Kocaeli’de tarımsal destek başvuruları başladı
Gündem, 26 Ocak 2026 05:53Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere yönelik “Yem Bitkisi Tohumu”, “Zirai Gübre” ve “Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu” destekleri için talepler alınmaya başlandı. Başvuru merkezlerinde özellikle Kandıra bölgesinde yoğunluk yaşanırken, vatandaşların rahat bir şekilde müracaat edebilmesi için gerekli tüm önlemler alındı.
İŞLEMLER HIZLI VE SORUNSUZ İLERLİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce başvuru noktalarında düzen sağlanırken, çiftçiler numaratör sistemiyle sıra alarak işlemlerini kolaylıkla gerçekleştiriyor. Bekleme süresinde üreticilere çay ikram edilirken, işlemlerin hızlı ve sorunsuz ilerlemesi için personel tam kadro görev yapıyor. Çiftçiler, sağlanan kolaylık ve ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.
.gif)
BAŞVURULAR ÇKS BELGELERİYLE YAPILACAK
Desteklerden faydalanmak isteyen çiftçilerin yem bitkisi tohumu ve zirai gübre projeleri için 2026 yılı ÇKS belgeleriyle başvuruda bulunmaları gerekiyor. İzmit, Kartepe, Başiskele, Derince ve Körfez ilçelerindeki çiftçiler Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na, Kandıra’daki çiftçiler ise Kandıra Belediyesi’nin yeni hizmet binasında bulunan Büyükşehir hizmet birimine 30 Ocak Cuma günü mesai bitimine kadar belgeleriyle müracaat edebilecek.
GEBZE BÖLGESİ MÜRACAAT NOKTASI
Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndaki çiftçiler Büyükşehir Gebze Hizmet Binası’na, Gölcük ilçesindeki üreticiler Gölcük Ziraat Odası’na 26-27 Ocak (bugün ve yarın) tarihlerinde talepte bulanabilecek. “Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi” için ise başvurular sadece Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na 30 Ocak Cuma günü mesai bitimine kadar yapılacak. Bu başvuruda üreticilerden güncel hayvancılık işletme belgesi istenecek.
Gündem, 26 Ocak 2026 05:53
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
