Çocuklara yönelik cinsel suçlardaki korkunç artış
Siyaset, 16 Haziran 2026 15:50CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çocuklara yönelik cinsel suçlardaki çarpıcı artışı gündeme taşıyarak iktidara sert eleştiriler yöneltti. Resmî verilerin alarm verdiğini belirten Kanko, çocukların güvenliğinin sağlanamamasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Genel Kurul’da konuşan Kanko, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugün burada hepimizi derinden sarsması gereken bir tabloyu paylaşmak istiyorum. Türkiye’de cinsel suç mağduru olarak güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların sayısında korkunç bir artış yaşanmaktadır.
Resmî verilere göre, 2015 yılında cinsel suç mağduru olarak kayıtlara geçen çocuk sayısı 15 bin 361 kız ve 1.897 erkek çocuktan oluşurken, 2024 yılında bu sayı 22 bin 284 kız ve 3 bin 747 erkek çocuğa yükselmiştir. Bu rakamlar sadece istatistik değildir; her biri yarım kalan bir çocukluk, zedelenen bir hayat ve derin bir toplumsal yaradır.”
“AİLEYİ KORUDUĞUNU SÖYLEYENLER, ÇOCUKLARI KORUYAMIYOR”
İktidarın yıllardır aileyi ve çocukları koruduğunu iddia ettiğini hatırlatan Kanko, resmî verilerin bu söylemlerle örtüşmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Çocuklarımızı istismardan koruyamayan, önleyici mekanizmaları güçlendirmeyen ve mağdurların adalete erişimini yeterince sağlayamayan anlayışın bu tablo karşısında hesap vermesi gerekir. Sürekli hamasi söylemlerle toplumun karşısına çıkanlar, çocukların güvenliğini sağlamadaki ağır sorumluluklarını artık gizleyemez.”
“ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ SİYASET ÜSTÜDÜR, GECİKİLEN HER GÜN YENİ MAĞDURİYETLER DEMEKTİR”
Çocukların korunmasının devletin en temel görevi olduğunu vurgulayan Kanko, etkin önleme politikaları ve güçlü denetim mekanizmalarının vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
“Çocukların güvenliği siyasi tartışmaların konusu değil, devletin en temel sorumluluğudur. Bu utanç verici tabloyu değiştirmek için etkin koruma politikaları, güçlü denetim mekanizmaları ve caydırıcı yaptırımlar derhal hayata geçirilmelidir. Çocuklarımızın geleceğini korumak, günü kurtaran söylemlerle değil, kararlı ve etkili politikalarla mümkündür.”
Siyaset, 16 Haziran 2026 15:50
Yorumlar (0)
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
İşte Alzheimer riskini azaltmada 10 etkili önlem!
AKP'li belediyeden Suriye'ye 4 çöp toplama aracı
Vali Aktaş ve Başkan Büyükakın, şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi
Dış güçler bir talepte bulununca en önde koşuyorsunuz
Okullarda ara tatil kalkacak mı?
