Kar altında gerçeği aratmayan tatbikat!
Gündem, 29 Ocak 2026 09:34Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, olası afet ve acil durumlara karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekibi, Kuzuyayla ve Aytepe mevkilerinde “2026 Kış Arama Kurtarma Tatbikatı”nı başarıyla gerçekleştirdi.
HER İKİ TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kış turizminin önemli merkezlerinden Kuzuyayla ve Aytepe’de kış şartlarında arama ve kurtarma eğitimi gerçekleştirdi. Tatbikatta, çığ altında kalan bir kişi senaryo gereği güvenli şekilde kurtarıldı. Tatbikat, itfaiye personelinin karda arama kurtarma ve çığ tehlikesi içeren olaylara müdahale yetkinliğini artırmayı amaçladı.
ÜÇ GÜNLÜK EĞİTİM SÜRECİ
Tatbikat, üç günlük çığ ve kış arama kurtarma eğitim programının ilk bölümü olarak Aytepe Diriliş Kampı’nda başladı. Eğitimlerde personellere harita, navigasyon ve GPS kullanımı, coğrafi ve grid koordinat sistemleri, kamp kurulumu, yürüyüş teknikleri ile sedye taşıma ve transfer yöntemleri hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı.
.gif)
UYGULAMALI EĞİTİMLER VE SAHA TATBİKATLARI
İkinci aşamada ise Kocaeli İtfaiyesi eğitmenleri gözetiminde uygulamalı eğitimler ve saha tatbikatları yapıldı. Programın son bölümünde ise Kuzuyayla mevkiinde kaybolduğu bildirilen bir kişinin konum bilgisi doğrultusunda arama kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Olumsuz hava koşullarına rağmen çığ bölgesine yürüyerek ulaşan ekipler, sondalama çalışmaları sonucunda ulaştığı kazazedeyi sedye yardımıyla güvenli şekilde tahliye ederek sağlık ekiplerine teslim etti.
ZORLU KOŞULLARDA HIZLI VE GÜVENLİ MÜDAHALE
İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, eğitim programı ile zorlu kış şartlarında etkin, hızlı ve güvenli arama kurtarma operasyonları gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Gündem, 29 Ocak 2026 09:34
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
