Erdoğan kaybedeceğini anlarsa bunu yapacak!
Siyaset, 25 Şubat 2026 06:21Gazeteci Nuray Babacan, AKP kulislerinde konuşulanları paylaşarak ‘Erdoğan’ın seçim hesabına’ dair dikkat çeken bir iddiada bulundu.
Nuray Babacan Nefes'teki bugünkü yazısında “İktidar partisindeki planlar, sürekli yeni alternatiflerle besleniyor. Son senaryo ilginç” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2027 yılının ekim ayına kadar kendisi için uygun zamanda seçim yapmanın yollarını arayacağını ve ne zaman avantajlı çıkacağına inanırsa, seçim tarihini ona göre belirleyeceğini söyledi.
“Ancak, yaptırdığı anketler ve kendi analizleri seçimi kaybedeceğini işaret ediyorsa, o zaman 2027 yılının ekim ayında Meclis’in önüne anayasa değişikliği getirecek ve parlamenter sisteme dönmeyi önerecek” diye devam eden Babacan’ın aktardığı kulislere göre Erdoğan, bu sistemde şansının daha fazla olacağı hesabı yapıyor.
AKP'lilere göre, CHP’nin son kurultayında parlamenter sistemi dönme vaadinin önemli olduğunu dile getiren yazar, “Buna göre, CHP, Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı yapacak. Kazanırlarsa Ekrem İmamoğlu’na başbakanlık önerilecek. Aksi durumda, Erdoğan’ın yetkilerine sahip CHP’li bir cumhurbaşkanı da önlenmiş olacak” ifadelerini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘erken seçim olmayacak’ sözünden kastının ‘önümüzdeki iki yıl’ olduğuna dikkat çeken AKP'lilerin yorumlarını aktaran Nefes yazarı, şunları paylaştı:
“2028 yıl içerisinde mart ayı gibi bir seçim, zaten erken değil, erkene alınmış seçim olur. Bu daha büyük olasılık. Bahçeli’nin kastının bu olduğunu düşünüyoruz. Partide 2027’nın Kasım ayını işaret eden arkadaşlar olsa da buna karar verilmesi için önce ekonomiyle ilgili tüm barajların aşılması gerekir…”
Nuray Babacan, yazısının sonunda, kulis sohbetlerinde AKP'li bir siyasetçinin seçmene dair analizini de aktardı:
“Seçmen kadına benzer, sabreder, bekler ama bir gün gitmeye karar verdiğinde ne yaparsanız yapın kararından geri dönmez. O kadar hızlı yapar ki bunu şaşırırsınız. Siyaset, seçmenle duygusal bağ kurmak demektir. Bu koptuğunda kimseyi bulamazsanız, arkanızda. Bizdeki siyasetçilerin çoğu bunu görmezden geliyor. Normal matematik hesaplarıyla bu ilişkiyi anlamazsınız…”
YILMAZ ÖZDİL: SEÇİM 2027 KASIMINDA OLABİLİR
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil de bugünkü yazısında seçimin 2027'de yapılacağını duyurdu. Özdil "Seçim tam tarihinde yapılamaz çünkü Asrın Liderimizin seçilmesi için erken seçim formatı olması gerekiyor. Şu anda emekliye bir şey vermiyorlar ama 2027 yılına baktığımızda yoksullara yapılacak yardıma vs bakınca 2027 başında Mehmet Şimşek'i de görevden alıp yeni bir ekonomi hikayesiyle bu işi alıp götürecekler ama temelde iki şey var. Trump'ın açık desteği ve CHP'nin şuan ki yönetiminin feci idaresi." ifadelerini kullandı.
Sedat Bozkurt da 8 Şubat'ta (2026) Kısa Dalga’da yer alan yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasa değişikliğinden umudunu kestiğini söylemiş, Erdoğan'ın TBMM’nin erken seçim kararı ile yeniden aday olacağını ifade etmişti. Erken seçim içim tarihi de veren Bozkurt "2027 kasımı çok önceden benim de yazdığım gibi kararlaştırılmıştı. Bu tarihi ekonomik programın uygulama potansiyeli belirlemişti" dedi. Sedat Bozkurt "Bu uygulamaların bugüne kadarki sonuçları, erken seçim kararının 2028 Mart’a ertelenme olasılığını ortaya çıkarıyor. TBMM’de 360 milletvekili bulduğu zaman Erdoğan erken seçim kararı alacaktır. Burada DEM ve İYİ Parti, TBMM’deki sayıları nedeniyle kritik öneme sahip. Bu kararın alınış biçimi yeni ittifaklar konusunda da ipucu verecektir." demişti.
Siyaset, 25 Şubat 2026 06:21
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
