17 yaşındaki Derinceli yazardan imza günü ve resim sergisi
Gündem, 03 Mayıs 2026 20:3717 yaşındaki Derinceli genç yazar ve ressam Yusuf Emir Sudan, Sanat Kafe’de düzenlenen imza günü ve resim sergisinde hayranlarıyla buluştu, eserlerini imzaladı.
Kocaeli’nin Derince ilçesinde yetişen 17 yaşındaki genç yazar ve ressam Yusuf Emir Sudan, edebiyat ve görsel sanatı bir araya getiren bir organizasyonla hayranlarıyla bir araya geldi. Melekler Yayıncılık’ın düzenlediği Kocaeli Edebiyat Günleri Genç Yazarlar özel etkinliğiyle okurlarıyla buluştu. Milli İrade Meydanı’nda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sanat Kafe’de düzenlenen imza günü ve resim sergisi, sanatseverlerin yoğun ilgisine sahne oldu.
Etkinlik kapsamında Sudan, ilk kitabı olan “Tarladaki Ceset” ile ilgili söyleşi gerçekleştirirken, aynı zamanda kendi çizimlerinden oluşan eserlerini de ziyaretçilerin beğenisine sundu. Genç yaşına rağmen hem edebiyat hem de resim alanında üretim yapan Sudan’ın çok yönlü sanat kimliği dikkat çekti.
EDEBIYAT VE RESİM BİR ARADA
Program, moderatörlüğünü Alptekin Cevherli’nin gerçekleştirdiği ve yazarın okuyucularıyla bir araya geldiği samimi bir söyleşi ile başladı. Polisiye ve gerilim türünde kaleme aldığı kitabının yazım sürecini anlatan Sudan, karakterlerin oluşumundan hikâyenin kurgusuna kadar pek çok detayı paylaştı. Okuyucular, yazara doğrudan sorular yöneltme fırsatı bulurken, etkinlik interaktif bir atmosferde gerçekleşti.
Söyleşinin ardından düzenlenen imza gününde genç yazar, kitaplarını okurları için imzaladı ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Kocaeli’nde kültürel faaliyetlere olan ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdi.
“TARLADAKİ CESET” DİKKAT ÇEKİYOR
Yusuf Emir Sudan’ın ilk kitabı olan “Tarladaki Ceset”, gençlik temalarını ve sorunlarını merkeze alan bir roman olarak öne çıkıyor. Eser; kimlik arayışı, yalnızlık ve aidiyet gibi konuları sade ama derin bir anlatımla ele alıyor. Kitap, bir gencin iç dünyasında yaşadığı dönüşümü ve kendini bulma sürecini konu almasıyla özellikle genç okuyucular arasında ilgi görüyor.
Sudan’ın daha önce İstanbul’da da imza günleri ve resim sergileri düzenlediği ve kitabının geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmaya başladığı biliniyor.
RESİM SERGİSİ DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Etkinliğin bir diğer dikkat çeken yönü ise genç sanatçının resim çalışmalarından küçük bir bölümünü oluşturan sergi oldu. Resim sanatına 6 yaşında başlayan Sudan’ın farklı tekniklerle hazırladığı eserler, ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi. Sanatçının özellikle duygusal yoğunluğu yüksek kompozisyonları, edebi yönüyle paralellik taşıması bakımından dikkat çekti.
.gif)
KOCAELI’NIN KÜLTÜR HAYATINA KATKI
Sanat Kafe’de gerçekleştirilen bu buluşma, Kocaeli’nin kültür ve sanat yaşamına katkı sunan etkinliklerden biri olarak dikkat çekerken, Melekler Yayıncılık sahibi Alptekin Cevherli, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne sanat dünyası için böylesine güzel bir fırsat sunması nedeniyle teşekkür ederek; “halka açık olarak düzenlenen programın, farklı yaş gruplarından katılımcıları bir araya getirerek edebiyat ve sanat etrafında ortak bir buluşma noktası oluşturduğunu” ifade etti.
Genç yaşına rağmen üretkenliğiyle öne çıkan Yusuf Emir Sudan’ın, ilerleyen dönemde hem edebiyat hem de resim alanında yeni projelerle adından söz ettirmesi bekleniyor. Söyleşi Sudan’ın eserlerini imzalaması ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Gündem, 03 Mayıs 2026 20:37
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
