İnsanları ekmeğe muhtaç ettiniz!
Siyaset, 11 Haziran 2026 14:59DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada iktidarın uyguladığı hak ihlallerini ve gözaltı süreçlerindeki çıplak arama uygulamasını meclis gündemine taşıdı.
RESMİ KURUMLAR, VATANDAŞLARIN UĞRADIĞI MAĞDURİYETLERİ ÖRTBAS EDİYOR!
Cezaevlerinde ve gözaltı merkezlerinde yaşanan hak ihlallerini anlatan Gergerlioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya AŞ Genel Müdürü Fatoş Pınar Türker’in mahkemede gözyaşları içinde anlattığı çıplak arama beyanlarını hatırlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bu iddiaları reddeden açıklamasına sert tepki gösteren Gergerlioğlu, geçmiş yıllarda Uşak’ta yaşanan benzer olaylarda da dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve iktidar blokunun inkar politikasını seçtiğini ifade etti. Gergerlioğlu, resmi kurumların vatandaşların uğradığı mağduriyetleri örtbas etme ve yalanlama makamına dönüştüğünü söyledi.
AİLE YILI İLAN EDİLDİ AMA AİLE DRAMLARI BİTMİYOR!
İktidarın aile yapısını korumaya yönelik politikalarını ve ilan edilen "Aile Yılı" çalışmalarını samimi bulmadığını belirten Gergerlioğlu, Kocaeli Üniversitesi'ndeki görevlerinden ihraç edilen ve siyasi faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklanan Rıdvan ve Ayten Okçu çiftinin durumunu örnek gösterdi. Anne ve babanın Edirne ile Gebze cezaevlerinde bulunması nedeniyle 4 yaşındaki çocuklarının yalnız kaldığını dile getiren Gergerlioğlu, aile birliğini asıl sarsan yapının mevcut yönetim anlayışı olduğunu vurguladı.
İNSANLARI EKMEĞE MUHTAÇ ETTİNİZ!
Yüz binlerce insanın bir gecede çıkarılan kararnamelerle işinden, aşından ve sosyal hayatından koparıldığını belirten Gergerlioğlu, yasal derneklere üye olmak, bankaya para yatırmak veya gazete abonesi olmak gibi yasal fiillerin terör faaliyeti olarak değerlendirilerek insanların sivil ölüme mahkum edildiğini söyledi. Bu süreçteki haksızlıkları tarif etmek için meclis arşivinden bir konuşmaya atıfta bulunan Gergerlioğlu, yıllar önce aynı kürsüden KHK'lıların yaşadığı ekonomik ve sosyolojik dışlanmayı, çocuklarının geleceksizleştirilmesini ve ekmeğe muhtaç hale getirilmesini eleştiren Sırrı Süreyya Önder'in sözlerini meclis sıralarında yeniden okudu.
Sırrı Süreyya Önder’in 10 yıl önceki ifadelerini okuyan Gergerlioğlu, “Benden duymuş olun, hepinizin vicdanına seslenmek istiyorum. Bunların çocukları, bunların aileleri artık geleceksizleştirildiler, artık nana -yani ekmeğe- muhtaç hâldeler. Kendine yeter birisi öğretmenlik gibi çok düşük gelirle yapılabilecek ve idealist düşüncelerle ancak yapılabilecek bir mesleği yapmazdı başka bir seçeneği olsaydı inanın. Siz bunların hepsini ekmeksiz, aşsız bıraktınız. 'Mazlumun ahı devirir şahı.' demişler. Sadece bir an için -ki hiç inanmıyorum- bir çoğunu tanıyorum, kendi akrabalarım var, bir gün kapınıza gelmedik bunun için. Birçoğunu biliyorum. Bu kanun hükmünde kararnamenin kapsamına girmeyecek konumda insanların çocukları hepinize sabah akşam beddua ediyorlar. Eğer bu istihkakınız doluysa dönsün kendilerine çarpsın ama değilse hepinizin akıbeti için ancak veyl olsun -yani yazıklar olsun- diyebiliriz yani bundan kendinizi alıkoyun. En iktidar yanlısı kalemler bile kantarın ucunun kaçtığını düşünüyorlar. Eğer dörtte birini inandırırsanız, geri kalan hepsini dağıtın. Bu ülkenin ziyası hamuş oluyor, ışığını söndürüyorsunuz. Öğretim üyesi sizden olmuyor, olmayabilir. Ne var bunda? Size çok karşı da olabilir. Siz bu ülkenin sahibi misiniz? Zıllullahıfilâlem misiniz? Kendinizi Allah’ın yeryüzündeki gölgesi mi sayıyorsunuz? Nizamülmülk müsünüz, nesiniz siz, milletin ekmeğiyle bu kadar oynuyorsunuz? Onların çoluk çocuklarının ne suçu var? Bir an için hepsini suçlu kabul etsek, onları rızıksız, nana muhtaç bir vaziyete nasıl getirirsiniz? Evinizde nasıl uyursunuz, çocuğunuzu nasıl seversiniz? Bunun ahı size yeter, fazlaca bir şey söylemeye gerek yok." İfadelerini kullanarak Önder’in cümlelerin ne kadar haklı olduğunu söyledi. Gergerlioğlu, “Ne kadar haklı çıktın Sırrı Başkan Seni unutmayacağız. Em te ji bîr nakin!” ifadelerini kullanarak Sırrı Süreyya Önder’i andı.
