Gebze’deki Atatürk heykeli ile ilgili İYİ Parti’den de açıklama geldi
Siyaset, 09 Ocak 2026 09:44Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli’ne ilişkin yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin’den de açıklama geldi.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin şöyle konuştu:
Gebze Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli, kentimizin sembol değeridir. Çoban Mustafa Paşa Camii gibi, kent hafızamızın en kıymetli duraklarından biridir. Sembolleşmiş yapı ve alanlarımızın muhafazası ve kıymetlendirilmesi ise gelecek kuşaklara yapabileceğimiz tarihsel ve kültürel aktarımlarımızın en kestirme ve en kıymetli yoludur. Kaldı ki yurt sathındaki Atatürk heykelleri; bir lider kültü ya da sanat objesinden öte, Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk milleti kavramını ve Türk demokrasisini temsil eden bir kimlik ve bilinç değeridir.
Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli’nin, kamuoyu yeterli bir şekilde bilgilendirilmeden ve çeyrek yüzyıllık tek tipçi uygulamaların oluşturduğu derin hassasiyetler gözetilmeden yerinden sökülmesi; bu gelişmeye muttali olan, içlerinde İlçe Başkanımız Sn. Birol Elüstü ve yöneticilerimizin, yine CHP İlçe Başkanı Sn. Gökhan Orhan ve yöneticilerinin de bulunduğu duyarlı bir grup hemşehrimizin anında meydanda toplanarak tepki göstermesiyle engellenmiştir.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanımız Av. M. Kamil Şirin, Gebze İlçe Başkanımız Sn. Birol Elüstü, Teşkilat Başkanımız Sn. Cihan Bahadır Yaşar, İl Başkan Başdanışmanımız Sn. Halit Özer, Gebze Belediye Meclis Üyemiz Sn. Yunus Umut Aydoğdu ve Gebze Teşkilatımız ile birlikte bu haklı tepkinin merkezinde olduk.
Sonrasında Gebze Belediye Başkanı Sn. Zinnur Büyükgöz’ün, samimi olduğunu düşündüğümüz bilgilendirmeleriyle; yeni projede birlik ve beraberlik sembollerimizden olan anıtın, yeni projede de aynı biçimde muhafaza edildiğine ve projenin 240 gün içerisinde tamamlanacağına ilişkin ifadelerine vakıf olduk.
.gif)
Belediye Başkanımızın bu aşamada da olsa kent dinamiklerini gözetmek suretiyle; kentimiz milletvekili Sn. Nail Çiler, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanımız Sn. Av. M. Kamil Şirin, CHP Kocaeli İl Başkanı Sn. Erdem Arcan, İYİ Parti Gebze İlçe Başkanımız Sn. Birol Elüstü ve CHP Gebze İlçe Başkanı Sn. Gökhan Orhan ile istişare etmeleri ve beraberce meydana gelerek bekleyen vatandaşlarımızı bilgilendirmelerini, demokrasi kültürü ve siyasi ahlak açısından son derece kıymetli bulmaktayız.
Gebze’de dün akşam pek çok şey yitirilebilirdi; ancak empati, samimiyet ve millî değerlerimizin muhafazasına dair üstün sorumluluk bilincimiz ve dahası farklı hassasiyetlerimize rağmen bir millet oluşumuz, atide karşılaşabileceğimiz her sıkıntıyı aşabileceğimize dair ciddi bir güven oluşturmuştur.
İYİ Parti olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği istikametteyiz. Varlıkta eşitlenmiş,yönetimde söz sahibi, daha hür bir toplum; daha fazla üreten ve varlıklı bir halk ve daha adil bir hukuk düzeni adına,hemşehrilerimizin ve milletimizin sesi olmaya ve siyasette MAKUL’ü temsile devam edeceğiz.
Siyaset, 09 Ocak 2026 09:44
Yorumlar (0)
Ette fiyat artışının önüne bu yüzden geçilemiyor!
Akşener’in eski gözdesi Kürşad Zorlu kırk yıllık AKP’li gibi davrandı!
Büyükşehir’den bayrak hassasiyeti
Sürücüler dikkat! Hereke viyadüğünde çalışma var
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
İzmit Belediyesi Kültür Yayınları Türkiye’yi uluslararası platformda temsil etti
Trump'tan Erdoğan'a Gazze daveti
Adam öldürme suçundan aranan zanlı yakalandı
İmamoğlu'ndan mektup
Jandarmadan elektronik sigara baskını
Ambulansların lastiği yoktu diyen bakanla dalga geçti!
Bazı memurlara giyecek yardımı nakit olarak ödenecek
Anne Şehir Kadın Korosu’ndan muhteşem konser
DEM'liler PKK'nın baş canisini ziyaret etmeden duramıyor!
İYİ Partililer gazeteci İsmet Çiğit’i mezarı başında andı
Kocaeli’de çiftçilere 3 büyük tarımsal destek daha
Kuryeler 3 gün kontak kapatacak
10 milyon kişi Antikkapı’da yemeklerin tadına baktı!
Temizlenmedik yer bırakmıyorlar
Çayırova çocuk kulüplerinde karne coşkusu
Bütçe açığını kapatmak için trafikte ceza yağdırdılar!
Türkiye'de hiçbir zaman bu kadar yoğun bir sermaye kaybı yaşanmadı
Şehir hastaneleri milyarları yuttu, yutmaya da devam!
Emekliler ölmedikleri için maaşları düşükmüş!
Borcu olan esnafa kredi verilmemesine tepki
Hürriyet: 16 Ocak çok özel bir gündür
Kandıra’da özel öğrencilere karne sürprizi!
Buna ahlaksızca bir iftira denir!
Kartepe Teleferik’e ulaşımda 4 yeni hat
Derince Senin Yuvan’da karne heyecanı
Körfez’de voleybola ilgi arttı
Kocaeli’de Akademi Liseler, öğrencileri yazılı sınavlara da hazırlıyor
Kocaeli Öncü Spor’dan bir proje daha
Başkan Çiftçi görme engellilerle bir araya geldi
Kocaeli Emek Gençliği’nden Bakan Tekin’e karne! Sınıfta kaldı
Kocaeli Valiliği’nden buzlanma ve don uyarısı!
Bülent Sarı’dan 16 Ocak mesajı
Metro inşaatı nedeniyle Yahyakaptan’daki o cadde trafiğe kapatılacak
Karne heyecanlarına ortak olan Başkan Sezer öğrencileri tiyatro şenliğine davet etti
