Kocaeli’de yaya ulaşımı masaya yatırıldı
, 01 Mayıs 2026 14:10Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Adımları: Kocaeli Yaya Ulaşım Stratejileri Kocaeli Yaya Ulaşımı Eylem Planı Çalıştayı’nda, güvenli ve kapsayıcı bir kent hedefi doğrultusunda yaya ulaşımının mevcut sorunları ve çözüm önerileri çok paydaşlı bir yaklaşımla ele alındı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kocaeli Yaya Ulaşımı Eylem Planı Çalıştayı ile ulaşım planlamasının en önemli bileşenlerinden biri olan yaya ulaşımı masaya yatırıldı. Çalıştay; kamu kurumları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri başta olmak üzere yaya ulaşımıyla doğrudan ilişkili tüm paydaşları bir araya getirdi. Kentin yaya hareketliliği 5 farklı stratejik odak grubu üzerinden analiz edilirken yaya ulaşımına dair mevcut sorunları ve bu sorunların etkileri çok paydaşlı bir yaklaşım ile değerlendirildi.
YAYA STRATEJİLERİNDE ERİŞİLEBİLİRLİĞİN ÖNEMİ
Kocaeli Yaya Ulaşımı Eylem Planı Çalıştayı’nın açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Ulaşım Daire Başkanı Salih Mülayim ve çalıştay paydaşları katılım sağladı. Programda, açılış konuşması Genel Sekreter Hayri Baraçlı tarafından gerçekleştirildi. Yaya stratejilerinde erişilebilirliğinin önemine değinen Dr. Baraçlı, 2024 yılında tamamlanan SKUP ile Kocaeli Ulaşım Eylem Planı’nın hazır olduğunu belirtti.
.gif)
DEZAVANTAJLI BİREYLER İÇİN KAPSAYICI YAKLAŞIM
Genel Sekreter Dr. Baraçlı, konuşmasının devamında ise ulaşım çalışmalarında hem lastik, hem raylı sistemler hem de deniz ulaşımı ile çözümler ortaya koyarken yürünebilir şehir anlayışını da ön planda tuttuklarını söyledi ve şunları ekledi: “Türkiye’de fırsatlar oluşturabilecek bir şehir anlayışı içerisinde hareket ederken farklı boyutta düşüncelerimizi ortaya koymamız gerekiyor. Bunun için yaya erişim manifestosu oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bunu düşünürken dezavantajlı bireyleri göz ardı edilmeyecek şekilde de yaya ulaşım yollarına erişim sistemini oluşturmamız lazım.” Baraçlı’nın açılış konuşması ardından İletişim Uzmanı Murat Çağatay tarafından çalıştayın sunumu yapıldı.
FARKLI TEMATİK MASALARDA ORTAK AKIL BULUŞMASI
Uzmanlık alanlarına göre farklı tematik masalarda bir araya gelen katılımcılar; günlük yaya kullanıcıları, esnaf ve yerel işletmeler, sivil toplum kuruluşları ve uzmanlar, kurumsal paydaşlar ile kırılgan kullanıcılar başlıkları altında görüş alışverişinde bulundu. Bu oturumlarda, mevcut yaya altyapısının durumu, karşılaşılan fiziksel ve yönetsel sorunlar, güvenlik ve erişilebilirlik ihtiyaçları ile çözüm önerileri detaylı şekilde ele alındı. Paydaşların ortak akıl çerçevesinde ortaya koyduğu çıktılar, kentin tüm kullanıcıları için daha güvenli, erişilebilir ve yaşanabilir bir yaya ulaşım ağı oluşturulması adına yol gösterici nitelik taşıyor.
Yorumlar (0)
Esnafın buna dayanma gücü yok
Dilovası’nda MHP’lilerden kongre daveti
Gram altın için yeni rakam verildi!
Başiskele sahilinde ulaşımı rahatlatacak düzenleme
Altın Kiraz, kadın emeğinin ve üretimin en renkli adreslerinden biri oldu
Kocaelili gazeteciden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köy okullarına destek
Körfez ilçede o cadde trafiğe kapatılacak
Mustafa Kandıralı Cebeci sahilinde anıldı
LGS'de Türkiye birincisi yine Bilgi Köprüsü’nden çıktı
Siyasi amaçla CHP'li belediyelere operasyon yapılıyor!
Gölcük’te bir tarih daha ayağa kaldırılıyor!
Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü bir kez daha KOTO’da toplandı
Şehir hastanelerine para dayanmıyor! Öde öde bitmiyor
Karamürsel’de feci ölüm: Elektrik akımına kapıldılar
Recep Barış İzmit Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Körfezim Eğitim Kurumları, LGS Türkiye Şampiyonu ile bir kez daha gururlandı
Asıl mesele, milyonlarca çocuğun geleceğinin tek bir sınava bağlanmış olması
Elektrik, doğal gaz ve su sayaçlarında plan değişti
Kocaeli vekilinden Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıs raporuna sert tepki
Başkan Özlü, kendi elleriyle aşure dağıttı
Başkan Zeytinoğlu sanayi üretim verilerini değerlendirdi
Bakan Tekin'e sert sözler! Bilimsel bir tarih tabanları yok
Çayırova’da Lavanta Hasadı Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Kocaeli’nde 15 Temmuz programı belli oldu
KOTO üyelerine iyi haber! İndirimli diş tedavisi
TEM Otoyolu’nda 6 ay sürecek çalışma başlıyor
Tek kullanımlık tıbbi malzemeler defalarca kullanılmış
Kocaeli’nde müzik yayın izni olmayan firmaya 1 milyonu aşan ceza
Sepaş uyardı! Evdeki gizli tehlike
İzmit Belediyesi'nden bir açılış daha: Yahya Kaptan Kütüphanesi
EMO yöneticileri sordu, Sedaş’ın üst düzey isimleri yanıt verdi!
ATM'lerde bir devir kapanıyor!
Özgür Özel'den yeni parti açıklaması
Yüzerken kramp girmesi değil, panik öldürüyor!
Derince’de mahalleler şenlendi!
Sahil kenarında bir tek ağaç yok! Her taraf beton
Çalışan da çalışmayan da geçinemiyor!
Bu noktaya uyarıcı tabela konulsun çağrısı
Karamürsel’de kahreden ölüm! Havuza düştü