DARBE ARAŞTIRMA KOMİSYONU RAPORU NEDEN KAMUOYUNA AÇIKLANMIYOR!
Gergerlioğlu, darbe girişimini araştırmak üzere yıllar önce kurulan ve çalışmalarını tamamlayan Darbe Araştırma Komisyonu raporunun halen neden kamuoyuna açıklanmadığını sordu. Konuyla ilgili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sunduğu soru önergelerine iki aydır hiçbir yanıt alamadığını belirten Gergerlioğlu, yüz binlerce insanın hayatını etkileyen bu karanlık sürecin aydınlatılmasından kaçınıldığını vurgulayarak meclis iradesinin sessiz kalmasını eleştirdi.
Siyaset, 11 Haziran 2026 14:59
Yorumlar (0)
Akaryakıta büyük zam yolda
İzmitli iş insanı Nazmi Ertuğral, Çanakkale’de hayır lokması dağıttı
Yeni anayasa açıklaması
Kocaeli itfaiyesinden AFAD ekiplerine eğitim
Özdağ'dan Bakan Tekin'e sert sözler
Başiskele’deki o cadde 4 şeritli hale geliyor
İzmit’in mahallelerinde çocukların oyun coşkusu
İftiralar Mansur Yavaş'a yapışmaz
Yazıcıoğlu'nun dağ başında ölmesini bekledik itirafı
Türkiye tutuklu sayısında Avrupa birincisi
Diliskelesi Kültür Merkezi inşaatını yerinde incelediler
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın, Kartepe’deki aşure etkinliğinde
Sucuk ve kıymadan at, eşek, zebra eti çıktı!
İmamoğlu'nun hesabı neden kapatılıyor?
18 ülke ve 34 şehirden 1626 judocu Kocaeli’de tatamiye çıktı
Gölcük’te Ahşap Heykel Sempozyumu’nun 29’uncusu başladı
İzmit’te binlerce çocuğa yüzme öğreten proje
KOTO yönetiminin Ankara temasları
Körfezim Eğitim Kurumları LGS Türkiye şampiyonu Ecrin Ece Kolay’ı tebrik ettiler
AKP'nin oyu yüzde 27'nin altında mı?
Haziran ayında kapanan şirket sayısı arttı
100 TL'lik banknotlar da ATM'lerden kaldırıldı mı?
Beklenen depremle ilgili çarpıcı sözler!
Telefonlarını çekiçle paramparça ediyorlar
O hastalığa dikkat çekmek için Çanakkale’den Kocaeli’ye pedal çevirerek geldiler
Körfez Ağrılılar Derneği’nden köy okuluna kütüphane
Kartepe’ye devlet hastanesi ne zaman yapılacak?
İzmit Oyuncak Müzesi’nde çocuklar eğlenirken öğreniyor!
Kıbrıs'ta asgari ücret Türkiye'yi ikiye katladı
Büyükakın sert çıktı: Mahkemeye verin
Otoparktaki aydınlatma lambaları patladı!
Solunum yollarını ferahlatan bitki
Kartepe Konakları’nın son hali Zeynep Özal’ı şaşırttı!
Dilovası’ndaki yeni belediye binası inşaatında inceleme
Erdoğan'dan kurmaylarına yeni talimatlar!
Beklenen depremle ilgili korkutan sözler
Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş vefatının 10. yılında dualarla anıldı
Zeytinoğlu haziran ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
Kocaeli vekili Kanko: Dış politika hamasetle değil, millî menfaatlerle yönetilir
