Ayrımcılık Diyanet'e de sıçradı!
Gündem, 07 Haziran 2026 22:16Diyanet'in “Makam,mevki,mal,mülkün bir kenara bırakıldığı yer” olarak tanımladığı kutsal topraklarda, "ayrımcılık" iddiaları patlak verdi.Kuraya girmeden hacca götürülen milletvekili,vali, bürokrat, rektör ve belediye başkanlarından oluşan 120 kişilik "VIP kafileye" ayrıcalık sağlandığı ortaya çıktı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac organizasyonundaki çifte standart uygulamaları, kamuoyunda "VIP ibadet" tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Başkanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre; yüz binlerce vatandaş yıllarca hac kurası beklerken, milletvekilleri, aileleri, valiler, üst düzey bürokratlar, belediye başkanları ve rektörlerden oluşan 120 kişilik özel bir grup, kurasız olarak kutsal topraklara götürüldü.
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; "VIP Kafile" olarak adlandırılan bu gruba, ulaşımdan yeme içmeye, konaklamadan ibadet alanlarına kadar her aşamada vatandaştan ayrı özel imkanlar sunulduğu öğrenildi.
VATANDAŞ YÜRÜDÜ, VIP HACILAR OTOBÜSLE GİTTİ
Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinin aktardığı bilgilere göre, kurayla giden normal vatandaşlar “Şeytan taşlama” ibadeti için Mina bölgesine kilometrelerce yürüyerek gitmek zorunda kalırken, üst düzey isimlerden oluşan VIP kafile özel otobüslerle taşındı.
Diyanet yönetiminin, bürokrat ve milletvekillerinin yer aldığı bu otobüslerde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için rehber olarak özellikle Arapça bilen üst düzey yetkilileri görevlendirdiği belirtildi. Kafilede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da yer aldığı görüldü.
ÇADIRLARA YAPAY ÇİM, DAR HADİ OTELİ'NDE ÖZEL KAHVALTI
Ayrımcılık iddiaları bununla da sınırlı kalmadı. VIP kafilenin Arafat’ta konakladığı çadırların tamamen özel olarak tasarlandığı ve konaklama alanlarının zeminine yapay çimler döşendiği iddia edildi.
Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş’un kafilesine, teşkilat içinde "merkez otel" olarak bilinen Dar Hadi Oteli’nde tamamen ayrı ve özel bir kahvaltı organizasyonu düzenlendiği aktarıldı.
TANIDIK İSİM YİNE SAHNEDE: MASUM VANLIOĞLU DETAYI
Başkanlık kaynakları, daha önce "hacıların parasıyla umreye götürülen TÜGVA kafilesine" başkanlık etmesiyle gündeme gelen Başkanlık Vaizi Masum Vanlıoğlu’nun, milletvekili ve bürokratlardan oluşan bu lüks VIP kafilenin de başında yer aldığını dile getirdi.
"EŞE DOSTA BALLI SEYAHAT" 2026'DA DA TAM GAZ
2024 yılında ilk kez gündeme gelen “Ayrıcalıklı vize ile eşe, dosta, akrabaya hac” organizasyonunun, 2026 yılında da katlanarak devam ettiği görüldü. Çok sayıda Diyanet yöneticisi ve onların eşlerinden oluşan özel hac kafilesine hizmet etmesi için Türkiye’den kutsal topraklara özel personellerin ve elemanların götürüldüğü öne sürüldü.
İbadetin özündeki "eşitlik" ilkesine gölge düşüren bu lüks ve imtiyazlı hac organizasyonu, kurum içinde de huzursuzluk yaratmaya devam ediyor.
Gündem, 07 Haziran 2026 22:16
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
