Diplomayı alırsak hapiste bile olsa adayımız İmamoğlu
Siyaset, 18 Nisan 2026 08:17CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme dair yaptığı değerlendirmede, Ataşehir’e düzenlenen operasyon ve Cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuştu. Adaylıkta b planını açıklayan Özel, “Diplomayı alırsak hapiste bile olsa adayımız Ekrem İmamoğlu” ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'li Ataşehir Belediyesi'ne yapılan gece yarısı operasyonu ile ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in gözaltına alınması hakkında T24’ten Şirin Payzın'a konuştu.
Özel'in açıklamalarının satır başları şöyle:
"İçişleri Bakanı'nın ilk beyanatı 'şafak operasyonu yok artık' demişti. Şafak operasyonu yapmayacağız diye söz verenler, gece 1'e 10 kala belediye başkanının kapısına dayanıyor.
Bugüne kadar İmamoğlu dâhil, onları bıraksanız nereye kaçacak? Zaten kaçacağını bilse Erdoğan onları bırakır. Erdoğan onlardan kurtulmak için yapıyor bu operasyonları. Gecenin yarısında evine gidip küçücük çocuğunun, eşinin yanında gözaltına alınan belediye başkanının bu saatlerde büyük bir kütüphane açılışı olacaktı, çok heyecanlıydı.
Gecenin 12'sinde gidip alıp götürüyorsunuz, yeni bir itibar suikastine girişiyorsunuz. Ataşehir'in bir önemi şu; İstanbul'un Anadolu yakasında, Beykoz'dan sonra, yapılan ilk operasyon.
'BİR SÜRÜ YALANLAR ATACAKLAR'
Onursal bizim gençlik kollarından gelen, Ataşehir gibi bir yerde önemli bir seçim başarısı göstermiş, kendi ölçeğindeki ilçeler arasında memnuniyet anketinde en üstlerde yer alan, günde 16 saat Ataşehir için çalışan, imkânsızlıklara rağmen koşturan birisi.
Ne yaptı Onursal? Köpürtecekler şimdi, bir sürü yalanlar atacaklar, sonra bir iddianame çıkacak.
4 bin sayfa İstanbul iddianamesi ne oldu? Söyledikleri yalanların hiçbirini iddianameye koyamadılar bile. Bırakın ispatlamayı, iddia dahi etmediler. Orada bir yargılama sürüyor, nerede A Haber, nerede TGRT, nerede her akşam yalanla Türkiye'yi meşgul edenler? Mahkemeden, içeriden haber veriyorlar mı?
İtirafçının İmamoğlu'na 'ben bunu söylemedim, savcı baskısıyla imzayı attım, hakkınızı helal edin' dediğini duyuyoruz.
Aynı şey Onursal'a yapılıyor. İki yıldır belediye başkanı. Onursal bir şey yapmış olmalı! 'İhaleye fesattan suçlayacaklar onu. Onursal neredeyse hiç ihale yapmadı. Çünkü belediyede para yok. Mevcut ihaleler bitince olabildiğince para harcamadan durumu toparlayıp Ataşehirlilere söz verdiği hizmetleri toparlıyorlar. Büyük ihale yok, neyle suçlayacaklar gerçekten merak ediyorum...
MÜCADELE EDİYORUZ
CHP'yi yolsuzlukla bir araya getirerek oyları şimdi çalmaya çalışıyorlar. Var gücümüzle mücadele ediyoruz. Adil seçim asla beklemiyoruz ama bunun da bir seçim olmadığını biliyoruz. Artık bir referanduma gideceğiz: Bir yerde otokrasi, bir yerde demokrasi. Halkın seçtikleri mi yönetecek, Tayyip Bey'in atadıkları mı yönetecek, mesele bu!
