Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Siyaset, 04 Mayıs 2026 15:53Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Recep Sarıdoğan, Gebze Kamyoncular Garajı’nda gerçekleştirdiği saha çalışmasında iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, "Nakliyeci esnafı kontak kapatma noktasına gelmişse, bu ülkenin ekonomisi alarm veriyor demektir" dedi.
Saadet Partisi’nin Kocaeli genelinde yürüttüğü saha çalışmaları kapsamında durak noktası Gebze oldu. İl Başkanı Recep Sarıdoğan, Gebze İlçe Başkanı Erkan Vural ve beraberindeki teşkilat heyetiyle birlikte Gebze Kamyoncular Garajı’na giderek kamyoncu esnafının nabzını tuttu.
"LOJİSTİK ÇÖKERSE, HAYAT DURUR"
Kamyoncu esnafıyla bir araya gelen ve samimi bir ortamda dertleşen Sarıdoğan, sektörün içinde bulunduğu darboğazı şu sözlerle özetledi:
"Burada sadece bir kamyoncu garajını değil, Türkiye’nin can damarını ziyaret ediyoruz. Eğer kamyoncu esnafı tekerini döndüremezse, marketteki raftan inşaattaki tuğlaya kadar her şeyin fiyatı uçar. Şu an gördüğümüz manzara şudur: Esnafımız kazandığı parayı lastiğe, mazota ve otoyol ücretine ancak yetiştiriyor. Kamyoncu esnafı maalesef yüksek enflasyonun ve yanlış yönetim anlayışının dişlileri arasında ezilmeye terk edilmiştir."
.gif)
"BAĞ-KUR PRİMİNİ ÖDEYEMEYEN ESNAF VAR"
Sarıdoğan, yaptığı açıklamalarda esnafın sosyal güvence ve maliyetler altında ezildiğine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:
"Görüştüğümüz pek çok şoför kardeşim, Bağ-Kur primlerini dahi ödeyemediğini söylüyor. Mazotun fiyatı her gün değişirken, kamyoncu kardeşimiz nakliye fiyatına bunu yansıtamıyor. Yansıttığında ise iş bulamıyor. Köprülerden, otoyollardan geçerken ödenen fahiş rakamlar esnafın belini büküyor. Biz diyoruz ki; nakliyeciye özel ÖTV'siz yakıt desteği verilmeden, bu sektör ayağa kalkmaz. Kamyoncu sahipsiz değildir, onların sesi olmaya devam edeceğiz."
ÇÖZÜM REÇETESİ MASADA
Sarıdoğan, ziyaretin sonunda kamyoncuların taleplerini raporlaştırdıklarını belirterek; nakliyede KDV indirimi, akaryakıt destekleri ve lojistik merkezlerinin iyileştirilmesi gibi çözüm önerilerini içeren "Milli Görüş" projelerini anlattı. Kamyoncu esnafı, kendilerini ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen Saadet Partisi heyetine teşekkür ederek, hatırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Siyaset, 04 Mayıs 2026 15:53
Yorumlar (0)
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
İşte Alzheimer riskini azaltmada 10 etkili önlem!
AKP'li belediyeden Suriye'ye 4 çöp toplama aracı
Vali Aktaş ve Başkan Büyükakın, şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi
Dış güçler bir talepte bulununca en önde koşuyorsunuz
Okullarda ara tatil kalkacak mı?
