Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Sağlık, 02 Şubat 2026 16:29CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, kamuoyunda tartışma konusu olan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ilişkin iddiaları yerinde incelemek amacıyla Derince’de saha çalışması gerçekleştirdi. Derince İlçe Örgütü ve belediye meclis üyeleriyle birlikte hastane çevresindeki esnafı ziyaret eden Kanko, vatandaşların ve esnafın kaygılarını dinledi.
Kanko, kamuoyunda uzun süredir tartışma konusu olan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Vergide Türkiye’nin en büyük katma değerini üreten Kocaeli ilimiz, ne yazık ki sağlık başta olmak üzere birçok temel kamu hizmetinde hak ettiği karşılığı alamamaktadır. Üreten, çalışan, ülke ekonomisini sırtlayan Kocaeli’ye reva görülen bu ihmal kabul edilemez. Derince İlçe Örgütümüz ve meclis üyelerimizle birlikte, kapanacağı ifade edilen Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresindeki esnafı ziyaret ederek yaşanan belirsizlik, kaygı ve mağduriyeti yerinde tespit ettik.”
BELİRSİZLİK BÖLGEYİ TEDİRGİN EDİYOR
Kapatılması gündemde olan hastanenin yerine yapılacağı ifade edilen yeni sağlık tesisine ilişkin yer, zaman ve kapsam konusunda kamuoyuna açık ve net bir bilgilendirme yapılmadığını vurgulayan Kanko, bu belirsizliğin yalnızca sağlık hizmetini değil; bölge ekonomisini, esnafı ve on binlerce vatandaşın günlük yaşamını doğrudan etkilediğini belirtti.
GEBZE ÖRNEĞİ HATIRLATILDI: GÜVENLİK RİSKİ GİZLENEMEZ
Kocaeli’de yürütülen metro çalışmaları sırasında Gebze’de bazı binaların yıkıldığı, birçok yapının riskli hâle gelmesi nedeniyle vatandaşların tahliye edilmek zorunda kaldığını hatırlatan Kanko, benzer bir risk söz konusuysa bunun halktan gizlenemeyeceğini ifade etti. “Aynı risk Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi için de söz konusuysa, kamuoyunun bu konuda derhal ve açık bir şekilde bilgilendirilmesi şarttır.”
.gif)
CEVAP BEKLEYEN SORULAR VAR!
Vatandaşların ve esnafın son derece haklı bir tedirginlik içinde olduğunu belirten Kanko, şu soruların yanıt beklediğini vurguladı:
• Hastane neden kapanıyor?
• Yerine ne yapılacak?
• Bina güvenli mi, değil mi?
• Sağlık hizmetine erişim nasıl sağlanacak?
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na çağrıda bulunan Kanko açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Sağlık hizmetleri söylentilerle, kulis bilgileriyle ve kapalı kapılar ardında alınan kararlarla yönetilemez. Sağlık Bakanlığı’nı sorumluluk almaya, Derince ve Kocaeli halkına karşı şeffaf olmaya davet ediyoruz. Bu kent sahipsiz değildir; Kocaeli’nin sağlık hakkı görmezden gelinemez.” İfadelerini kullandı.
Sağlık, 02 Şubat 2026 16:29
Yorumlar (0)
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
