Dilovası’nda projeler masaya yatırıldı, sahada ortak inceleme yapıldı
Gündem, 21 Ocak 2026 18:30Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu’nu ziyaret ederek ilçede hayata geçirilmesi planlanan ve yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi.
Dilovası Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen programda, Ramazan Ömeroğlu ile birlikte proje alanları tek tek gezilerek kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.
Ziyaret öncesinde gerçekleştirilen toplantıda Dilovası’nda planlanan yatırımlar, devam eden projeler ve yeni dönem hedefleri istişare edildi. Toplantının ardından sahaya inen heyet, projeleri hep birlikte yerinde inceleyerek teknik ekiplerden detaylı bilgiler aldı.
KENT MEYDANI VE SOSYAL TESİSLER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
Heyet, yapımı devam eden Kent Meydanı Projesi’ni yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projenin tamamlanmasıyla ilçenin sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkı sunacağını belirten Başkan Ramazan Ömeroğlu,
“Kent Meydanı Projemiz tamamlandığında Dilovası’na değer katacak, sosyal ve kültürel hayatı güçlendirecek önemli bir merkez olacak. Bu projeyi titizlikle takip ediyoruz” dedi. Program kapsamında Ova Cafe Restaurant ve Sosyal Tesis alanında da incelemeler yapılarak, ilçede sosyal alanların artırılmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.
YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI İLE DAHA ETKİN HİZMET
Ziyaretin bir diğer durağı ise yapımı süren Yeni Belediye Hizmet Binası oldu. Projenin tamamlanmasıyla belediye hizmetlerinin tek çatı altında toplanacağını ifade eden Başkan Ömeroğlu,“Hemşehrilerimize daha hızlı, daha etkin ve daha kaliteli hizmet sunacağız” diye konuştu.
TAVŞANCIL SAHİLİ VE TARİHİ DOKUYA ÖZEL HASSASİYET
Tavşancıl Sahili’nde yapılan incelemelerde yaz sezonu hazırlıkları, sosyal donatı alanları, sosyal tesis ve cami projeleri ele alındı. Denize sıfır konumda planlanan Tavşancıl Sahil Restaurant ve Körfez manzaralı Asude Cafe Sosyal Tesislerinin ilçeye önemli bir değer katacağı vurgulandı. Ayrıca Tavşancıl Sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile tarihi hamam ve tarihi evlerin restorasyon projeleri de yerinde incelendi. Başkan Ömeroğlu, “Tarihi dokumuzu koruyarak Tavşancıl’ımıza değer katacak projeleri büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz” dedi.
.jpeg)
DİLİSKELESİ SAHİL PROJESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Seçim beyannamesinde yer alan Diliskelesi Sahil Projesi için çok kısa süre içerisinde çalışmalara başlanacağı belirtildi. Proje kapsamında ilçenin sahil hattında modern, güvenli ve estetik bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor. Ailelerin keyifle vakit geçirebileceği sosyal donatı alanları, yürüyüş yolları ve dinlenme alanlarıyla Diliskelesi’nin çehresinin değişmesi amaçlanıyor. Başkan Ramazan Ömeroğlu, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Diliskelesi Sahil Projemiz, ilçemizin denizle olan bağını güçlendirecek ve sosyal yaşamına yeni bir soluk kazandıracak önemli bir yatırımdır. Bu projeyi kararlılıkla hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.
EĞİTİM VE SOSYAL YAŞAMA YÖNELİK PROJELER DE İNCELENDİ
Program kapsamında, seçim beyannamesinde yer alan Eski Tavşancıl Hizmet Binası alanında yapılması planlanan Dilovası Meslek Yüksekokulu Projesi için de incelemelerde bulunuldu. Projenin hayata geçmesiyle birlikte ilçede yükseköğretim imkanlarının artması ve gençlerin eğitimine önemli katkı sağlanması hedefleniyor.
Ayrıca Tavşancıl Düğün Salonu, Çerkeşli Köyü Düğün Salonu ve Demirciler Köyü Düğün Salonu projeleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Merkezlerinin ilçeye kazandırılması planlanan alanlar da heyet tarafından yerinde değerlendirildi.
“DİLOVASI’NI DAHA YAŞANABİLİR BİR İLÇE HALİNE GETİRİYORUZ”
Ziyaretin sonunda açıklamalarda bulunan Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, projelere verilen desteklerden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Projelerimize verdikleri güçlü desteklerden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Sayın Tahir Büyükakın ve ekibine teşekkür ediyorum. Dilovası’nın sosyal, kültürel ve estetik dokusunu güçlendirecek projelerimizi kararlılıkla hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.
GENİŞ KATILIMLI İNCELEME PROGRAMI
Gerçekleştirilen proje inceleme programına; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı Numan Balaban, ilgili daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ve teknik ekipler katıldı. Heyet, program boyunca projeleri hep birlikte yerinde inceleyerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Kurumlar arası iş birliği ve ortak akıl anlayışıyla yürütülen çalışmaların, Dilovası’nın geleceğine güçlü katkılar sunacağı vurgulandı.
Gündem, 21 Ocak 2026 18:30
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
