KOVİAD’dan önemli seminer
İş Dünyası, 13 Ocak 2026 12:41Kocaeli Vizyoner İş İnsanları Derneği (KOVİAD), dijital çağın beraberinde getirdiği tehditlere karşı toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla “Sanal Dünya ve Güvenli Yarınlar” başlıklı seminer programını yoğun katılımla gerçekleştirdi.
Programın açılış konuşmasını yapan KOVİAD Başkanı Harun Reşit Kocagöz, teknolojinin sunduğu imkânların doğru kullanılmadığında ciddi risklere dönüştüğüne dikkat çekerek, özellikle gençlerin sanal dolandırıcılık, finansal güvenlik açıkları ve dijital bağımlılıklar karşısında korunmasının artık bir toplum görevi haline geldiğini ifade etti. Kocagöz, ailelerin ve kurumların bu süreçte daha bilinçli ve daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.
Seminerin konuşmacılarından Dr. Nihat Arabacı, internet ortamında giderek artan sanal dolandırıcılık yöntemleri, kimlik hırsızlığı ve finansal güvenlik açıkları hakkında katılımcılara kapsamlı bilgiler aktararak, bireylerin kendilerini ve ailelerini nasıl koruyabileceklerine dair önemli uyarılarda bulundu.
.gif)
Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Ömer Karataş ise dijital bağımlılığın özellikle çocuklar ve gençler üzerindeki psikolojik ve sosyal etkilerine dikkat çekti. Karataş, kontrolsüz ekran kullanımının aile ilişkilerini zayıflattığını, akademik başarıyı düşürdüğünü ve sosyal hayattan kopuşa yol açtığını belirterek, bu konuda erken müdahalenin hayati öneme sahip olduğunu söyledi.
Yoğun ilgiyle takip edilen seminerde, katılımcılar konuşmacılara sorular yönelterek dijital dünyada karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi aldı. Program, interaktif bir ortamda bilgi paylaşımı ve farkındalık oluşturulması açısından önemli bir platform oluşturdu.
Program sonunda yapılan değerlendirmede, Kocaeli Vizyoner İş İnsanları Derneği olarak, toplumun her kesimiyle iş birliği içinde, dijital dünyanın getirdiği tehditlere karşı bilinçlendirme çalışmalarının önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi
İş Dünyası, 13 Ocak 2026 12:41
Yorumlar (0)
Derince’de bayram sevinci
Milletvekillerine ödenecek toplam ücret belli oldu
Emekli maaşı ne kadar olacak?
Başkan Çiftçi’den 29 Ekim mesajı: Var gücümüzle çalışacağız
Başkan Ömeroğlu parti teşkilatına seslendi
Karamürsel’in yeni çocuk köyü yükseliyor
İzmit’te Cumhuriyet coşkusu yüzme yarışması ile taçlandı
Yiyin efendiler, yiyin; patlayıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin!
Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Kaygusuz’dan Cumhuriyet mesajı
Gerçek demokratlık milletin dediğine saygı duymaktır
Çayırova Bahriye Üçok Caddesi’nde elektrik hatları yer altına alındı
Bu belediyeye polisler baskın yapmayacak mı?
Faiz oranıyla dünya ikincisiyiz
Motokuryelerin trafiğe çıkmaları yine yasaklandı
İzmit’te 41 vatandaştan Cumhuriyet’e zeybekli selam
Mehmet Avcı: Cumhuriyetimize, bayrağımıza ve anayasamıza sahip çıkmalıyız
Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor!
Başkan Büyükakın’dan 29 Ekim mesajı: Atatürk'ü saygıyla, minnetle anıyorum
CHP’lilerden KOTO’ya hayırlı olsun ziyareti
Başkan Sezer: Cumhuriyet'in 103. yılı kutlu olsun
Binlerce kişinin borcu silinecek
Dilovası’nda MHP’liler sık sık gençlerle bir araya gelecek
Başkan Gökçe’den Cumhuriyet mesajı: Gelecek nesillere taşıyacağız
İzmit’te Kent Lokantaları ve Halk Et noktaları 1 gün süreyle kapalı
Akça Koca’ya saygısızlık!
Saray'dan emeklilerle ilgili yeni açıklama
Akçaova Grup Yolu da yenileniyor
Başkan Söğüt’ten Cumhuriyet mesajı
Bahçem Çayırova, özel bir programa daha ev sahipliği yaptı
İzmit Sanat Galerisi’ndeki Cumhuriyet sergisi sizi bekliyor
İhtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek desteğine devam
Başkan Ömeroğlu: Cumhuriyet en kıymetli mirasımızdır
Foncu AKP'liler birbirlerini tehdit etmeye başladı!
Sucuklardan domuz eti çıktı
