Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Gündem, 02 Şubat 2026 16:27Kocaeli’de taksi esnafının daha güçlü ve etkin temsil edilmesi amacıyla kurulması planlanan Kocaeli Taksiciler Esnaf Odası için çalışmalar hız kazandı. Kentin tanınan esnaflarından genç girişimci Volkan Yılmaz, Ticaret Bakanlığı’ndan oda kurulumuna ilişkin yetkiyi aldı.
Hâlihazırda Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası çatısı altında; kamyoncular, kuryeler, vinç ve çekici esnafı ile birlikte faaliyet gösteren 1301 taksi esnafı için ayrı bir oda kurulmasına yönelik saha çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Volkan Yılmaz, il genelindeki taksi duraklarını ziyaret ederek esnafla birebir görüşmeler gerçekleştiriyor.
Bir dönem Kocaelispor forması da giyen ve uzun yıllardır taksi esnafı olarak mesleğini sürdüren Yılmaz, taksicilerin tek çatı altında toplanarak daha güçlü bir temsil yapısına kavuşmasını hedeflediklerini belirtti. Kurulacak oda sayesinde taksi esnafının sorunlarını daha etkin dile getirebileceği ve hak arama mücadelesinde daha güçlü bir kurumsal yapı oluşacağı ifade edildi.
Geçtiğimiz yıl haziran ayında Ticaret Bakanlığı’na resmi başvurunun yapıldığını hatırlatan Yılmaz, yasal süreç gereği gerekli olan 500 imzanın toplanmasının ardından Kocaeli Taksiciler Esnaf Odası’nın resmen kurulacağını söyledi. İmza sürecine ilişkin çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü kaydedildi.
Odanın kurulmasının ardından taksici esnafına yönelik birçok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Yılmaz, özellikle gerçek usule geçen taksicilerin KDV ve Gelir Vergisi oranlarının, özel halk otobüslerinde olduğu gibi %1,5 seviyesine düşürülmesi için gerekli girişimlerin yapılacağını vurguladı.
Korsan taşımacılıkla mücadelenin öncelikli başlıklardan biri olduğunu ifade eden Yılmaz, deneyimli ve güçlü bir yönetim kadrosu ile bu sorunun üzerine kararlılıkla gideceklerini belirterek şunları söyledi:
“Taksicinin en büyük sorunlarından biri korsan taşımacılıktır. Kuracağımız tecrübeli yönetim kadrosu ile bu mücadeleyi kararlılıkla yürüteceğiz. Taksici esnafımızla birlikte hareket ederek bu sorunun üstesinden geleceğiz.”
Projeler hakkında da bilgi veren Yılmaz, taksiciler için zorunlu olan bazı uygulamaların esnaf lehine yeniden düzenlenmesi için çalışacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Her taksi için Kamera ve Panik Butonu uygulaması planlıyoruz. Bu sistemi mümkünse ücretsiz, değilse devlet destekli ve en uygun maliyetle esnafımıza kazandıracağız. Ayrıca zorunlu trafik sigortasında toplu alım yöntemiyle ciddi fiyat avantajları sağlamak için girişimlerimiz olacak.”
Kocaeli genelindeki tüm ilçelerde faaliyet gösteren taksi esnafının tek çatı altında toplanmasının, sektörel sorunların çözümünde önemli bir adım olacağı vurgulandı.
Gündem, 02 Şubat 2026 16:27
Yorumlar (0)
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
