Fatih Erbakan'dan Mansur Yavaş'a destek açıklaması
Siyaset, 08 Mayıs 2026 00:08Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, erken seçim tartışmalarının odağındaki cumhurbaşkanlığı adaylığına dair çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Erbakan, ilk turda kendi adaylığıyla yarışacağını ilan ederken, ikinci tur için kimi destekleyeceklerini açıkladı.
Türkiye siyaseti olası bir erken seçim senaryosuna kilitlenmişken, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan dengeleri değiştirecek bir hamle geldi. Gazeteci Nagehan Alçı’nın YouTube kanalına konuk olan Erbakan, partisinin seçim stratejisini ve rakiplerine yönelik değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.
"İLK TURDA ADAYIM, İKİNCİ TURDA YAVAŞ’A DESTEK OLABİLİR"
Seçimlerin ilk turunda partisinin adayı olarak bizzat yarışacağını kesin bir dille ifade eden Erbakan, asıl sürprizi ikinci tur senaryosu için yaptı. Kendi adaylığının ikinci tura kalmaması durumunda izleyecekleri yolu tarif eden Erbakan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a destek verebileceklerinin sinyalini verdi.
2023 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan lehine çekilme kararını hatırlatan Erbakan, bu kez durumun farklı olduğunu vurgulayarak aynı kararın tekrarlanmasının “siyasi, mantıki ve sosyal olarak doğru olmayacağını” belirtti.
"İMAMOĞLU’NUN ÖNÜ KESİLDİ, SIRADA YAVAŞ MI VAR?"
Siyasetin yargı kıskacındaki isimlerine de değinen Erbakan, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş üzerinden çarpıcı iddialarda bulundu:
"Sayın İmamoğlu zaten şu anda tutuklu bulunuyor ve yargılaması devam ediyor. Aynı zamanda diplomasıyla ilgili problemler oldu ve aday olmasının önü bir anlamda kesilmiş oldu.
Mansur Yavaş, anketlerde kim Tayyip Bey’in karşısında bir başarı elde edebilme ihtimali gösterirse bununla ilgili hazırlıkları yapıyorlar. Mansur Yavaş için de bir hazırlık olduğunu düşünüyorum."
"ANKETLERDE GÜÇLÜ OLAN HEDEF ALINIYOR"
Erbakan, iktidarın seçim stratejisinin anket sonuçlarına göre şekillendiğini savundu. Muhalefetin güçlü profillerinin siyaset dışına itilmeye çalışıldığını öne süren YRP lideri, partisinin bu süreçte kendi kimliğiyle sahada olacağının altını çizdi.
Fatih Erbakan’ın açıklamaları, özellikle Cumhur İttifakı ile YRP arasındaki makasın iyice açıldığını ve muhalefet bloğundaki "Yavaş" ismine yönelik sağ seçmen geçişkenliğinin artabileceğini göstermesi açısından kritik önem taşıyor.
Siyaset, 08 Mayıs 2026 00:08
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
