AKP'de seçmenden tokat yeme korkusu!
Siyaset, 05 Ocak 2026 05:46AKP içerisinde şimdiden panik havası olmaya başlandı. Yerel seçimdeki mağlubiyetin ardından yüzde 49’dan yüzde 25’lere doğru düşen oy oranı AKP’lileri paniğe sürükledi. Bunun dışında Bilal Erdoğan’ın son çıkışları da parti içerisinde endişeye neden oldu.
Geçtiğimiz yerel seçimde 22 yıllık AKP iktidarı sona ermişti. İlk kez AKP, ikinci sırada konumlanmıştı. Ekonomi başta olmak üzere yaşana büyük sıkıntılar ise AKP’deki düşüşü sürdürdü.
Partinin oy oranının yüzde 25 ila 30 bandında olmasını ise AKP’liler, “Açılım sürecinden nasıl çıkılacağına ve ekonominin toparlayıp, toparlayamayacağına bağlı olarak sonuç değişebilir. Açılımın olumlu sonuçlanması üzerine yeni aktörlerle yeni bir hikaye yazılabilirse belki toplanabilir” yorumlarını yapıyor.
'DİPTEN GELEN DALGADAN KİMSENİN HABERİ YOK'
Nefes yazarı Nuray Babacan, Ankara kulislerinde konuşulan AKP’lilerin analizlerini köşe yazısında aktardı. Buzdağı gibi yavaş yavaş bir erimenin olduğunun altını çizen bazı AKP’liler, “Unutmayın, yüzde 49’dan yüzde 25’lere düşmek önemli bir durum. Aniden değil, buzdağı gibi yavaş yavaş bir erimeden söz ediyoruz. Dipten gelen dalgadan kimsenin haberi yok. Bugünden onu okumakta mümkün değil, yerel seçimlerde beklenmedik yerlerde beklenmedik farklar yedik. Seçmen yine böyle bir tavır sergilerse hiçbir şeyin faydası olmaz…” şeklinde değerlendiriyor.
'BİLAL ERDOĞAN'IN ŞİMDİDEN KONUŞULMASI ZARAR VERİR'
2025 yılının son aylarında ortaya çıkan Bilal Erdoğan senaryoları ise AKP’lilerin en büyük korkusu oldu. İleride partinin başına Bilal Erdoğan’ın geçeceğine ilişkin algının erken yaratılması, bugünkü seçmen reflekslerini olumsuz etkileyebileceğini söyleyen AKP’liler, partiye zarar vereceğini söylüyor.
AKP’lilerin Bilal Erdoğan rahatsızlığında söylenenler ise şu şekilde:
“Bu olasılıkları şimdiden konuşarak seçmenin kafasını karıştırmamak lazım. Çünkü Tayyip Erdoğan ile Bilal Erdoğan’ın yaratacağı etki aynı değil. Sanki bugünden yarına değişiklik olacakmış gibi bir algı, merkezdeki seçmeni bizden uzaklaştırır. Birçok seçmen, siyasette aile ilişkilerine tepkili. Bu duygu zararımıza olur.
Geçmişte de liderlerin çocuklarıyla ilgili öyle tartışmalar yaşanmıştı. Tüm liderler kendilerinden sonrası için çocuklarını düşünür. Ancak, bunun pek de başarılı sonuçlar vermediği geçmişte görüldü. Bizim için bugünün konusu değil. Şimdiden konuşmak sakıncalı.
Erdoğan’ın aday olmasına bir engel yok. Erken seçim için 30 vekile ihtiyacımız var. DEM’liler oy verecektir. Ayrıca bağımsız milletvekilleri var. Erdoğan aday olacaktır.”
Siyaset, 05 Ocak 2026 05:46
Yorumlar (0)
Bayrağımıza saldırmışlardı, 35 kişi tutuklandı
DEM'li Bakırhan'dan Bahçeli'ye: Sana mı soracağız kimin kimi temsil ettiğini?
Kardelen Hareketi Huzur adıyla partileşti
İzmit’te AVM’nin otoparkında bıçakla adam öldürüldü
Vanlılarla buluşan MHP Dilovası İlçe Başkanı Turhan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Otomobil sahipliğinde sondan birinciyiz!
Sıfırdan AVM inşa etme dönemi kapandı!
İzmit Çınar Çocuk Evleri’nde memnuniyet büyüyor
Özgür Özel emekliler için Bahçeli'ye seslendi
Kütüphanem Kocaeli’de yarıyıl tatiline özel etkinlikler
Sapanca Gölü’nde su samurları böyle görüntülendi
Kocaeli Alperen Ocakları’ndan Kızılay’a ziyaret
İzmit’te vatandaşının kalbine dokunan çalışmalar
Körfezli karateciler Sakarya’daki turnuvada madalyaları topladı!
Hayat Holding Genel Sekreteri Aksoy’a Afrika ticaretinde önemli görev
Körfez Muşlular Derneği'nde sazlı sözlü gece
Soğuk havada kimseyi yalnız bırakmadılar!
Derince’de futbol turnuvası heyecanı
Gölcük’te bu yol ne zaman açılacak?
Emeklilerle ilgili önergeye MHP'den destek yok!
Başiskele Koridor Projesi’nde köprüler birer birer yükseliyor
KOTO üyelerine bir ayrıcalık daha! İndirimli ağız ve diş sağlığı hizmeti
Hem ülkeyi batırdılar hem de vatandaşı!
Altın yükselişe geçti
Emekli maaşına ara zam gelecek mi?
Kürşad Zorlu Alev Alatlı Kütüphanesi’ne gitti ve Büyükakın’ı tebrik etti
Artık kötülüğün bir hükmü kalmadı
Vali Aktaş, Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şubesi yöneticilerini ağırladı
Tekstil sektöründe 400 bin kişi işini kaybetti
İzmit’te kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmaları
Çayırova’da kar mesaisi
Kızıl geyikler karla kaplı dağda bir kez daha görüntülendi
Özel Öğretim Kursları yöneticileri KOTO’da toplandı
İzmit Belediyesi servisleri kaldırmıştı, Büyükşehir devreye girdi
Kocaeli’de akran zorbalığı masaya yatırılacak
Kocaeli Bilnet Okulları bursluluk sınavlarına büyük ilgi
Emekli promosyonları 60 bin TL sınırına dayandı!
Gebze’deki Lokomotif Çocuk Köyü’nde sona yaklaşıldı
Tren istasyonları açılmadı, seferler yetersiz
