Sedaş’tan şiddetli rüzgar ve fırtına mesaisi
Gündem, 09 Ocak 2026 02:50SEDAŞ, şiddetli lodos ve fırtınanın etkili olduğu bölgelerde enerji sürekliliğini sağlamak için ekiplerini sahada 7/24 görevlendirdi.
Meteorolojinin uyarılarının ardından Marmara Bölgesi genelinde etkili olan şiddetli lodos ve fırtına, enerji nakil hatlarında hasarlara yol açtı. Dün başlayan olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı bölgelerde yer yer elektrik kesintileri yaşanırken, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri fırtınanın ilk anlarından itibaren sahada görev aldı.
Bölge genelinde yaşanan şiddetli rüzgâr ve yağış nedeniyle il ve ilçe merkezlerinin yanı sıra kırsal kesimlerde de olası arızalara anında müdahale edebilmek için saha organizasyonu güçlendirildi. Olumsuz hava koşullarının neden olduğu ağaç devrilmeleri, iletken kopmaları ve şebekelerde oluşan hasarlara sahada eş zamanlı müdahale edilirken, SEDAŞ bölge yöneticileri de yürütülen çalışmaları yerinde takip etti. Saha operasyonlarında teknolojik ekipmanlar ve geniş araç filosu etkin biçimde kullanıldı. Ormanlık ve zorlu erişim alanlarında, arıza tespit ve onarım çalışmaları yapılırken, hava şartlarının uygun olduğu noktalarda drone destekli tarama uygulamalarından da yararlanıldı.
.gif)
Kesintilerden etkilenen bölgelerde, enerjinin güvenli şekilde yeniden verilebilmesi amacıyla onarım çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Hava koşullarının elverdiği ölçüde yürütülen çalışmalar sonucunda enerji, bölge bazlı ve kademeli olarak yeniden sağlanmaya devam ediyor.
Öte yandan, olumsuz hava koşulları nedeniyle normal zamanlara kıyasla çağrı merkezine gelen başvuru sayısının yüzde üç yüz otuz beş oranında artış göstermesi üzerine başvurulara hızlı ve etkin yanıt verebilmek amacıyla takviye ekipler görevlendirildi. 2 milyonu aşkın müşterinin 7/24 erişim sağladığı SEDAŞ 186 Çağrı Merkezi, 0 530 919 19 19 numaralı WhatsApp hattı, SEDAŞ Mobil Uygulaması, Web-Chat ve Web Online İşlemler kanallarında, hava muhalefeti kaynaklı yoğun ve olağanüstü bir başvuru trafiği yaşandığı belirtildi.
Gündem, 09 Ocak 2026 02:50
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
