Zeytinoğlu: Umarız ihracatta tekrar 26 milyar dolar bandını yakalarız
İş Dünyası, 03 Mart 2026 13:11Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, enflasyon ve dış ticaret verileri ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, şubat ayı enflasyon ve dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, “Şubat ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) gıda fiyatlarının öncülüğünde yüzde 2,96 artarken, yıllık enflasyon yüzde 31,53 olarak gerçekleşti. Şubat ayı rakamları ile birlikte yıllık enflasyonun yeniden yükselişe geçtiğini görüyoruz.
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise aylık bazda yüzde 2,43; yıllık bazda yüzde 27,56 oranında arttı. İmalat ürünlerindeki yıllık artış yüzde 27,98 ile sermaye mallarındaki artış yüzde 29,51 ile Yİ-ÜFE yıllık artışının üzerinde seyretti. Ara mallarında yıllık artış ise yüzde 26,09 oldu.
KSO Başkanı, “Bölgemizdeki jeopolitik gerginlik ve çatışmaların finansal piyasalara, enerji fiyatlarına ve makroekonomik görünüme muhtemel etkilerinin asgari düzeyde olması için atılacak adımları destekliyoruz. Ancak dezenflasyon sürecine ilişkin beklentimizi, sanayicimizin finansman maliyetlerinin düşmesi, kredi kullanımının daha az maliyetli olması ve yatırımların hızlanması yönünde sürdürüyoruz” dedi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu açıklamasının devamında “Ticaret Bakanlığımız şubat ayında ihracatımızın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 artarak 21 milyar 65 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Geçen yılın son ayında 26 milyar dolar ihracatı görmüştük. Bu yılın ilk 2 ayında 41 milyar 380 milyar dolara ulaştık. Umarız ihracatta önümüzdeki aylarda tekrar 26 milyar dolar bandını yakalarız” ifadesini kullandı.
İş Dünyası, 03 Mart 2026 13:11
Yorumlar (0)
Vali Aktaş, güne o okulu ziyaret ederek başladı
Büyükakın’dan metro projesi ile ilgili dikkat çeken sözler!
Dilovası’nda MHP’liler şampiyonluk coşkusuna ortak oldu
Körfezin futbolcu kızları sahadan galip ayrıldı
Sepaş Enerji bilgilendirdi
Başkan Büyükakın hesap verdi
Yeniden Refahlılar Kocaeli’de imza kampanyası başlatıyor
Aileler çocuklarını okula göndermeye korkuyor!
Kocaeli’deki okullarda zabıta memurları bilinçli tüketici eğitimi veriyor
Çocuklar düşüyor! Bu parka el atın
Dilovası’nda bu etkinliğe herkes davetli
Gebze Ticaret Odası’ndan stratejik buluşma
Cezaevlerinde yer kalmadı
TEM altgeçidi toz toprak içinde
Vali Aktaş sünnet sevincine ortak oldu
Kredi kartı limitleri düşürülecek mi?
Babacan pazarda vatandaşa bir dokundu bin ah işitti
Seka Sanat İhtisas Merkezi’nde eşsiz sergi
Başkan Büyükakın, Çayırova’nın uzun adamlarını kutladı
Güven ve ahlak krizi var
Bu Büyükelçinin, hükümet tarafından hâlâ muhatap alınıyor olması acizliktir
Dilovası’nda şehitler anıldı
Çayırova, basketbolda şampiyon oldu
Çözüm yine velilerin cebinde aranıyor
Kule deresi yine siyaha büründü!
47 ilden 110 gazeteci Kocali’de Ormanya’yı gezdi, dip çamuru çalışmasını inceledi
Mansur Yavaş'ı da mı susturmak istiyorlar?
Gazeteci yazar Eranıl Ağrı’dak köy okuluna da kitap gönderdi
Tarihi Saat Kulesi’ne ışıltılı dokunuş!
İş kazası ölüm getirdi
Cedit konutlardaki ince işçiliklerde de sona yaklaşıldı
Mehmet Şimşek'ten yeni masallar!
İstanbul, Gölcük gibi yıkıcı deprem yaşar mı?
Derince’de Alpay Çakırcı görevden alındı, ama İYİ Parti’den kopmadı
Büyükakın’dan 23 Nisan tepkisi
Emekli ve memurun Temmuz ayı zam oranları netleşmeye başladı
Yoksulluk tablosu: Ayakkabı da ikinci el dönemi
Anne Şehir Merkezleri’nin 13’üncüsü İzmit’te hizmete girdi
Diplomayı alırsak hapiste bile olsa adayımız İmamoğlu
