Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Gündem, 02 Şubat 2026 22:03Kocaeli’de taksi esnafının daha güçlü ve etkin temsil edilmesi amacıyla kurulması planlanan Kocaeli Taksiciler Esnaf Odası için çalışmalar hız kazandı. Kentin tanınan esnaflarından genç girişimci Volkan Yılmaz, Ticaret Bakanlığı’ndan oda kurulumuna ilişkin yetkiyi aldı.
Hâlihazırda Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası çatısı altında; kamyoncular, kuryeler, vinç ve çekici esnafı ile birlikte faaliyet gösteren 1301 taksi esnafı için ayrı bir oda kurulmasına yönelik saha çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Volkan Yılmaz, il genelindeki taksi duraklarını ziyaret ederek esnafla birebir görüşmeler gerçekleştiriyor.
Bir dönem Kocaelispor forması da giyen ve uzun yıllardır taksi esnafı olarak mesleğini sürdüren Yılmaz, taksicilerin tek çatı altında toplanarak daha güçlü bir temsil yapısına kavuşmasını hedeflediklerini belirtti. Kurulacak oda sayesinde taksi esnafının sorunlarını daha etkin dile getirebileceği ve hak arama mücadelesinde daha güçlü bir kurumsal yapı oluşacağı ifade edildi.
Geçtiğimiz yıl haziran ayında Ticaret Bakanlığı’na resmi başvurunun yapıldığını hatırlatan Yılmaz, yasal süreç gereği gerekli olan 500 imzanın toplanmasının ardından Kocaeli Taksiciler Esnaf Odası’nın resmen kurulacağını söyledi. İmza sürecine ilişkin çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü kaydedildi.
Odanın kurulmasının ardından taksici esnafına yönelik birçok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Yılmaz, özellikle gerçek usule geçen taksicilerin KDV ve Gelir Vergisi oranlarının, özel halk otobüslerinde olduğu gibi %1,5 seviyesine düşürülmesi için gerekli girişimlerin yapılacağını vurguladı.
Korsan taşımacılıkla mücadelenin öncelikli başlıklardan biri olduğunu ifade eden Yılmaz, deneyimli ve güçlü bir yönetim kadrosu ile bu sorunun üzerine kararlılıkla gideceklerini belirterek şunları söyledi:
“Taksicinin en büyük sorunlarından biri korsan taşımacılıktır. Kuracağımız tecrübeli yönetim kadrosu ile bu mücadeleyi kararlılıkla yürüteceğiz. Taksici esnafımızla birlikte hareket ederek bu sorunun üstesinden geleceğiz.”
Projeler hakkında da bilgi veren Yılmaz, taksiciler için zorunlu olan bazı uygulamaların esnaf lehine yeniden düzenlenmesi için çalışacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Her taksi için Kamera ve Panik Butonu uygulaması planlıyoruz. Bu sistemi mümkünse ücretsiz, değilse devlet destekli ve en uygun maliyetle esnafımıza kazandıracağız. Ayrıca zorunlu trafik sigortasında toplu alım yöntemiyle ciddi fiyat avantajları sağlamak için girişimlerimiz olacak.”
Kocaeli genelindeki tüm ilçelerde faaliyet gösteren taksi esnafının tek çatı altında toplanmasının, sektörel sorunların çözümünde önemli bir adım olacağı vurgulandı.
Gündem, 02 Şubat 2026 22:03
Yorumlar (0)
Eczaneler yokluk ve kaçak ilaç kıskacında
İzmit Belediyesi’nden vergi uyarısı!
Sütün değerini koruyamazsanız, etin fiyatını düşüremezsiniz
Başkan Sezer, Hatay’da konuştu
Kocaeli en borçlu 10 il arasında
Gebe Okulu’nda kahvaltılı organizasyon
Başkan Gökçe iki yılın hesap verecek!
Gebze’de Saadet partili gençler sahaya indi
Kocaeli vekili Kanko’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kartepe çağrısı
KİHMED’in hayırda yarışan minikleri ödüllendirildi
Kuyumculuk sektörünün sorunları KOTO’da konuşuldu
Derince’de müzik dolu gece
Çayırova’da özel program
Kuryeleri isyan ettiren uygulama
Yeni yol trafiğe açıldı
BTP’li kadınlardan coşkulu kutlama
Gölcük Belediyespor voleybol takımı Türkiye Finalleri’ne yükseldi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan grevdeki Bekaert işçisine destek
Körfezray’da tüm TBM’ler yer altından metro tüneli açmak için devreye sokuldu
Altın fiyatları gerilemeye başladı
TRT'yi hayvan düşmanları sarmış!
Mustafa Destici'den emekli maaşı çıkışı
Gebze Ticaret Odası’ndan verimli çalıştay
Sinan Ulaş Dolaşık ilk kitabını tanıttı
Vali Aktaş ve eşi şehit annelerini kahvaltıda ağırladı
İzmit’e bir kardeş daha geldi!
MHP Dilovası’nda duygu dolu anlar
MARİMDER’de Ramazan Öztürk yeniden başkan
Anneler Günü’nde anlamlı tanıtım
CHP Kocaeli İl Başkanı Arcan ateşin üstünden atladı!
Dervişoğlu'nu ağlatan buluşma
Büyükşehir’in A Takımı her yerde
Doğa yürüyüşü doğaseverleri Gölcük’te buluşturdu
Yine CHP'li başkan, yine soruşturma izni!
Vergi düzenlemeleri TBMM'de ele alınacak
Fritolay grubuna ait ürünlere dev zam
Bülent Arınç yargı ve adalet vurgusu yaptı
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin’den Anneler Günü mesajı
Başkan Söğüt hesap verecek!
