Körfez’de Ozanlar Gecesi coşkusu!
Gündem, 04 Ocak 2026 04:09Kocaeli’nin kültür ve sanat hayatına yön veren en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri konumunda bulunan, yaptığı nitelikli edebi ve sanatsal çalışmalarla her kesimin takdirini kazanan Kocaeli Ozanlar, Şairler ve Edebiyatçılar Derneği (KOŞEDER), geleneksel hale getirdiği Ozanlar Gecesi programlarından birini daha yoğun katılımla gerçekleştirdi.
Her ay düzenli olarak organize edilen ve artık Körfez’in kültür sanat takviminde önemli bir yer edinen Ozanlar Gecesi, bu ay da Körfez Belediyesi’nin katkılarıyla, Körfez Esentepe Mahallesi Aşık Mevlit İhsani Kıl Çadırı’nda sanatseverlerle buluştu. Programa gösterilen yoğun ilgi, halkın Türk kültürüne ve aşıklık geleneğine olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.
HALK OZANLARI SAHNEDE, KATILIMCILAR COŞKUDA
Gecede, Türk halk edebiyatının ve aşıklık geleneğinin güçlü temsilcileri sahne aldı. Programa; Ozan Dadal Göksu, Aşık Marsavi, Muhlis Palabıyık, Aşık Beyzade Arslan ve Aşık İshak Metin katılarak sazları ve sözleriyle dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Ozanların birbirinden güzel türkülerle sahne aldığı program, zaman zaman duygusal anlara sahne olurken, zaman zaman da coşkulu alkışlarla adeta bir şölen havasına büründü. Halk ozanlarının gerçekleştirdiği karşılıklı atışmalar, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Özellikle Aşık Dadal Göksu ile Aşık Marsavi’nin sergilediği yüksek performans ve güçlü sahne uyumu, geceye damgasını vurdu.
ŞİİRLE TAÇLANAN KÜLTÜR GECESİ
Sazın ve sözün buluştuğu gecede yalnızca türküler değil, şiirler de geceye ayrı bir anlam kattı. KOŞEDER Dernek Başkanı Osman Nuri Koçak, Ayşegül Bahçeci ve Cengiz Çalışkan, okudukları şiirlerle katılımcılardan büyük alkış aldı. Şiirlerde; vatan sevgisi, insanlık, sevda, hasret ve toplumsal duyarlılık temaları ön plana çıktı.
.gif)
KOÇAK: “AMACIMIZ TÜRK KÜLTÜRÜNÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK”
Program sonunda konuşan KOŞEDER Dernek Başkanı Osman Nuri Koçak, geceye katılan ve destek veren herkese teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Bizim en büyük amacımız, Türk kültürünü yaşatmak ve onu gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmaktır. Aşıklık geleneği, bu milletin sevdasını, acısını, derdini, hasletini yüzyıllardır sazla ve sözle anlatmıştır. Körfez Belediyemizin değerli katkılarıyla her ay bu programları düzenleyerek bu köklü geleneği yaşatmaya devam ediyoruz. Halk ozanlarımız sayesinde kültürümüz yarınlara taşınacaktır.” Koçak, kültür ve sanata verdikleri destekten dolayı Körfez Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür etti.
PROTOKOL VE SANAT CAMİASI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Düzenlenen programa; federasyon başkanları, dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, şairler, ozanlar, sanatçılar, mahalle muhtarları, iş insanları, doktorlar ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı. Katılımcılar, böylesine anlamlı ve kültürel bir etkinliğin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, KOŞEDER yönetimini ve emeği geçen herkesi tebrik etti.
KÜLTÜR VE SANAT YAŞATILMAYA DEVAM EDECEK
Gecenin sonunda, sazın teli susarken gönüllerde iz bırakan türküler ve şiirler uzun süre alkışlandı. KOŞEDER’in düzenlediği Ozanlar Gecesi’nin, önümüzdeki aylarda da artan ilgiyle devam edeceği belirtildi. Körfez’de bir kez daha kültür, sanat ve edebiyatın birleştirici gücü hissedilirken; aşıklık geleneği, sazın ve sözün rehberliğinde geleceğe taşınmaya devam etti.
Gündem, 04 Ocak 2026 04:09
Yorumlar (0)
Kellesi kopmuş çok padişah gördük!
İzmit’te 1 dönümlük alana sebze serası kuruluyor
Büyükakın, Mısır’da Gazzelilerle bir araya gelecek
Gölcüklüler beton park istemiyor!
Doğalgaz faturaları cep yakacak!
Kızılay İzmit Şubesi kapatıldı, başkan kayıp
Kocaeli’de kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni gelişme!
GTO Başkanı Aslantaş iş dünyasına yeni fırsatlar oluşturacak o toplantıda yerini aldı
Şehir Tiyatroları oyuncuları Başiskele ve İzmit’te de sahne alacak
İzmit’in Aşevi’nde günde 10 bin kişilik yemek üretilmeye başlandı
Seka Park’ta estetik açıklama
Çayırova Devlet Hastanesi’nin zeminine deprem izolatörleri yerleştirildi
İzmit Belediyesi Doğu Kışla’da da iftar sofrası kurdu
Kocaeli’deki Ticaret Odaları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Komiteleri toplandı
Derince’nin mahallelerinde iftar sonrası şenlik var!
Yazar ve kültür insanı Hayati İnanç Körfezlilere seslendi
İmamoğlu'ndan duruşmada sert sözler!
Gölcük Kavaklı Mahallesi’nde dev iftar!
Büyükakın başarılı sporcularla iftarda bir araya geldi
Akaryakıta gelen peş peşe zamlar iğneden ipliğe her şeyi etkileyek
Bahçeli, 17/25'e de asrın yolsuzluğu demişti!
Başkan Hürriyet’ten anlamlı imza
Sanayi üretim endeksinin düşündürdükleri! Zeytinoğlu yorumladı
AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar öğrencilerle sahurda menemen yaptı
ATM'lerdeki tehlike!
Erdoğan'dan sonra kim AKP Genel Başkanı olacak?
Usta bestekar Amir Ateş’ten Başiskele’de unutulmaz bir gece
Siyasi propaganda uğruna milyarlarca lira zarar
Lüftü Türkkan'a fezleke!
Kartepe’de o yol toz toprak içinde
MHP’liler Dilovası’nda iki mahallede daha ihtiyaç sahibi ailelere el uzattı
Dilovası İlçe Müftüsü İbrahim Köç, aşırı lüks tutkusu ile gündemde
Emekli ve esnaf Ramazan'da feryat etti
Saadet lideri Arıkan iktidarı ABD ve İsrail konusunda uyardı!
Bunların yaptığını Hitler yapmadı
Başkan Söğüt, haftaya İGSAŞ Ortaokulu’nu ziyaret ederek başladı
Çayırova’daki Mekke Film Platosu’na ziyaretçi akını
Başkan Büyükakın, eşi ile birlikte kadınlarla yakından ilgilendi
Şikayetçi yoksa Tanju Özcan neden tutuklandı?
