Altının pabucu dama mı atılıyor?
Ekonomi, 01 Ocak 2026 14:51Altın yatırımcıları ekonomistlerin açıklamalarını takip etmeye devam ediyor. İslam Memiş canlı yayında altınla ilgili öyle bir bilgi verdi ki...
2025 yılının en çok kazandıran 2 yatırım aracı altın ve gümüş fiyatları 2025'in son saatlerinde çok sert bir geri çekilme ile sarsıldı. "Piyasaların bir bileni" olarak tanınan ünlü ekonomist İslam Memiş 2025 yılının son saatlerinde 2026 yılıyla ilgili öyle bir bilgi verdi ki... İslam Memiş katıldığı canlı yayında 2026 yılı için çok kiritik uyarılarda bulunurken yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altınla ilgili hem yatırımcıları uyardı hem de 2026 yılının kazandıracak yatırımını duyurdu.
Memiş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "önümüzdeki 6 ay boyunca yılın ilk yarısına kadar bu yükselişlerin biz devamını bekliyoruz. Mesela ons altın tarafında 4800 - 4880 dolar seviyesi var. Gram altın tarafında ilk hedefimiz de 8 bin TL seviyesi var" diyerek gümüşte manipülasyon riskini vurgulamıştı. Memiş "2026 yılında gümüşün şampiyon olacağını söylemiştik ancak son 2 haftada yaşanan agresif yükseliş nedeniyle gümüşü 2026 şampiyonluk listesinden çıkardık” demişti.
İslam Memiş TGRT Haber canlı yayınına konuk oldu ve altın ve gümüşü tahtından edecek yeni yatırım aracını açıkladı.
Ünlü ekonomist Memiş gümüş için Çin'deki gelişmeleri işaret etti ve "Özellikle Çin ve Türkiye borsalarında fiyat farkı dengelendiği için gümüşte düşüş var. Gümüşte teknik düzelme ve kar satışı bitmedi. Biraz beklemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.
2026 yılının ilk yarısında gümüş fiyatlarında yeni rekorların gelebileceğini iddia eden İslam Memiş, "Özellikle yılın ilk yarısında 120 lira direnç seviyesi olarak takip edilecek. ons bazında 80 dolar üzerinde direnç beklense de yılın ikinci yarısında değerli metaller mola verecektir" dedi.
2026 yılının ikinci 6 ayında kadar değerli metaller için mola vakti olacağını belirten İslam Memiş değerli metallerin molası sırasında Türk Lirası veya Dolar bazlı piyasalarda pozitif bir seyir beklediğini söyledi.
"Belki 2026 yılında bir seçim ekonomisi modeline gidilebilir diye tahmin diyorum. Kredi musluklarının kısmen açılacağı, teşvik ve yapılandırmanın tekrar geleceği bir dönem bizi bekliyor." ifadelerini kullanan İslam Memiş "TL bazlı veya dolar bazlı piyasalar pozitif yönde etkileyebilir. Enflasyon rakamlarındaki düşüşler de etkili olacaktır Merkez Bankası faiz indirimlerine devam edecek olsa da yılın ilk yarısında enflasyon düşüşleri 2026 yılının ikinci yarısında piyasaya yansımasını hissedebiliriz bu da borsaya pozitif yansıyabilir" dedi.
'KÜRESEL VE YERLİ BORSALARIN KRİPTO PİYASASI...'
İslam Memiş, değerli metallerde uzun vadeli yatırımcıların biriktirmeye devam etmesi gerektiğini vurgulayarak 2026 yılında ev, araba almak ya da iş kurmak isteyenlere seslendi. Memiş "altın, gümüş, platin ve paladyum gibi değerli metaller tarafında birikim ve yatırım yapanlar için bozdurma zamanı gelecek" ifadelerini kullandı. 2026 yılında altın ve gümüşün 2025 yılındaki gibi kazandıran yatırım olmayacağını söyleyen İslam Memiş, 2026 yılının küresel ve yerli borsaların kripto piyasasının daha çok konuşulacağı bir yıl olacağını öne sürdü.
