Üzerimize sayısız iftira atılıyor
Siyaset, 22 Ocak 2026 20:40Tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin iktidara geleceği için yok edilmeye çalışıldığını söyledi. İmamoğlu sözde Terörsüz Türkiye süreci için de "Bunu iktidarın keyfine bırakamayız" dedi.
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet'ten İklim Öngel'e konuştu. '19 Mart Operasyonları'nı "CHP'yi ele geçirme projesi" olarak nitelendiren İmamoğlu, 'Terörsüz Türkiye' süreciyle ilgili "Bu kadar önemli bir meseleyi iktidarın keyfine ve kısa vadeli hesaplarına bırakamayız. Bu yüzden iktidarın yanlışlarına rağmen bu işin tam göbeğindeyiz." ifadelerini kullandı.
İmamoğlu'nun röportajından ilgili kısım şöyle:
"CHP'Yİ ELE GEÇİRMEK İSTİYORLAR"
Üzerimize sayısız iftira atılıyor. Yolsuzluk, casusluk… Seçimleri kaybetmekten korkanlar, elinden gelen bütün kötülükleri yapıyorlar. Fakat burada benim ve yol arkadaşlarımın şahsını da aşan bir kasıt, kendini bilmezlik var.
Türkiye’nin kurucu partisi olan CHP, iktidara geleceği için yok edilmek veya ele geçirilmek isteniyor. Bir avuç muhteris, iktidarı kaybetmemek için milletin iradesine, devletin adaletine, ekonomimize ve en önemlisi vicdanlara zarar veriyor.
19 Mart’ın Türkiye siyasi tarihinde nasıl bir kırılıma yol açtığını söyleyeyim: Milletin iktidarının ayak sesleri 19 Mart ile birlikte daha da yükselmiştir. Türkiye’nin bütün demokratlarının nasıl bir hikâye yazacağını, milletin iktidarıyla birlikte Türkiye’nin yürüyüşünün nasıl hızlanacağını bütün dünyanın göreceği yıllara giriyoruz. Bu sefer umut, hayâl kırıklıklarını yenecek ve Türkiye hak ettiğine kavuşacak.
"BU SÜREÇ İKTİDARIN KISA VADELİ HESAPLARINA TERK EDİLEMEZ"
Partim ve ben, ülkenin her büyük meselesi gibi terör sorunu ve Kürt meselesiyle ilgili de bir fikir ve programa sahibiz ve bu fikir ve program çerçevesinde sürecin yanındayız. Bu kadar önemli bir meseleyi iktidarın keyfine ve kısa vadeli hesaplarına bırakamayız. Bu yüzden iktidarın yanlışlarına rağmen bu işin tam göbeğindeyiz.
Bu işleri seçim hesapları için, anayasayı değiştirip aday olabilmek için kullanmak istediklerinin farkındayız. Ancak sizler aracılığıyla vatandaşlarımızı temin etmek isterim, herkes müsterih olsun. Ülkenin selametine, milletin hayrına olmayan hiçbir işi desteklemeyiz. Bizim için çerçeve bellidir: Ülkenin güvenliği, vatandaşlarımızın eşitliği ve özgürlüğü. Bu çerçevenin gerisinde kalan, bu çerçevenin dışına çıkan işlere destek vermedik, vermeyeceğiz.
Siyaset, 22 Ocak 2026 20:40
Yorumlar (0)
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
