Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
Gündem, 02 Şubat 2026 03:35Başkan Büyükakın, KEDFE ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu'nun Aşık Sümmani'yi anma programına katıldı. Anadolu coğrafyasının zenginliğine dikkat çeken Büyükakın, "Halay da bizim horon da bizim" dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu tarafından organize edilen "Geçmişten Geleceğe Sümmani’nin İzinde Aşıklık Geleneği, Aşık Sümmani’yi Anma Programı"na katıldı. Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen, aşıklık geleneğini yaşatmayı ve tanıtmayı amaçlayan programda Vali İlhami Aktaş, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu ve Cemil Yaman, Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Erzurum Konfederasyonu Genel Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, federasyonu oluşturan derneklerin başkanları ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk de hazır bulundu.
BÜYÜKAKIN: HORON DA BİZİM HALAY DA…
Programda konuşan Başkan Büyükakın, Aşık Veysel, Mevlana ve Yunus Emre, Aşık Sümmani gibi isimlerin Anadolu irfanının değirmenine bu taşıyan isimler olduğunu vurguladı. "Bu isimler Anadolu irfanı dediğimiz büyük ülkünün sütunlarıdır" diyen Başkan Büyükakın, "Milletler dilleri ile var olur. Dili olmayanın milleti yoktur. Dil, kendini sözde ifade eder, kavramda ifade eder. Ve her söz ile kavram, aslında o milletin zihni ile gönlü arasında bir bağ kurar. Onun için milletler dilleri ile var. Dil soyut vatandır. Milli kimliği bir kubbe olarak düşünün. Onun sütunları da Sümmani gibi aşıklardır. Halay da bizim horon da bizim. Sümmani de bizim, Veysel de Mevlana da bizim. Anadolu'nun bugün dünyaya söyleyeceği çok söz vardır. Unutmayalım ki, Anadolu bütün gönül coğrafyamızdır" ifadesini kullandı.
.gif)
ERZURUM İLE KOCAELİ BULUŞTU
Tekin Dursun, aşıklar geleneğine sahip çıkmak için bu programları düzenlediklerini belirtirken, katılımcılara teşekkür etti. Dr. Metin Şentürk ve Murat Şahsuvaroğlu da kısa birer selamlama konuşması yaptı. Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Erzurum ve Kocaeli kültürünü bir araya getirdik. Bundan dolayı da büyük gurur duyduğumu özellikle arz etmek istiyorum” dedi. Vali İlhami Aktaş da programın düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.
TÜRKÜ DOLU BİR AKŞAM
Konuşmaların ardından katılımcılar, Özcan Türe ve Selami Durmuş’un Aşık Sümmani eserlerini seslendirdiği parçalarla türkü dolu bir akşam yaşadı. Başkan Büyükakın ve protokol üyeleri, program kapsamında açılan ve Kocaeli ile Erzurum illerine ait geleneksel kıyafet ve yemeklerin tanıtıldığı sergiyi de gezdi.
Gündem, 02 Şubat 2026 03:35
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
Çocuk edebiyatının sevilen ismi Orhan okurları ile bir araya geldi
İzgaz, Körfez’de doğalgaz borusu patladı iddialarını yalanladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan müjde
İçki satışlarında yeni yasak!
Bir babanın kırık kalbi, evladın iki cihandaki en büyük hüsranıdır
Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temel atma töreni muhalefeti buluşturdu!
KOTO’da Kadın İşletme Destek Kredileri ile ilgili kapsamlı bilgilendirme
Kocaeli vekiline hakaret eden Gökhan Akkaya’ya hapis cezası!
İzmit’teki bu sanat müziği ziyafetine herkes davetli!
Körfez Belediyesi 23 okulda stant kurdu
Üretmeyen şirketlere milyon dolarlar aktarıldı
Araç sahiplerine iyi haber!
Teğmenlerin komutanı görevine iade edildi
Eski fuar alanındaki dev akvaryum açılıyor! 2 gün ücretsiz
Erdoğan'dan CHP'ye gönderme
Makine sektöründe Türkiye genelinde kapasite kaybı, Kocaeli’de artış oldu
İşte MHP’nin yeni Kocaeli il yönetimi
Başkan Ömeroğlu, Diliskelesi’nde de soruları cevapladı
Derince’de Afet Mutfağı ve Lojistik Deposu için ilk kazma vuruldu
Abdullah Gül 3 partinin ortak adayı mı?
Başkan Büyükakın sınava girecek öğrencileri unutmadı
15 Temmuz öncesi şehitlikte bir araya geldiler
Meydanlarda maç izlemek yasak!
İş insanı Altınay’ın kızı Merve Sude Uçar mezun oldu
Gölcük'te El Sanatları Festivali için başvurular başladı
KOTO’dan Alman Ticaret Odası ile iş birliği protokolü
76 vekil adına sahte imza verildi
Her an seçim gündeme gelebilir!
Çınar Akademi’de sınav öğrencisi öğrencilere moral dopingi!
Plajlar hazır!
