Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Gündem, 02 Şubat 2026 19:41Kocaeli’de taksi esnafının daha güçlü ve etkin temsil edilmesi amacıyla kurulması planlanan Kocaeli Taksiciler Esnaf Odası için çalışmalar hız kazandı. Kentin tanınan esnaflarından genç girişimci Volkan Yılmaz, Ticaret Bakanlığı’ndan oda kurulumuna ilişkin yetkiyi aldı.
Hâlihazırda Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası çatısı altında; kamyoncular, kuryeler, vinç ve çekici esnafı ile birlikte faaliyet gösteren 1301 taksi esnafı için ayrı bir oda kurulmasına yönelik saha çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Volkan Yılmaz, il genelindeki taksi duraklarını ziyaret ederek esnafla birebir görüşmeler gerçekleştiriyor.
Bir dönem Kocaelispor forması da giyen ve uzun yıllardır taksi esnafı olarak mesleğini sürdüren Yılmaz, taksicilerin tek çatı altında toplanarak daha güçlü bir temsil yapısına kavuşmasını hedeflediklerini belirtti. Kurulacak oda sayesinde taksi esnafının sorunlarını daha etkin dile getirebileceği ve hak arama mücadelesinde daha güçlü bir kurumsal yapı oluşacağı ifade edildi.
Geçtiğimiz yıl haziran ayında Ticaret Bakanlığı’na resmi başvurunun yapıldığını hatırlatan Yılmaz, yasal süreç gereği gerekli olan 500 imzanın toplanmasının ardından Kocaeli Taksiciler Esnaf Odası’nın resmen kurulacağını söyledi. İmza sürecine ilişkin çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü kaydedildi.
Odanın kurulmasının ardından taksici esnafına yönelik birçok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Yılmaz, özellikle gerçek usule geçen taksicilerin KDV ve Gelir Vergisi oranlarının, özel halk otobüslerinde olduğu gibi %1,5 seviyesine düşürülmesi için gerekli girişimlerin yapılacağını vurguladı.
Korsan taşımacılıkla mücadelenin öncelikli başlıklardan biri olduğunu ifade eden Yılmaz, deneyimli ve güçlü bir yönetim kadrosu ile bu sorunun üzerine kararlılıkla gideceklerini belirterek şunları söyledi:
“Taksicinin en büyük sorunlarından biri korsan taşımacılıktır. Kuracağımız tecrübeli yönetim kadrosu ile bu mücadeleyi kararlılıkla yürüteceğiz. Taksici esnafımızla birlikte hareket ederek bu sorunun üstesinden geleceğiz.”
Projeler hakkında da bilgi veren Yılmaz, taksiciler için zorunlu olan bazı uygulamaların esnaf lehine yeniden düzenlenmesi için çalışacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Her taksi için Kamera ve Panik Butonu uygulaması planlıyoruz. Bu sistemi mümkünse ücretsiz, değilse devlet destekli ve en uygun maliyetle esnafımıza kazandıracağız. Ayrıca zorunlu trafik sigortasında toplu alım yöntemiyle ciddi fiyat avantajları sağlamak için girişimlerimiz olacak.”
Kocaeli genelindeki tüm ilçelerde faaliyet gösteren taksi esnafının tek çatı altında toplanmasının, sektörel sorunların çözümünde önemli bir adım olacağı vurgulandı.
Gündem, 02 Şubat 2026 19:41
Yorumlar (0)
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
Başkan Gökçe, Yığılcalılar Derneği'ne konuk oldu
Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesine ulaştı
Yerel Destek Programı YEDEP 2026’da başvuru süresi uzatıldı
İşte TBMM'ye susmaya gidenler!
Kredi kartı limiti düzenlemesine tepki: Vatandaşın kemerinde sıkacak delik kalmadı
Pankarttan korktular, yolu polisle kestiler!
İzmit’te metro tesisinin pisliği denize mi akıyor?
AKP’de o ilçe başkanına istifa et mi denildi?
Dört parti ittifak mı yapacak?
MHP’li başkan Turhan’a Dilovası spor bayrağı
Kocaelililer, Milli Direniş Günü’nde ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü
İmamoğlu ile birlikte diploması iptal edilen o profesörle ilgili yeni karar
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!
Gazeteci Uğur Ulusoy’un 2’inci kitabı yayında
İzmit ile o belediye kardeş olacak!
Çayırova’da İYİ Parti’ye yeni üyeler
İktidarın en büyük rakibi emekliler!
Büyükakın’dan Berat Kandili mesajı
Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalar katlandı
Metro projesi için segmentler İzmit’te fabrika ortamında üretiliyor
Şiddetli fırtına uyarısı
Haldız inşaatla ilgili şok iddia! 45 milyon dolar nerede?
