Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Ekonomi, 17 Aralık 2025 23:03Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde uzlaşma sağlanamazsa, karar yeni kurulacak Uzlaşma Komisyonu’na bırakılacak. Böylece zam oranları, çok paydaşlı bir mekanizma üzerinden belirlenecek.
Ekmek ve simit fiyatlarına yapılacak zamlar için yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Taraflar arasında fiyat artışı konusunda uzlaşma sağlanamaması halinde, süreç Uzlaşma Komisyonu’na taşınacak ve karar bu komisyonda alınacak.
NTV’de yer alan habere göre, zam oranında anlaşma sağlanamazsa süreç, yeni kurulacak Uzlaşma Komisyonu’na devredilecek. Mevcut sistemde yalnızca görüş bildiren bakanlık temsilcisi de bu komisyonda yer alacak. Böylece tarafların ortak bir zam oranında buluşturulması hedefleniyor.
Söz konusu adımın sinyali, geçen aylarda yapılan Gıda Komitesi toplantısında verilmişti. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, ekmek başta olmak üzere bazı temel gıda ürünlerinde mal ve hizmet tarifelerinin belirlenmesinde daha etkin bir modele geçilmesi için çalışma yapılacağı belirtilmişti.
15 GÜN İÇİNDE UZLAŞMA KKOMİSYONU'NA SEVK EDİLECEK
Bu kapsamda ilk somut adım 11. Yargı Paketi ile atıldı. Düzenlemeye göre, bakanlığın olumsuz görüş bildirdiği fiyat tarifeleri, 15 gün içinde Uzlaşma Komisyonu’na sevk edilecek.
Uzlaşma Komisyonu; mülki amir ya da görevlendireceği yardımcısının başkanlığında, ticaret il müdürlüğü, defterdarlık, belediye, ildeki ilgili kamu kurumları, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği temsilcilerinden oluşacak. Komisyon, kararlarını salt çoğunlukla alacak.
Teklifin Genel Kurul’da kabul edilmesi halinde, fiyat tarifelerinin belirlenmesine ilişkin yönetmelik çıkarma yetkisi Ticaret Bakanlığı’na verilecek. Komisyon, fiyat değerlendirmelerini mevcut maliyetler, ortalama kar marjları ve Orta Vadeli Program’da (OVP) yer alan enflasyon hedeflerini dikkate alarak yapacak.
Ekonomi, 17 Aralık 2025 23:03
Yorumlar (0)
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
Kocaelili gazeteci- yazar Mustafa Eranıl, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu
AKP'de Öcalan oyumuzu düşürür endişesi!
Başiskele’deki dev projede 350 milyon TL tasarruf sağlandı
Başkan Hürriyet, Yahya Kaptan’daki çalışmaları yerinde inceledi
AKP Kocaeli İl Başkanı Talus, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Büyükşehir, 68 yeni otobüs satın aldı
Çayırova’da Başkan Çiftçi’nin 21 derslikli yeni meslek lisesi heyecanı!
Körfez ADD, yardımseverleri kahvaltıda ağırladı
Coşkun Sabah'ı yumurtacılıktan soğuttular!
Altın fiyatı bankaları solladı!
Başkan Sezer, Gölcüklüleri gururlandırılan başarılı öğrenci Sarp Arel’i tebrik etti
KOTO 23. Meslek Komitesi’nden eğitim kurumlarına ziyaret
Minikler Hereke halısının üretim sürecini yerinde gördüler
Kocaeli’de kadın hakeme saldırı yönetim zafiyetidir
Benzine bir indirim daha
