İSU’dan Kandıra’ya kapsamlı altyapı yatırımı
Gündem, 27 Nisan 2026 20:16Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 12 ilçede eş zamanlı olarak sürdürdüğü altyapı yatırımları kapsamında Kandıra’da yürüttüğü çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe genelinde hayata geçirilen proje kapsamında toplam 20.020 metre içme suyu ve 15.541 metre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirilerek bölgenin altyapı kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
İSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Kandıra’nın farklı mahallelerinde altyapı imalatları etaplar hâlinde devam ediyor. Çalışmalar çerçevesinde Ahmethacılar Mahallesi’nde 5.130 metre içme suyu ve 405 metre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirilirken, Akdurak Mahallesi’nde 909 metre kanalizasyon hattı, Babaköy ve Kıncıllı Mahalleleri’nde 3.840 metre kanalizasyon ile 1.865 metre içme suyu hattı imalatı sürdürülüyor. Kızılcapınar Mahallesi’nde 1.100 metre içme suyu hattı, Elmacık Mahallesi’nde 3.100 metre içme suyu ve 3.160 metre kanalizasyon hattı, Kocakaymaz Mahallesi’nde 5.835 metre içme suyu ve 385 metre kanalizasyon hattı ile Kaymaz Erikli Mahallesi’nde 2.990 metre içme suyu ve 1.330 metre kanalizasyon hattı imalatı devam ediyor. Kaymaz Araman Mahallesi’nde 4.922 metre kanalizasyon hattı, 142 metre yağmur suyu hattı ve 150 kişilik foseptik imalatı sürdürülürken, Terziler Mahallesi’nde ise 590 metre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştiriliyor.
.gif)
13 BİN METREYİ AŞAN İMALAT TAMAMLANDI
Yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar toplam 11.505 metre içme suyu ve 2.180 metre kanalizasyon hattı imalatı tamamlandı. Kaymaz Erikli Mahallesi’nde 3.055 metre içme suyu ve 1.150 metre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirilirken, Ahmethacılar Mahallesi’nde 4.450 metre içme suyu ve 80 metre kanalizasyon hattı tamamlandı. Kocakaymaz Mahallesi’nde 4.000 metre içme suyu hattı imalatı hayata geçirilirken, Kaymaz Araman Mahallesi’nde ise 950 metre kanalizasyon hattı imalatı tamamlandı. Tamamlanan imalatların ardından bazı mahallelerde abone ve parsel bağlantı çalışmaları da eş zamanlı olarak sürdürülüyor.
SAHADA YOĞUN MESAİ SÜRÜYOR
Kalan imalatların tamamlanması amacıyla sahadaki çalışmalar yoğun tempoyla devam ediyor. Kocakaymaz Mahallesi’nde içme suyu ana hat çalışmaları, Kaymaz Erikli Mahallesi’nde abone ve parsel bağlantıları ile kanalizasyon imalatları, Kaymaz Araman Mahallesi’nde ise kanalizasyon ana hat çalışmaları sürdürülüyor. Toplam 4 ekip ile yürütülen çalışmalar planlanan takvim doğrultusunda kesintisiz şekilde ilerliyor.
ALTYAPI DAHA DA GÜÇLENİYOR
Devam eden çalışmalar kapsamında kalan 8.515 metre içme suyu ve 13.361 metre kanalizasyon hattı imalatının da tamamlanmasıyla birlikte Kandıra’nın altyapısı daha güçlü ve modern bir yapıya kavuşacak. İSU Genel Müdürlüğü, planlı ve sürdürülebilir yatırımlarıyla bölgenin altyapı ihtiyacına kalıcı çözümler üretmeye devam ederken, Kocaeli genelinde sürdürdüğü çalışmalarla kentin her noktasında yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Kandıra’da devam eden yatırımlarla birlikte içme suyu ve kanalizasyon altyapısı daha da güçlendirilerek vatandaşlara daha sağlıklı, daha kesintisiz ve daha güvenli hizmet sunulması amaçlanıyor.
Gündem, 27 Nisan 2026 20:16
Yorumlar (0)
Japon deprem uzmanı Moriwaki GEBKİM’de sanayicilere seslendi
Gölcük Tersanesi’ndeki TEKNOFEST Mavi Vatan’a Erdoğan katılacak mı?
Milleti kıyma kuyruğuna soktular
İzmit soruşturmasında uyuşturucu testi şoku!
Deprem felaketini hatırlatan sergi
Gözler Körfezli futbolcu Zümra Gencer’de
Kaynaklar üretime değil, faiz lobilerine aktarılıyor
Gölcük’te kan bağışı kampanyası
KOTO’da firmalara uluslararası fırsatlar anlatıldı
İmamoğlu’ndan sert sözler
100 bin TL’nin altında maaşla dört kişilik bir ailenin geçinmesi imkânsız
Kefken’de doğa ve tarih aynı rotada
Adliye Lojmanları’nda çalışmalar sürüyor
Kaçak elektrik denetiminde şaşırtan anlar!
Derince’de de 17 Ağustos deprem şehitleri unutulmadı
17 bin gökyüzü tutkunu dağ başındaki bu şenlikte ağırlandı
İzmit’te deprem şehitleri anısına helva dağıtıldı
Erken seçim mi geliyor?
Kocaeli’nin kıyı şeritlerinden 10 ton atık çıktı
Sarıdoğan: Deprem önlemleri siyaset üstü bir insan hayatı meselesidir
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan bütçe gerçekleşmeleri yorumu
Darıca’da Körfezli karatecilerden madalya şov!
Emekli Amiral Türker Ertürk gözaltına alındı
İzmit’te cinayet: Önce öldürdü, sonra intihar etti
Bahçeli PKK lideri Öcalan'ı dilinden düşürmüyor!
Vatandaşa en büyük sorun nedir? diye soruldu
Körfez’de de deprem şehitleri anıldı
Dilovası Genç Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerinden iş insanı Yıldırım’a ziyaret
Dilovası’nda MHP’liler şehit ailesine Bahçeli’nin fotoğrafını götürdü
Vinsan’da 8 branşı buluşturacak dev kampüs yapılacak
Gebze’deki bu dereyi sanayi tesisleri mi kirletiyor?
Hızlı tren biletlerine bir zam daha
Deprem sonrası yapı stokunun yarısı yenilendi
PKK liderini her şeyin önüne koydular
Gölcük’te deprem şehitleri dualarla anıldı
Sibel Gönül kansere yenildi
Değirmendere sahiline dalga kırıcı set
Başkan Gökçe: 17 Ağustos hafızamızda derin izler bıraktı
Fabrikalar neden küçülüyor?
