmalarla hastalıklara ilişkin farkındalık oluşturulurken, çölyak ve PKU tanılı çocuklar ve aileleri ziyaret edildi.
KAPANIŞ PROGRAMINA YOĞUN KATILIM
Kapanış programına Kocaeli Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ebubekir Ardıç, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Köse, Kocaeli Çölyak ve Eskişehir ile Aksaray ve daha birçok ilden gelen dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gönüllüler ve aileler katıldı. Program kapsamında çölyak ve PKU tanılı çocuklara glütensiz ürünlerden oluşan hediye paketleri ile düşük proteinli özel gıdalar dağıtıldı.
.gif)
HER PEDAL FARKINDALIK İÇİN
Kapanış programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ebubekir Ardıç, dört gün boyunca büyük bir özveriyle pedal çeviren KOBİDOS üyelerine teşekkür ederek, turun çölyak ve PKU konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkı sunduğunu söyledi. Ardıç, gönüllülük esasıyla gerçekleştirilen organizasyonun sadece bir bisiklet turu olmadığını, dayanışmayı güçlendiren ve farklı kesimleri ortak bir amaç etrafında buluşturan anlamlı bir sosyal sorumluluk çalışması olduğunu ifade etti.
527 KİLOMETRELİK FARKINDALIK TURU
Çanakkale’den başlayan; Balıkesir, Bursa ve Yalova’nın ardından Kocaeli’de sona eren 527 kilometrelik yolculuk boyunca gönüllü sporcular, uğradıkları her şehirde çölyak ve PKU tanılı çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Çocuklara moral vermeyi ve toplumda hastalıklara yönelik bilinç oluşturmayı amaçlayan 6. Glütensiz Yaşam Turu, Kocaeli’deki kapanış programıyla tamamlandı.
Gündem, 17 Temmuz 2026 20:38
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
