17 yaşındaki Derinceli yazardan imza günü ve resim sergisi
Gündem, 03 Mayıs 2026 08:2617 yaşındaki Derinceli genç yazar ve ressam Yusuf Emir Sudan, Sanat Kafe’de düzenlenen imza günü ve resim sergisinde hayranlarıyla buluştu, eserlerini imzaladı.
Kocaeli’nin Derince ilçesinde yetişen 17 yaşındaki genç yazar ve ressam Yusuf Emir Sudan, edebiyat ve görsel sanatı bir araya getiren bir organizasyonla hayranlarıyla bir araya geldi. Melekler Yayıncılık’ın düzenlediği Kocaeli Edebiyat Günleri Genç Yazarlar özel etkinliğiyle okurlarıyla buluştu. Milli İrade Meydanı’nda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sanat Kafe’de düzenlenen imza günü ve resim sergisi, sanatseverlerin yoğun ilgisine sahne oldu.
Etkinlik kapsamında Sudan, ilk kitabı olan “Tarladaki Ceset” ile ilgili söyleşi gerçekleştirirken, aynı zamanda kendi çizimlerinden oluşan eserlerini de ziyaretçilerin beğenisine sundu. Genç yaşına rağmen hem edebiyat hem de resim alanında üretim yapan Sudan’ın çok yönlü sanat kimliği dikkat çekti.
EDEBIYAT VE RESİM BİR ARADA
Program, moderatörlüğünü Alptekin Cevherli’nin gerçekleştirdiği ve yazarın okuyucularıyla bir araya geldiği samimi bir söyleşi ile başladı. Polisiye ve gerilim türünde kaleme aldığı kitabının yazım sürecini anlatan Sudan, karakterlerin oluşumundan hikâyenin kurgusuna kadar pek çok detayı paylaştı. Okuyucular, yazara doğrudan sorular yöneltme fırsatı bulurken, etkinlik interaktif bir atmosferde gerçekleşti.
Söyleşinin ardından düzenlenen imza gününde genç yazar, kitaplarını okurları için imzaladı ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Kocaeli’nde kültürel faaliyetlere olan ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdi.
“TARLADAKİ CESET” DİKKAT ÇEKİYOR
Yusuf Emir Sudan’ın ilk kitabı olan “Tarladaki Ceset”, gençlik temalarını ve sorunlarını merkeze alan bir roman olarak öne çıkıyor. Eser; kimlik arayışı, yalnızlık ve aidiyet gibi konuları sade ama derin bir anlatımla ele alıyor. Kitap, bir gencin iç dünyasında yaşadığı dönüşümü ve kendini bulma sürecini konu almasıyla özellikle genç okuyucular arasında ilgi görüyor.
Sudan’ın daha önce İstanbul’da da imza günleri ve resim sergileri düzenlediği ve kitabının geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmaya başladığı biliniyor.
RESİM SERGİSİ DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Etkinliğin bir diğer dikkat çeken yönü ise genç sanatçının resim çalışmalarından küçük bir bölümünü oluşturan sergi oldu. Resim sanatına 6 yaşında başlayan Sudan’ın farklı tekniklerle hazırladığı eserler, ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi. Sanatçının özellikle duygusal yoğunluğu yüksek kompozisyonları, edebi yönüyle paralellik taşıması bakımından dikkat çekti.
.gif)
KOCAELI’NIN KÜLTÜR HAYATINA KATKI
Sanat Kafe’de gerçekleştirilen bu buluşma, Kocaeli’nin kültür ve sanat yaşamına katkı sunan etkinliklerden biri olarak dikkat çekerken, Melekler Yayıncılık sahibi Alptekin Cevherli, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne sanat dünyası için böylesine güzel bir fırsat sunması nedeniyle teşekkür ederek; “halka açık olarak düzenlenen programın, farklı yaş gruplarından katılımcıları bir araya getirerek edebiyat ve sanat etrafında ortak bir buluşma noktası oluşturduğunu” ifade etti.
Genç yaşına rağmen üretkenliğiyle öne çıkan Yusuf Emir Sudan’ın, ilerleyen dönemde hem edebiyat hem de resim alanında yeni projelerle adından söz ettirmesi bekleniyor. Söyleşi Sudan’ın eserlerini imzalaması ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Gündem, 03 Mayıs 2026 08:26
Yorumlar (0)
Teğmenlerin komutanı görevine iade edildi
Eski fuar alanındaki dev akvaryum açılıyor! 2 gün ücretsiz
Erdoğan'dan CHP'ye gönderme
Makine sektöründe Türkiye genelinde kapasite kaybı, Kocaeli’de artış oldu
İşte MHP’nin yeni Kocaeli il yönetimi
Başkan Ömeroğlu, Diliskelesi’nde de soruları cevapladı
Derince’de Afet Mutfağı ve Lojistik Deposu için ilk kazma vuruldu
Abdullah Gül 3 partinin ortak adayı mı?
Başkan Büyükakın sınava girecek öğrencileri unutmadı
15 Temmuz öncesi şehitlikte bir araya geldiler
Meydanlarda maç izlemek yasak!
İş insanı Altınay’ın kızı Merve Sude Uçar mezun oldu
Gölcük'te El Sanatları Festivali için başvurular başladı
KOTO’dan Alman Ticaret Odası ile iş birliği protokolü
76 vekil adına sahte imza verildi
Her an seçim gündeme gelebilir!
Çınar Akademi’de sınav öğrencisi öğrencilere moral dopingi!
Plajlar hazır!
Büyükada Kocaelilileri bekliyor!
Kartepe stadyum yolu yapboz tahtasına döndü!
O başkan da gözaltına alındı
Başkan Hürriyet okullarda engellenen beslenme saati projesini böyle hayata geçirecek
Hiç mi rencide olmuyorsunuz bundan?
Çayırova Kent Meydanı projesinde sona gelindi
Türkkan, İzmit Körfez Dip Çamuru TBMM gündemine taşıdı
Emekli öğretmenden Özel'e: Aç geziyorum
Başkan Bulut: Kocaeli iş dünyası başarı grafiğini yükseltiyor
Mamikler Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temeli Tüysüzler’de atılıyor
Yargı sürecine müdahale ihtimali araştırılmalı
Kocaeli’de sahillere ulaşım 20 Haziran’da başlıyor
500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 85 Kocaeli firması var
AKP'de Erdoğan sonrası liderlik hesapları!
Gölcüklüler bu konsere davetli!
Kocaeli vekili Kanko’dan TBMM’de SMA isyanı
Alpaslan Vural’ın kızı Durul mezun oldu
Gölcük’te İYİ Partililerden Tandoğan çağrısı
Buz pistindeki kafeye 300 bin TL teklif
Kandıra’da 40 yıl sonra keten üretimine yeniden başladı
Tartışılan o savcı terfi ettirildi!
