Kocaeli vekili her yerde! Bu sefer gündemi engelliler
Siyaset, 28 Ocak 2026 15:19DEM Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Engelliler Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit Yürüyüş Yolu’nda engelli vatandaşların yaşadığı erişim sorunlarını yerinde inceledi. İncelemeleri sırasında karşılaştığı görme engelli Nurdoğan Aksel ile görüşen Gergerlioğlu, kentteki mimari hataları ve sosyal yardımlaşma ağındaki kopuklukları gündeme taşıyarak yetkililere çağrıda bulundu.
"BAZI BÖLGELERDE BASTONUMUZLA HİSSEDEMİYORUZ, DİREKLER ENGEL OLUYOR"
33 yaşında geçirdiği bir trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden Nurdoğan Aksel, İzmit’teki fiziksel engelleri tek tek anlattı. Aksel, özellikle yeni yapılan yollardaki standart dışı uygulamalara dikkat çekti. Zümrüt Sokak gibi yeni asfalta kavuşan bölgelerde sarı kılavuz çizgilerin yüksekliğinin yetersiz olduğunu belirten Aksel, "Kılavuz yolun yüksekliği 1,5 santim; bastonumla orayı hissedemiyorum," diyerek teknik hataları vurguladı. Yollara dikilen kontrolsüz boru ve direklerin kazalara davetiye çıkardığını, bastonların veya ayaklarının bu engellere çarptığını ifade etti. Yürüyüş Yolu'ndaki ana parkurda rahat ettiklerini ancak ara sokaklarda ve caddeden inişlerde bariyer eksikliği nedeniyle büyük zorluk yaşadıklarını dile getirdi.
“MADDİ İMKANSIZLIKLAR ZORLUYOR!”
Görüşme sırasında Nurdoğan Aksel, sadece fiziksel engellerle değil, aynı zamanda ağır bir yaşam mücadelesiyle de karşı karşıya olduğunu paylaştı. 2024 yılında eşinin çocuklarını ve ev eşyalarını alarak kendisini terk ettiğini belirten Aksel, malul maaşıyla hayata tutunmaya çalıştığını söyledi. Gergerlioğlu’nun soruları üzerine, şu ana kadar kaymakamlık veya belediyeden bir destek almadığını ifade eden Aksel, "Kız kardeşim arada bir gelip yemek pişiriyor, onun dışında tek başımayım. Kendi başımın çaresine bakmayı öğrendim ama maddi olarak çok zor durumdayım," diyerek yardım çağrısında bulundu.
"EĞİTİM ŞART, HALK GÖRME ENGELLİLERİ TANIMIYOR"
Toplumsal bilinç eksikliğine de değinen Aksel, vatandaşların görme engelli bireylere nasıl yaklaşacağını bilmediğini belirterek; "Kışın gözlük takıyoruz, elimizde beyaz baston var ama insanlar engelli olduğumuzu anlamıyor. Halkın bizi tanıması için okullarda, toplantılarda eğitim verilmeli. Yoldan karşıya geçmek istediğimizde yardımcı olanların oranı %10-15’i geçmiyor. Bilinç eksikliği çok fazla." İfadelerini kullandı. Aksel ayrıca İzmit’teki Görme Engelliler Dayanışma Derneği ve Altı Nokta Körler Derneği gibi yapıların kapanmış olmasının, engellileri sosyal olarak yalnızlaştırdığını belirtti.
“ŞEHİRLER ENGELLİLERİN HER YERE ERİŞEBİLECEĞİ STANDARTLARDA OLMALI!”
Nurdoğan Aksel’in sorunlarını dinleyen Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit Kaymakamlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek engellilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Yürüyüş Yolu'ndan caddeye iniş noktalarındaki rampa eksikliğini de yerinde gösteren Gergerlioğlu, "Engelliler için sadece yol yapmak yetmez, o yolun standarda uygun olması ve bu bireylerin sosyal yaşamda desteklenmesi gerekir," dedi.
Siyaset, 28 Ocak 2026 15:19
Yorumlar (0)
Mis gibi hizmet! Yıka, kurut, ütüle
Rektör Cantürk, Erzurumluları makamında ağırladı
En düşük maaşlı emekliye ya çalış ya maaş al deniyor!
Çayırova’da çocuklar güldü, eğlendi!
İddianame yazacaklar, suç bulamıyorlar
İZMEK bağlama kursiyerleri Alzheimer Yaşam Evi sakinlerine unutulmaz bir gün yaşattı
Dolar yükselir mi?
Çalışınca değil, kopyalayınca oluyor! Yeni mi aklınıza geldi?
Büyükakın, Bekirpaşa’da esnaf turu yaptı
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
TCDD de borç rekoru kırdı!
Restoranlarda o ücret kaldırılıyor
Bir kere göndere çekilen bayrak, bir daha indirilmez
Altın güne yine rekor kırarak başladı
Sigarayla ilgili yeni yasaklar!
Vatandaşlar kart borcunu da ödeyemiyor
YEDEP 2026 başvurularında son 4 gün
Milli Eğitim Bakanı hakkında suç duyurusu
İnşaat sektörü de çöktü!
Konaklama Merkezi’nde hasta ve yakınlarına otel konforunda hizmet!
Erdoğan'ın danışmanı PKK liderine kurucu önder diyen Bahçeli'yi de hedef alır mı?
Mübadele’nin 103. yılı İzmit’te anılacak
Büyükakın, Ordulularla bir araya geldi
Kağıtspor’un altın kızı Fatma Naz dünya devlerini geride bıraktı
İzmit Belediyesi bu Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerine destek olacak
Eczane açmak bile hayal oldu! Yaparsa hangi parti yapar
İzmit Bağçeşme’deki tarihi mescit aslına uygun şekilde yenilendi
Akaryakıtta bir zam daha
PTT’de zarar katlandı, yönetim maaşları arttı
TBMM'de TRT'den yayınlanmasın diye hayır oyu veren MHP'liler değil miydi?
KOTO’nun komitelerinden 299 toplantı, 1.696 karar
Başkan Söğüt’ten ev ziyaretleri
Gölcük’te Ara Tatil Çocuk Şenliği’ne yoğun katılım
Elektriğe zam haberi bakın nereden geldi!
En büyük sorun ekonomi ve adaletsizlik
Kocaeli'ye kar yeniden geliyor!
Başkan Hürriyet’ten ruhsat ve itfaiye uyarısı
CHP muhalefeti AKP'lileri rahatsız etmiyor!
Turhan Çömez’in annesi hayatını kaybetti