'ALTIN VE GÜMÜŞ İLE...'
İslam Memiş, 2026 yılı yatırım tavsiyesini de duyurdu. "Bir sepet yapacak olursak yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte 2026 yılında analizlerimize göre yılı ikiye ayırıyoruz" diyen Memiş yılın ilk yarısında altın, gümüş için yukarı yönlü öngörüsünün devam ettiğini ifade etti. Ünlü ekonomistin "Dolayısıyla sepetimin yüzde 50sini altın gümüş platin ve paladyum olarak dağıtırım diğer yüzde 50'si yatırımcının tercihine göre değişir kripto, döviz ve borsa olabilir. Ben sepetimde altın ve gümüşle vedalaşırım. Artık farklı enstrümanlara geçerim" değerlendirmesi dikkat çekti.
Borsanın, kriptonun ivme kazanacağını söyleyen Memiş açıklamasını "Buna göre çeşitlilik yapılması gerekiyor ve 2026 yılında en çok dünyada konuşulacak konular, su hisseleri, Çin yuanı, rus rublesi, kripto boğa piyasası olacaktır" ifadeleriyle sonlandırdı.
Ekonomi, 01 Ocak 2026 14:51
Yorumlar (0)
Bir milletvekilinin aylık maliyeti yaklaşık 3 milyon 770 bin lira
Başkan Çiftçi, şampiyonluk pastası kesti!
Kocaeli firmalarının beklentileri
Üzerimize sayısız iftira atılıyor
Dilovası’nda MHP’liler Ercan Dalkılıç’ı andı
İzmit Belediyesi’nden çocuklara ara tatilde tiyatro keyfi
Mola Park, Kocaelililerin favorisi oldu!
Kredi kartı sahiplerine uyarı!
İzmit- Kandıra Yolu’nda heyelan nedeniyle trafik düzenlemesi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan iktidara sert sözler
Utanmadan, sıkılmadan sahtekarlık yapmışlar
Eşim-sevgilim narsist mi, düzelir mi? Diyenler ilişki terapisini düşünmeli
Kocaeli’de 164 şoföre 484 bin TL ceza
Özel'den Erdoğan'a: Hiç utanmadan şu yalanı attı!
Sosyal yardımı kısmak disiplini sağlamaz, yoksulluğu sadece derinleştirir
İzmit’te bir eski okul binasına daha Büyükşehir el attı
İYİ Parti Derince’den alçakça saldırıya tepki
Haldun Dormen hayatını kaybetti
Büyükakın, Gebze ve Darıca’da STK’lar, iş dünyası ve spor camiası ile bir araya geldi
İYİ Parti’de Cumali Durmuş’a şok!
Gölcük’te Ara Tatil Tiyatro Şenliği başladı
Kartepe’de otobüs karla kaplı uçuruma yuvarlandı
Kızılay Kocaeli Şubesi’nden, Vali Aktaş’a davet
İzmit Belediyesi çalışanlarına 85 bin TL promosyon
Bahçeli bayrak provokasyonunda DEM'lileri sorumlu tuttu
Dilovası’nda projeler masaya yatırıldı, sahada ortak inceleme yapıldı
Erdoğan emeklilere kapıyı kapattı!
Çayırova’da spor lisesinin inşaatı hızla devam ediyor
Gölcük Belediyesi’nden edebiyat dünyasına bir eser daha
Ekocaeli Bilişim Hizmetleri yeni yerinde hizmette
Derincelilere araç tanıtım töreni daveti
Kocaeli’de günlük iki öğün sıcak yemek desteği
Gergerlioğlu Dilovası’nda da haykırdı
D-130’da aydınlatma lambaları çalışmıyor
Halkın yastık altındaki parasına göz dikiyorlar
Başkan Hürriyet’ten atık yağ kampanyası çağrısı
Soğana varıncaya kadar ithalatçı duruma düştük
Bayrağımıza saldırmışlardı, 35 kişi tutuklandı
DEM'li Bakırhan'dan Bahçeli'ye: Sana mı soracağız kimin kimi temsil ettiğini?
