Kocaeli Büyükşehir’in yeşil alan uzmanlığı Almanya’daki fuarda gözler önüne serildi
Gündem, 30 Ocak 2026 21:58Almanya’nın Essen şehrinde düzenlenen IPM ESSEN 2026’ya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi damga vurdu. Dünyanın önde gelen ülkeleri ile birlikte dev organizasyonda yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Sekapark A.Ş., yeşil alan yönetimindeki uzmanlığını uluslararası arenada bir kez daha gösterdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kurumsal kimliğini uluslararası alanda en iyi şekilde yansıtmaya devam ediyor. Başta Avrupa olmak üzere birçok kıtada başarılı çalışmalara ve etkinliklere imza atan Kocaeli Büyükşehir, bu kez Almanya’nın Essen şehrinde 27-30 Ocak tarihlerinde düzenlenen dünyanın en prestijli bahçecilik ve süs bitkileri fuarı IPM ESSEN etkinliğinde yerini aldı. Bu yıl 41. kez kapılarını açan dev fuarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Sekapark A.Ş. ortak stant açarak katkı sağladı. Kocaelili firmalardan Kocaeli Süs Bitkileri Birliği ve Başiskele Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kooperatifi de bu önemli etkinliğe Büyükşehir desteği ile katıldı.
BARAÇLI VE BALABAN DA FUARA KATILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve Genel Sekreter Yardımcısı Numan Balaban da Messe Essen GmbH Fuar Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin üçüncü gününde Türkiye’den katılan tüm firmaların stantlarını tek tek ziyaret etti. Baraçlı, ürünler hakkında detaylı bilgi aldı, firma temsilcileri ile sohbet ederek Türkiye’nin fuardaki başarılı temsilinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu ziyaret, yerel yönetimlerin sektöre verdiği desteği somutlaştırdı.
.gif)
BÜYÜKŞEHİR, BU ALANDAKİ UZMANLIĞINI KANITLADI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, yetiştirdiği yerli ve kaliteli süs bitkilerini IPM ESSEN 2026’da tanıtırken, Sekapark A.Ş. ise ürettiği bitkisel ürünleri ve peyzaj çözümlerini ziyaretçilere sundu. Hem Park ve Bahçeler Dairesi hem de Sekapark A.Ş. Kocaeli’nin yeşil alan yönetimindeki uzmanlığını uluslararası arenada bir kez daha kanıtladı.
BAŞKONSOLOS TAYLAN ÖZGÜR AYDIN’DAN ZİYARET
Fuarın en dikkat çeken anlarından biri, Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın’ın Türkiye Pavilyonu’ndaki stantları ziyaret etmesi oldu. Başkonsolos Aydın, başta Kocaeli Büyükşehir olmak üzere Türk firmalarının ürünlerini yakından inceleyerek, sektördeki gelişmeleri ve ihracat fırsatlarını da değerlendirdi. Bu ziyaret, Almanya’daki Türk toplumu ve iş dünyası arasında yeşil sektörün önemini bir kez daha vurguladı.
REKOR KATILIMA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
IPM ESSEN 2026 organizasyonu 45 ülkeden 1.400’den fazla katılımcı firma ve 60.000’den fazla profesyonel ziyaretçiyle rekor katılıma ev sahipliği yaptı. Trend bitkilerden akıllı sulama sistemlerine, bahçe ekipmanlarından inovatif üretim teknolojilerine kadar sektörün tüm değer zincirini kapsayan fuar; Türkiye, Hollanda, İtalya, Fransa, İspanya ve Almanya gibi devlerin milli çadırlarıyla dikkat çekti.
Gündem, 30 Ocak 2026 21:58
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
