Teröristlere Türk vatandaşlığı verilmiş
Polis & Adliye, 29 Aralık 2025 21:49İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Yalova’daki IŞİD operasyonu açıklamasında ölü ele geçirilen 6 teröristle ilgili olarak “Türk vatandaşı” vurgusu yapması tartışmaları da beraberinde getirdi.
Yalova'da IŞİD'le çatışan 3 polisin şehit olduğu haberi gündeme bomba gibi düştü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terösitlerin “Türk vatandaşı” olduğunu açıklamasıyla sosyal medya yıkıldı.
'ÖNÜNE GELENE TÜRK VATANDALŞIĞI VERİLİRSE...'
Terörislerin "Türk vatandaşlığı" verilmiş yabancı kökenli kişiler olduğu yönündeki iddialar tepki yarattı. Bakan Yerlikaya’nın teröristlerin “Türk vatandaşı” olduğu açıklamasını manidar bulanlar tepkilerini sosyal medya aracılığıyla dile getirdiler. Sosyal medyadaki konuyla ilgili paylaşımlarda "Önüne gelene Türk vatandaşlığı verilirse olacağı budur" yorumları yağdı. Vatandaşlık verilerek terörist ithal etmenin ihtimal dışı olmadığı yorumları dikkat çekerken iktidarın bu konudaki uygulamaları da sert dille eleştirildi.
Tarşışmalara katılan CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın da, “Öldürülen IŞİD’lilerin tamamı Türk vatandaşı olsa da bunların yabancı bağlantılarının ortaya çıkarılması büyük önem taşıyor. Türkiye, yasa dışı göç ve sınır güvenliği de dahil olmak üzere güvenlik konseptini tümüyle yeniden gözden geçirmek ve köklü önlemler almak zorundadır” diye konuştu.
YABANCI UYRUKLU BİR KİŞİ TÜRK VATANDAŞLIĞINI NASIL KAZANABİLİR?
Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin esaslar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda (TVK) düzenlenmiştir. Bu Kanun uyarınca Türkiye'de kesintisiz olarak en az beş yıl ikamet eden yabancı uyruklu kişiler, mevzuatta aranan diğer koşulları da yerine getirmeleri halinde Türk vatandaşlığı alabiliyor.
Polis & Adliye, 29 Aralık 2025 21:49
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