Erdoğan ve Sayın Bahçeli, ara seçim sorusunu 'erken seçime' çevirdi. 'Ara seçim yok' demek 'Anayasa'yı tanımıyorum' demek. Sayın Bahçeli onu erken seçim gibi alarak, 'seçimler zamanında yapılacak' dedi. Ara seçimin yapılması gerektiğini Sayın Bahçeli'nin ifadesi de teyit ediyor. Seçimler zamanında yapılacak dediğinde 'aday Erdoğan dışında biri olacak' diyor. Anayasa'ya göre Erdoğan gününde yapılacak bir seçime aday olamıyor. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak diyorlardı ya, şimdi AK Parti'nin adayını konuşmak lazım. Bizimki İmamoğlu... Diplomasını iptal ettiler, mahkeme lehimize deliller toplayınca hâkimi başka bir yere yolladılar. Diplomanın geri alınacağını düşünüyoruz. O zaman içeride de olsa aday, dışarıda da olsa aday! Ama tut ki engel oldular. Herhangi bir CHP'li, herhangi bir demokrat bu otokrasiye karşı bizi ortak adayımız. Bir demokrasi sevdalısı seçimi kazanacak, bunları yollayacağız.
GÜLSİTAN DOKU SORUŞTURMASI
Bir işin içinde Süleyman Soylu varsa o iş kesinlikle patlar bugün yaşadığımız şey de tam olarak bu. Burada bir kadın savcı acayip yaklaşıyor dediler. Bu savcıya destek olmamız lazım. MHP ve Süleyman Soylu tarafından bir ekip var durumu engellemek için uğraşıyor. Buna engel olmamız lazım. Akın Gürlek bunu bir fırsata çevirmeye çalışıyor. Akın Gürlek kabinenin en itibarsız bakanı şu an.
Siyaset, 18 Nisan 2026 08:17
Yorumlar (0)
Teğmenlerin komutanı görevine iade edildi
Eski fuar alanındaki dev akvaryum açılıyor! 2 gün ücretsiz
Erdoğan'dan CHP'ye gönderme
Makine sektöründe Türkiye genelinde kapasite kaybı, Kocaeli’de artış oldu
İşte MHP’nin yeni Kocaeli il yönetimi
Başkan Ömeroğlu, Diliskelesi’nde de soruları cevapladı
Derince’de Afet Mutfağı ve Lojistik Deposu için ilk kazma vuruldu
Abdullah Gül 3 partinin ortak adayı mı?
Başkan Büyükakın sınava girecek öğrencileri unutmadı
15 Temmuz öncesi şehitlikte bir araya geldiler
Meydanlarda maç izlemek yasak!
İş insanı Altınay’ın kızı Merve Sude Uçar mezun oldu
Gölcük'te El Sanatları Festivali için başvurular başladı
KOTO’dan Alman Ticaret Odası ile iş birliği protokolü
76 vekil adına sahte imza verildi
Her an seçim gündeme gelebilir!
Çınar Akademi’de sınav öğrencisi öğrencilere moral dopingi!
Plajlar hazır!
Büyükada Kocaelilileri bekliyor!
Kartepe stadyum yolu yapboz tahtasına döndü!
O başkan da gözaltına alındı
Başkan Hürriyet okullarda engellenen beslenme saati projesini böyle hayata geçirecek
Hiç mi rencide olmuyorsunuz bundan?
Çayırova Kent Meydanı projesinde sona gelindi
Türkkan, İzmit Körfez Dip Çamuru TBMM gündemine taşıdı
Emekli öğretmenden Özel'e: Aç geziyorum
Başkan Bulut: Kocaeli iş dünyası başarı grafiğini yükseltiyor
Mamikler Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temeli Tüysüzler’de atılıyor
Yargı sürecine müdahale ihtimali araştırılmalı
Kocaeli’de sahillere ulaşım 20 Haziran’da başlıyor
500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 85 Kocaeli firması var
AKP'de Erdoğan sonrası liderlik hesapları!
Gölcüklüler bu konsere davetli!
Kocaeli vekili Kanko’dan TBMM’de SMA isyanı
Alpaslan Vural’ın kızı Durul mezun oldu
Gölcük’te İYİ Partililerden Tandoğan çağrısı
Buz pistindeki kafeye 300 bin TL teklif
Kandıra’da 40 yıl sonra keten üretimine yeniden başladı
Tartışılan o savcı terfi ettirildi!
