Körfez’de voleybola ilgi arttı
Spor, 16 Ocak 2026 06:46Topa yere değmeden file üzerinden karşı tarafa vurarak atma ilkesinden hareketle 1895 yılında Amerikalı William G. Morgan tarafından icat edilen voleybol günümüzde en eğlenceli ve sevilen salon sporları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ülkemizde de son yıllarda özellikle milli takımlar ve takımlar bazında elde edilen uluslararası başarılar ile ilgi toplayan voleybol sporu ülkemizin her yerinde oyuncu ve seyirci buluyor.
VOLEYBOL HER YERDE OYNANABİLİYOR
Hem sporcuya hem de izleyiciye heyecan veren, dinamik bir takım oyunu olan voleybol, gücün yanı sıra strateji, iletişim ve uyum da gerektiriyor. Topun file üzerinde kalış süresi çok kısa olduğundan, oyuncuların hem çeviklikleri hem de odaklanmaları çok önemlidir. Voleybolda başarı tamamen takım uyumuyla olur. Voleybol yalnızca profesyonel sahalarda değil, sahillerde, park alanlarında, okul salon ve bahçelerinde de oynanabilen sosyal bir spordur.
FİLENİN SULTANLARI’NIN BAŞARILARI İLGİYİ ARTIRDI
Ülkemizde de voleybol son yıllarda büyük bir çıkış yakalayarak ilgi odağı haline gelmiştir. Kadın ve erkek milli takımlarının uluslararası başarılara imza atması, gençler arasında bu spora ilgiyi daha da artırmıştır. Özellikle "Filenin Sultanları" adıyla ün yapan kadın milli takımımız, dünya sıralamalarında elde ettiği derecelerle voleybolun ülkemizde daha da popüler olmasını sağlamıştır.
.gif)
KÖRFEZ İLÇEDE DE SPORDA ÖNEMLİ GELİŞMELER OLUYOR
İlimizde de yıllar önce başlayan kulüpleşmeler sayesinde voleybol sporuna küçük çocukların ve gençlerin ilgisi her geçen gün artmakta. İlimizde birçok spor kulübü voleybol branşında takımlaşma ve sporcu yetiştirmek için ileri düzeyde yatırımlar yapar hale geldiler. Bunlardan birisi özellikle sporda alt yapıya önem veren Körfez Belediyesi oldu. Sporcu yetiştirmek ve gençlerin sağlıklı ortam ve şartlarda spor yapmaları için Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü bünyesinde voleybol dalı daha aktif hale getirildi. İlçe gençlerine spor yatırımları ve kurslarıyla 16 dalda spor yapma imkanı sunan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt gençlerle bulunduğu her ortamda sporu ve gençlerin yetişmesini önemsediğini ifade ederek Körfez ilçenin sporcu şehri olması için ayrı bir gayret ve çalışma yaptığını söylüyor. Son olarak 2025 yılının son aylarında Körfez ilçeye profesyonel ve amatör spor faaliyetlerinde önemli hizmet verecek spor salonunun temeli atılmıştı. İnşası devam eden spor salonu sayesinde Körfez ilçemiz sportif anlamda da büyük bir adımı daha atmış olacak. Diğer taraftan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü bünyesinde aktif 5 bin sporcu ile her geçen gün sayıyı çoğaltan Körfez’in önceliği alt yapılar ve yeni sporcular kazanmak kazandırmak oluyor. Gençlerin tercih ettiği en aktif ve popüler sporlar arasında voleybol üst sıralarda yer alıyor.
KÖRFEZ’İN VOLEYBOL TAKIMLARI SÜREKLİ ÇALIŞIYOR
Son dönemde artan ilgi ile Körfez Gençlerbirliği SK kız voleybolunda midi, mini, gelişim ligi, yıldızlar ve genç takım olmak üzere bir çok yaş grubunda takımlar kurarak çalışmalarına hız verdi. Yağmur Ayvaz ve Aleyna Suelnur Dilekmen’in teknik idaresinde Körfez Emlak Konut AİHL Spor Salonu’nda haftanın üç günü antrenman bir günü de hazırlık maçı yapan voleybol takımları maçlara hazırlanıyorlar. Çalışmalarla ilgili olarak yapılan açıklamada; “Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü voleybol branşı olarak bu sezon dört yaş kategorisinde maçlara çıkacağız. Küçük yaş gruplarımızda sporcularımızın öncelikle tecrübe kazanması için liglere katılım sağladık. Spor okullarında yetenekli sporcular ile güzel maçlar yapıyoruz. Yeni yetenekler keşfediyoruz. Çok yetenekli çocuklarımız gençlerimiz var. Bizden yetişip başka takımlara yolladığımız sporcu öğrencilerimiz var. Sporcu sayımız her geçen gün artıyor. Bu ayın 19’unda yıldızlar yaş grubunda takımımızla ilk maçımıza çıkacağız” denildi.
Spor, 16 Ocak 2026 06:46
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
