Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Gündem, 21 Haziran 2026 17:11İzmit Milli İrade Meydanı’ndaki Sanat Kafe’de sevenleriyle ve okurlarıyla buluşan çocuk kitaplarının önemli ismi Revasiye Cevherli, yayınlanmış eserlerinden yeni projelerine ve prodüksiyonlarına kadar pek konuyu açık yüreklilikle anlattı
Çocuk edebiyatına kazandırdığı eserler, şarkı sözleri, animasyon projeleri ve çocukların hayal dünyasına dokunan çok yönlü çalışmalarıyla tanınan yazar Revasiye Cevherli, Kocaeli'nin önemli kültür organizasyonlarından biri olan Kocaeli Edebiyat Günleri kapsamında Sanat Kafe'de düzenlenen söyleşi ve imza gününde okurlarıyla bir araya geldi.
Melekler Yayıncılık tarafından organize edilen etkinlikte edebiyatseverler, çocuk edebiyatının üretken isimlerinden Revasiye Cevherli'nin yazarlık serüvenini dinleme fırsatı buldu. Yoğun katılımla gerçekleşen programda yazar, çocuklar için üretmenin yalnızca kitap yazmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda onların hayal güçlerini geliştiren, değerler eğitimi sunan ve sanata yönlendiren çok yönlü projeler üretmenin önemli olduğunu anlattı.
27 ÇOCUK KİTABI YAYINLANDI
Çoğunluğu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kütüphanelere satın alınan 27 çocuk kitabına imza atan Revasiye Cevherli; doğa ve hayvan sevgisi, dostluk, yardımlaşma, dürüstlük, çalışkanlık, iyilikseverlik, adalet, çevre ve merhamet gibi çok önemli temaları işlediği eserleriyle çocukların gönlünde özel bir yer edinmeyi başardı.
.jpeg)
"Bulut Nine", "Martı Kula", "Tık Tık Kutuplardan Mektup Var", "Kayıp Dünya", “Selim, Elif ve Can Serisi kitapları” ve "Yavru Tavşan Yuvaya Dönüşün Peşinde" gibi eserleriyle tanınan yazarın kitapları, çocuklara eğlenirken öğrenme imkânı sunuyor.
Moderatörlüğünü Alptekin Cevherli’nin yaptığı söyleşide en çok ilgi gören konulardan biri ise Cevherli'nin kitaplarını farklı sanat dallarıyla buluşturan çalışmaları oldu. Çocuk kitaplarının yalnızca okunup bırakılan eserler olmaması gerektiğini belirten yazar, özellikle son yıllarda yayınlanan eserleri için hazırlanan animasyonlar ve çocuk şarkılarıyla okuma deneyimini daha zengin hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Özellikle QR kod destekli dijital içerikler, animasyon filmler ve özgün müzik çalışmalarıyla çocukların kitaplarla daha güçlü bağ kurmalarını amaçladıklarını söyledi. Revasiye Cevherli, “Yeni Nesil Kitapları Türkiye’de ilk kez hayata geçirdik. Bunu gerçekleştiren dünyada iki yayınevinden biri olduk. Çocukları, dijital dünyadan kitapların dünyasına ve gerçek hayata yeniden çekebilmek amacıyla; yine teknolojiyi ve yapay zekâyı kullanarak; her kitap için geliştirdiğimiz animasyonlar, özel bestelenmiş şarkılar ve video klipler ile çocukları tablet ve telefondan kitapların dünyasına çekmiş oluyoruz” diye cevap verdi. Cevherli, azmin ve çalışmanın önemine değinerek bir müzik aleti çalmak için bile çok yoğun eğitim ve çalışma gerektiğinin altını çizerek dinleyicilerle de etkileşimli bir şekilde; bağlamasıyla çeşitli türkülerden örnekler sundu.
