Ayrımcılık Diyanet'e de sıçradı!
Gündem, 07 Haziran 2026 21:38Diyanet'in “Makam,mevki,mal,mülkün bir kenara bırakıldığı yer” olarak tanımladığı kutsal topraklarda, "ayrımcılık" iddiaları patlak verdi.Kuraya girmeden hacca götürülen milletvekili,vali, bürokrat, rektör ve belediye başkanlarından oluşan 120 kişilik "VIP kafileye" ayrıcalık sağlandığı ortaya çıktı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac organizasyonundaki çifte standart uygulamaları, kamuoyunda "VIP ibadet" tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Başkanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre; yüz binlerce vatandaş yıllarca hac kurası beklerken, milletvekilleri, aileleri, valiler, üst düzey bürokratlar, belediye başkanları ve rektörlerden oluşan 120 kişilik özel bir grup, kurasız olarak kutsal topraklara götürüldü.
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; "VIP Kafile" olarak adlandırılan bu gruba, ulaşımdan yeme içmeye, konaklamadan ibadet alanlarına kadar her aşamada vatandaştan ayrı özel imkanlar sunulduğu öğrenildi.
VATANDAŞ YÜRÜDÜ, VIP HACILAR OTOBÜSLE GİTTİ
Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinin aktardığı bilgilere göre, kurayla giden normal vatandaşlar “Şeytan taşlama” ibadeti için Mina bölgesine kilometrelerce yürüyerek gitmek zorunda kalırken, üst düzey isimlerden oluşan VIP kafile özel otobüslerle taşındı.
Diyanet yönetiminin, bürokrat ve milletvekillerinin yer aldığı bu otobüslerde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için rehber olarak özellikle Arapça bilen üst düzey yetkilileri görevlendirdiği belirtildi. Kafilede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da yer aldığı görüldü.
ÇADIRLARA YAPAY ÇİM, DAR HADİ OTELİ'NDE ÖZEL KAHVALTI
Ayrımcılık iddiaları bununla da sınırlı kalmadı. VIP kafilenin Arafat’ta konakladığı çadırların tamamen özel olarak tasarlandığı ve konaklama alanlarının zeminine yapay çimler döşendiği iddia edildi.
Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş’un kafilesine, teşkilat içinde "merkez otel" olarak bilinen Dar Hadi Oteli’nde tamamen ayrı ve özel bir kahvaltı organizasyonu düzenlendiği aktarıldı.
TANIDIK İSİM YİNE SAHNEDE: MASUM VANLIOĞLU DETAYI
Başkanlık kaynakları, daha önce "hacıların parasıyla umreye götürülen TÜGVA kafilesine" başkanlık etmesiyle gündeme gelen Başkanlık Vaizi Masum Vanlıoğlu’nun, milletvekili ve bürokratlardan oluşan bu lüks VIP kafilenin de başında yer aldığını dile getirdi.
"EŞE DOSTA BALLI SEYAHAT" 2026'DA DA TAM GAZ
2024 yılında ilk kez gündeme gelen “Ayrıcalıklı vize ile eşe, dosta, akrabaya hac” organizasyonunun, 2026 yılında da katlanarak devam ettiği görüldü. Çok sayıda Diyanet yöneticisi ve onların eşlerinden oluşan özel hac kafilesine hizmet etmesi için Türkiye’den kutsal topraklara özel personellerin ve elemanların götürüldüğü öne sürüldü.
İbadetin özündeki "eşitlik" ilkesine gölge düşüren bu lüks ve imtiyazlı hac organizasyonu, kurum içinde de huzursuzluk yaratmaya devam ediyor.
Gündem, 07 Haziran 2026 21:38
Yorumlar (0)
Körfez’de Tırlar mahalle arasından değil TEM'den girip çıkacak
Yine Kartepe, yine güvenli yaya yolu talebi
Allah iş insanlarını bu ayrışmadan muhafaza eylesin!
Rahmi Koç’un fıkrası arşiv açtırdı!
Cumhuriyetin tekerine çomak sokanları durdurun
Tapuda bir devir kapanıyor!
Darıca’da çocuklar Hüseyin Cebe anısına bir kez daha uçurtma uçurdu
İzmit’te Bir Delinin Hatıra Defteri izleyicilerden tam not aldı
Hedef gösterilmişti! Koç grubuna silahlı saldırı
Ulaşlı’ya taşkın riskini ortadan kaldıracak set
Lahmacun fiyatları cep yakıyor!
Gölcük Tersanesi ve Donanma Sempozyumu sona erdi
Kocaeli ile Sivas kardeş oldu
Vali Aktaş, o okuldaki resim sergisini gezdi
Dilovası’nda MHP’liler sıra bekleyen vatandaşlara su ve çay ikram etti
KOSGEB kredisinde son başvuru 30 Haziran
İzmit’in asırlık çınarları bu gösteride göz doldurdu
Vinsan Tesisleri’ndeki Lokomotif Çocuk Köyü’nde ilk ders
Konut ve düğün teşvikleri artırılsın
Kartepe’den bu parkı temizleyin çağrısı!
Temiz paradan umudu kestiler, kaynağı belirsiz paraya kapı açtılar
Kocaeli’de tiyatro festivali böyle başladı!
Sigarada zam dalgası sürüyor!
Kandıra’da 80 kilometrelik yola el atılacak
Su yerine çay ve kahve tüketmek sıvı ihtiyacını artırıyor
Sandıktan çıkmanın yolu CHP’den değil ekonomiden geçiyor
Derince’de iş ve siyaset dünyası bu sünnet töreninde buluştu!
Alo adalet nerdesin?
Emekli ve memurun alım gücü tepetaklak
Çınarlı İçmesuyu Arıtma Tesisi Büyükakın tarafından tanıtıldı
Muhtar Habibe Demiroğlu Aksoy'a önemli görev
Başkan Hürriyet, Halk Günü’nde talep ve önerileri dinledi
Faizin olduğu yerde bereket olmaz!
Körfezli yüzücüler hem madalya aldılar hem de milli takıma seçildiler
Gölcük'teki sempozyumda Osmanlı denizcilik tarihi her yönüyle ele alındı
O belediye başkanı da AKP'ye geçecek!
Zeytinoğlu: Hedeflere göre enflasyon verileri yüksek seyrediyor
Akaryakıtta tabela yine değişiyor!
Başkan Bıyık o mahallede de soruları cevaplayacak
