İzmit’te kadın dokununca karma sergisi açıldı
Gündem, 08 Mart 2026 19:48İzmit Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi ortaklığında düzenlenen “Ve Kadın Dokununca” Karma Sergisi, Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, İzmit Belediyesi ortaklığında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi tarafından, Nimet Tekin küratörlüğünde 70 sanatçının katılımıyla hazırlanan “Ve Kadın Dokununca” Geleneksel 9. Disiplinler Arası Karma Sergisinin açılışı gerçekleştirildi. İzmit Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde açık olan sergi, 13 Mart Cuma gününe kadar her gün 13.30 ile 17.00 saatleri arasında sanatseverleri ağırlayacak.
GENİŞ KATILIM
Açılış programına İzmit Belediyesi Esnaf Dernekleri Masası Başkanı Eray Bodur, Kültür Müdürü Ufuk Aktürk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez, 29 Ekim Kadınları Derneği Kocaeli Şube Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu ve sanatseverler katıldı.
.gif)
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Programda konuşan İzmit Belediyesi Esnaf Dernekleri Masası Başkanı Eray Bodur, “Bu anlamlı serginin çok daha büyük kitlelere ulaşmasını temenni ediyorum. 70 katılımcı arasında çocukların da eserlerinin olması beni ayrıca meraklandırdı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum. Zor dönemlerden geçiyoruz ama Kuvayı Milliye içindeki kadın gücümüzü de biliyorum. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını ilk tanıyan önemli bir toplumuz. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. İzmit Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
"ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA DİLİYORUM"
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez, "Türkan Saylan hocamızın bize bıraktığı ışığı her alanda olduğu gibi sanat alanında da canlı tutmak istiyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Şiddetten uzak bir dünya umuduyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyorum" diye konuştu.
Gündem, 08 Mart 2026 19:48
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
