Plajlar hazır!
Gündem, 19 Haziran 2026 13:26Çevre ve halk sağlığı odaklı çalışmalarla Kocaeli’de 9 ayrı plajda “Mavi Bayrak” unvanını koruyan Büyükşehir Belediyesi, sahillerdeki denetim ve hazırlık sürecini tamamladı. Büyük bir turizm potansiyeli taşıyan Kocaeli plajları bu yıl da tatilcilerin gözdesi olacak.
SAHİLLER YAZ SEZONUNA HAZIR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki sahillerde yürütülen kapsamlı hazırlık çalışmalarını tamamladı. Vatandaşların yaz aylarını güvenli, temiz ve konforlu bir ortamda geçirebilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenlemeleri titizlikle yerine getirildi. Ekipler, plaj alanlarında gerekli altyapı kontrollerini gerçekleştirirken, sosyal donatı alanları, yürüyüş yolları, duş ve soyunma kabinleri de sezona hazır hale getirildi.
.gif)
ULUSLARARASI STANDARTLAR İÇİN TİTİZ DENETİM
Büyükşehir tarafından kente kazandırılan Mavi Bayraklı plajlarda ise yaz sezonu öncesinde teknik hazırlıklar tamamlandı. Uluslararası çevre ödülü olan Mavi Bayrak kriterlerinin eksiksiz şekilde karşılanması amacıyla yürütülen hazırlıklar kapsamında temizlik, güvenlik, çevre yönetimi ve erişilebilirlik standartları gözden geçirildi. Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörlüğü tarafından denetlenen plajlar, bu yıl da gerçekleştirilecek değerlendirmeler öncesinde kapsamlı bir hazırlık sürecinden geçirildi.
MAVİ BAYRAK KAPSAMINDA EKSİKSİZ HAZIRLIK
İzmit Körfezi’ndeki Altınkemer ve Ereğli Kumyalı plajları ile Kandıra’da bulunan Kerpe, Cebeci, Kumcağız, Kovanağzı, Bağırganlı, Seyrek ve Miço Koyu Kadınlar Plajı’nda gerçekleştirilen denetimlerde; çevre yönetimi, plaj temizliği, can güvenliği ve sunulan hizmet standartları titizlikle değerlendirildi. Ayrıca plajlarda görev yapan cankurtaran ekiplerinin yeterliliği, acil müdahale ekipmanlarının durumu ve güvenlik önlemlerinin uygunluğu kontrol edilirken, engelli bireylerin plajlardan rahat ve güvenli şekilde yararlanabilmesine yönelik erişilebilirlik uygulamaları da gözden geçirildi.
Gündem, 19 Haziran 2026 13:26
Yorumlar (0)
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
Maaşlara zam düzenlemesi
Gebze’de AKP’li başkanlar esnaf turuna çıktı
Beklenen büyük depremle ilgili yeni uyarı
Cem Emeksiz oğlunu evlendirecek
Çayırova’nın gençleri MESEM istiyor
Tasarruf vatandaşa, israf kamuya olmaz
