Bariyer sistemi ile atıkların İzmit Körfezi’ne ulaşması engelleniyor
Gündem, 31 Ocak 2026 14:29Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, derelerden denize ulaşan atıkları kaynağında önleyen bariyer sistemleri, deniz süpürgeleri ve amfibi araçlarla İzmit Körfezi’ni korumaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İzmit Körfezi’nin temizliği ve ekolojik dengesinin korunması adına örnek projeleri hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her koldan yürüttüğü çalışmalar sayesinde derelerden gelen atıkların denize ulaşmasını kaynağında engelliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından titizlikle yürütülen çevresel çalışmalar kapsamında çöp önleyici bariyer sistemleriyle derelerde biriken atıklar kontrol altına alınırken, deniz süpürgeleri ve amfibi araçlar ile su yüzeyindeki çöpler düzenli olarak temizleniyor.
.gif)
DENİZ EKOSİSTEMİ İÇİN KESİNTİSİZ TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından sürdürülen temizlik çalışmalarında Kilez ve Kumla Deresi sabit bariyerlerinde tespit edilen tortu ve katı atıkların temizliği gerçekleştirildi. Amfibi araçlar ile gerçekleştirilen temizlik çalışmalarında Kilez Deresi’nden 8 metreküp, Kumla Deresi’nden ise 15 metreküp atığın deniz ekosistemine ulaşması engellendi. Atıklar ise İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş (İZAYDAŞ) depolama sahasına nakledildi. 2025 yılı içerisinde ekipler tarafından toplam 12.147 kilogramı geri dönüştürülebilir olmak üzere toplamda 16.735 kilogram atık denizden uzaklaştırıldı.
AMFİBİ ARAÇLAR VE BARİYERLERLE KAPSAMLI MÜDAHALE
Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan 4 adet deniz süpürgesi, 3 adet amfibi araç ve deniz bariyerleri ile derelerden gelen atıkların denize ulaşması etkin bir şekilde engelleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, uzman ekipleriyle deniz ve kıyı temizliğinde kesintisiz hizmet sunarak, Körfez’in doğal yapısını korumaya ve çevre kalitesini her geçen gün daha da yükseltmeye devam ediyor.
Gündem, 31 Ocak 2026 14:29
Yorumlar (0)
Gölcük’te o çalışmalar yaz ayına yetişecek
Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!
Yurt dışından konut alımı rekor kırdı!
Kocaeli’de kütüphaneler gençlerin tek adresi haline geldi
Nereye baksanız kayırma, torpil var!
Pazarda da kredi kartı dönemi başladı
Büyükakın, Gölcük’te partililerle bir araya geldi
İGSAŞ’a İyi Fikir Ödülü
Erken seçim diyenlerin oranı yüzde 60'ı da geçti
Sefalet ücretlerine karşı ayağa kalktılar!
Okul temposuna Bi Mola
BTP İzmit’te üyelik standı açtı
Başiskele’de Mübadele Anıtı açıldı
Erdoğan CHP'lilere yine demediğini bırakmadı!
Kocaeli trafiğinde kasisler neye göre belirleniyor?
Emeklilerle ilgili o düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu
Kocaeli Büyükşehir’in yeşil alan uzmanlığı Almanya’daki fuarda gözler önüne serildi
Emekliye iki bayramda zamlı ikramiye!
İzmit’te daha düşük maliyete hizmette süreklilik
İşte en genç seçmene sahip parti!
Çayırova’nın genç dev adamları Kocaeli ikincisi olmayı başardı
Açlık sınırı asgari ücreti solladı
İzmit’te o caddeye Kocaelispor logolu trafo binası!
Altın ve gümüşte bir dalgalanma hareketi yine bekliyorum!
Körfezli çocuklar doyasıya eğlendi
MHP'li başkan bir kadını darp etti
Darıca’da Türkiye Boks Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Dış ticarette 92 milyon dolarlık açık
Karamürsel’de Osmanlı mezarları koruma altına alındı
KOSGEB destekleri KOTO’da anlatıldı
Semt polikliniği ne zaman yapılacak?
AKP'lilere küskünleri arayın talimatı
Tüpraş'ta korkutan patlama!
Erdoğan'a o iş insanı dolandırıcılıktan ceza aldı denilmedi mi?
Düşmanca bir dili doğru bulmuyorum
Büyükakın Gebze’de de denize daldı!
Zeytinoğlu işgücü verilerini değerlendirdi
Gebze’de bir aile yok oldu, 3 aydır tek bir rapor yok
İzmit’te muhtarları ziyaret ederek talepleri dinlediler