HER RESİMLİ ŞEY ÇOCUK KİTABI DEĞİLDİR
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Cevherli, yazarlık serüveninin ilk yıllarından günümüze kadar yaşadığı deneyimleri paylaşırken, çocukların dünyasını anlamanın ve onların gözünden bakabilmenin çocuk edebiyatının temel şartlarından biri olduğunu vurguladı.
Özellikle ana okulu ve ilk okul çağlarıındaki çocukların aldığı eğitim ve okunan kitapların, çocukların geleceğini ve hayatını çok ciddi ölçüde şekillendirdiğini söyleyen Cevherli, ailelerin ve öğretmenlerin kitap seçerken mutlaka araştırıp okumaları gerektiğinin altını çizdi. Bugün piyasada özellikle tercüme ve yapay zekâya yazdırılmış; çocukların zihin dünyasını allak bullak edebilecek çok tehlikeli kitapların da satıldığına dikkat çekerek, ‘Her resimli şey, çocuklar için uygun kitap değildir’ dedi. “Bugün dünya zihinlerin işgali üzerinden yönetiliyor. Bu nedenle çocuklarımızı fikri ve vicdanı hür nesiller olarak, millî bilinç ile yetiştirmemiz gerekli” diyerek uyardı.
KENT EDEBİYATINA ÖNEMLİ KATKI
Kocaeli Edebiyat Günleri son aylarda Kocaeli'nin edebiyat hayatına istikrarlı bir şekilde önemli katkılar sunarak, özellikle çocuk ve genç yazarları okurlarla buluşturarak; edebiyatın toplumun her kesimine ulaşmasına ve gençlerin teşvik edilmesine katkı sağlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, özellikle çocuk yazarlar ve çocuk kitapları konusunda verdiği önemli destek nedeniyle teşekkür eden Cevherli; Melekler Yayıncılık tarafından yürütülen proje kapsamında çok sayıda yazar, şair, eğitimci ve sanatçının Kocaeli'nde okurlarıyla buluşmasının sağlanmış olduğunu dile getirdi. Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen imza gününde okurlar, Revasiye Cevherli'ye kitaplarını imzalatma, yazarla birebir sohbet etme ve fotoğraf çektirme fırsatı buldu.
Gündem, 21 Haziran 2026 17:11
Yorumlar (0)
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
Dilovası Ülkü Ocakları’ndan önce Kuran-ı Kerim tilaveti, sonra seminer
Hayat Holding COP31’de deneyimlerini paylaşacak
Madem metro zarar vermeyecek bu reflektörler neden monte edildi?
Dilovası Meclisi’nde hangi konular ele alındı?
Kocaeli’den Gazze’ye anlamlı dayanışma
AKUT, kurtarma kapasitesinin sahadaki karşılığını Kocaeli’nde test etti!
Kocaeli vekilinden Bakan Şimşek’e sert sözler!
Dün yükseldi, bugün yön değiştirdi!
İkili hukuk var tepkisi tutuklama getirdi
26 yaşındaki genç iple kendisini tavana asarak canına kıydı
Başkanvekili Obuz inceleme turunda
Çayırova meclisinde 6 gündem maddesi karara bağlandı
Valilik makam şoförü Akpunar vefat etti
Tarladan Aşevi’ne uzanan üretim ve dayanışma
İzmitli muhtarlara hem ziyaret hem sürpriz!
Kartepeli gençlere ilham veren söyleşi
Milletvekiline fon skandalı ile ilgili konuşma mı denildi?
İzmitli albay Karaca’dan üzücü haber
Darıcalılar Atatürk’e saygı için yürüyecek
Proje tamamlandığında Dilovası’nın yeni buluşma noktası haline gelecek
Kartla akaryakıt ödemelerinde büyük artış
Kocaeli’de 9 ayda 2,1 milyar liralık senet protesto edildi!
MHP'den asgari ücret için öneri
Şikayetvar'a şikayet yağdı!
AKP'li Kaya adliyeye elini koluna sallayarak geldi! CHP'li olsa evine polis gönderilir miydi?
